Menštruácia v 9. týždni tehotenstva

abcd3123
24. nov 2024

Ahojte.
Predvčerom v noci som začala krvácať tak pomenej. Včera ráno už to bolo viac. Bola som na pohotovosti včera ráno tam mi povedal že je všetko v poriadku a nevie odkiaľ ide krv. Dal mi injekcie na zastavanie krvácania vitamín k a na plod a mám len ležať. Lenže krvácanie stále neprešlo a bolí ma podbruško. Pocitovo je to akoby som mala menštruáciu aj s menšími zrazeninami. Poslednú som mala 4.9 som 9+4. Je tam rozdiel 2 týždne vraj som otehotnela neskôr. Neviem už čo si mám myslieť o tom. Povedal mi že svojmu dr sa ponáhľať nemusím že stačí počas týždňa. Zažila to niektorá z vás ?

deti95060810
24. nov 2024

zažila... len mne v tomto stave hrozil potrat... a tebe asi tiež. preto ten kľudový réžim.

tamarishka
24. nov 2024

@abcd3123 ano. Ja som na zaciatku tehu dokonca mala minimenstruaciu a to uz neviem v ktorom tyzdni som bola. To ze som tehotna som zistila prave kvoli tej divnej menstruacii. Tak som krvacala este v prvom trimestri ajked slabo ale nechali si ma v nemocnici. Tam mi nasli krvnu zrazeninu a potom este raz a to som zakrvacala silnejsie a na pohotovosti mi mlady doktor nevedel najst zrazeninu. Dlho sa tam babral az potom mi ju nasla ina doktorka na druhy den. To si ma tiez nechali v nemocnici. Ty mozno menstruaciu mas moja teta ju mala dokonca az do siesteho mesiaca. Ale ak si mala zrazeninu a ti ju nenasli leno aj to moze byt, radsej sa setri, proste sa nenamahaj a doma len lez, oddychuj. Potrebujes aby sa to vstrebalo az nebude krv tak by to uz malo byt ok.

majamat
24. nov 2024

potrat nemusi hrozit, to sa tak hovori, ked sa nevie o co ide.
maternica je prekrvena a moze prasknut cievka a moze krvacat. samozrejme je dost dolezite, kde prasken, ak je to blizko babatka, moze sa tam vytvorit hematom a tehu narusit a sposobit potrat. no kludne to moze byt niekde mimo a babo to neohrozi.
cize tu je hlavnou pricinou tehu samozrejme tu mozu byt aj negativne faktory - napr nedostatok nejakych vitaminov, krehkost tkaniv a pod.

no v hre je samozrejme aj ako pricina samotny potrat. no nie vzdy na zaciatku vidno zmeny v maternici. ak sa potrat rozbehne, je mozne nasadit lieky ako je progesteron, neviem ci aj magnezko na relaxaciu maternici, v oboch pripadoch aj ascorutin na spevnenie ciev, ale toto uz ani nemusi zabrat.
podla mna kludne zajdi za dr, nech ta este skontroluje.

ja som bola tehu 2x.
1x v 7-8tt spinenie,najsor svetlohnede, neskor tamvohnede. v 11tt krvacanie, ale slabe, kratke. tehu na sone ok, uz mi tu pobehuje skoro 14r dcera.

2x opat slabulinke krvacanie, len 2 kvapky, dalsi den nic a pre istotu som zasla k dr. nakoniec to skoncilo ako MA. babo za 10dni nenarastlo ani o mm. krvacanie bolo este slabsie, ako to prve.

v nemocke som bola so zienkami, ktore krvacali rozne, niektora viac, ina menej, niektore mali tehu ok, ale obcas to bol aj potrat ( zazila som u jednej,a le ako sa to u ostatnych neskor vyvijalo neviem, no u mna to zistili v nemocke na 3 den, cize je pravdepodobne, ez to ustali ). jednu tehulku som stretla, co bola v nemocke uz 3x so silnym krvacanim, potom som ju videla po roku kocikovat. mala chlapceka.
takze neda sa sudit, oddychuj, daj sa skontrolovat a ak by sa aspon trosicku dalo, skus mysliet pozitivne.

deanka123
24. nov 2024

@abcd3123 práve si tým prechádzam prvé krvácanie 6 TT, druhé krvácanie 10tt terza som 11 TT zase krvacam. Stake to trvá jeden deň ale zase poriadne sa leje zo mňa krv. Na začiatku som mala hematom tak to pripisovali k tomu beriem progestenale tak uvidím zajtra iďme po 3 týždňoch na kontrolu tak uvidíme co a až toho vyvinie mne Dr povedala pokiaľ krvácanie nieje spojené s bolesťami nemám robiť paniku. Dneska už síce nekrvacam ale zase mam na celom bruchu takú divnu svalovicovu. Som po 3 potratoch a každý bol iný ale stále som mala bolesti takže neviem posudit ako dopadne toto tehu.

abcd3123
autor
24. nov 2024

@tamarishka moja mamina keď ma čakala tiež mala menštruáciu do 4 mesiaca. Ale to sa mi nejako nezdá veď už som 9 týždeň preč

abcd3123
autor
24. nov 2024

@majamat áno to mi povedal že tam mohla prasknúť nejaká cievka. Bol to mladý doktor tak neviem. Preto mám pochybnosti. A vlastne aj preto že tá injekcia na to krvácanie nezabrala skôr mám pocit že krvácam viac.

abcd3123
autor
24. nov 2024

@deanka123 no ja mám práve aj bolesti ako u menštruácie

tamarishka
24. nov 2024

@abcd3123 to, ze kazde tehotenstvo je ine. Mne tie injekcie dali tiez ale krv stale bola ale len malo. V kazdom pripade mas sa setrit. Ja osobne by som vsak sla k svojmu dr hned po vikende. Popripade tam zavolala a sa s nim porozpravat.

zuzanockamt
24. nov 2024

@abcd3123 Menštruácia to určite počas tehotenstva nebude.

abcd3123
autor
24. nov 2024

@tamarishka idem zajtra hneď ráno k svojmu dr tak uvidím čo mi povie.

abcd3123
autor
24. nov 2024

Kazdopa ďakujem baby

majamat
24. nov 2024

@abcd3123 drzim palce. menstruacne bolesti sa pocas tehu mozu vyskytovat, ak sa vyskytuju sucasne s krvacanim, je to urcite otazne. to, ez dr je mlady asi moc velku ulohu nehra. ak sa tam nieco udialo, a ani nebudem pisat radsej konretne, tak potom je to rozbehnuty proces a nepomize nic.
napr hrozba pri takom hematome, tam sance su, lebo babo je spojene, leno hoze hematom stiahnut. no ak nic nevidi, tak uztam moze byt toto spojenie narusene, preto uz v takom rozbehnutom procese je mala sanca.

kazdopadne silno drzim palce, nech je to len prasknuta cievka.

abcd3123
autor
25. nov 2024

@majamat Bohužiaľ bol to potrat.

majamat
25. nov 2024

@abcd3123 tomi je luto. 😢

abcd3123
autor
25. nov 2024

@majamat aj mne veru.. ďakujem

tamarishka
26. nov 2024

😢

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre