Menštruácia počas tehotenstva

1. sep 2024

Zistili niekomu z vás tehotenstvo až v nejakom 5-6mesiaci?aj Že ste mali riadnu menštruáciu? Silnú z kúskami sliznice? Až keď ste išli k lekárovi tak vám to potvrdil?

simca115
1. sep 2024

Kamoška takto mala. 5 mesiacov silné krámy ako klasické , prišla na to na obyčajnej prehliadke 😂

michaela789
1. sep 2024

@simca115 to fakt? 😳 A inak nič? Nevoľnosti? Priberanie? Viem, že sa stávajú také prípady ale vždy sa nad tým pozastavim. A narodilo sa jej zdravé dieťa?

zuzanockamt
1. sep 2024

Podľa mňa hlúposť, neexistuje,aby si žena tak dlho nič nevšimla a mala normálnu menštruáciu. Tam ide o zatajovanie alebo popieranie tehotenstva vedome. Ale tu na MK to tak mala každá druhá a samozrejme každá jedna má takú kamošku,sesternicu, kamoškinu kamošku, atď 🤦

jaskolka
1. sep 2024

@zuzanockamt presne, vždy ma to prekvapí, keď napríklad aj čítam, ze porodila žena, ktorá absolútne netušila, ze je tehotná 🙈. Skrátka bum a je dieťa, blbosť.
Za mňa neexistuje, aby si zdravá a psychicky zrelá žena nič nevšimla, alebo nemala ani najmenšie podozrenie, ze môže byt tehotná. Proste to mala buď na "háku", alebo si vedome popierala a vysvetľovala všetky príznaky(veď som sa len prejedla, veď som mala menštruáciu, veď som brala antikoncepciu) a v podstate presvedčila samu seba, ze nemôže a nie je tehotná.

zuzanockamt
1. sep 2024

@jaskolka Áno, presne ako píšeš. Popiera príznaky, zvyčajne tehotná byť nechce a psychika je silná, takže je možné, že aj isté krvácanie má (akože menštruáciu). A druhá skupina sú ženy veľmi jednoduché, zvyčajne aj s nižším IQ.

jaskolka
1. sep 2024

@zuzanockamt hej, veď psychika je veľmi silná. Keď dokáže sa oklamať žena, ktorá veľmi túži po dieťati, a telo doslova začne ukazovať "príznaky" tehotenstva, pričom tehotná nie je, tak to kľudne môže fungovať aj opačne. Tehotná žena bude, no doslova sa telo oklame a presvedčí, ze nejde o graviditu.

autor
1. sep 2024

My už dieťatko máme,tak že si nič nenamyslam, keďže o dieťatko sa ani nesnažíme. Chcela som iba vedieť, či niektorá máte z tým skúsenosť nič viac. K lekárovi sa chystám na prehliadku tak uvidíme,lebo to máme aj v rodine, že mali riadne menštruáciu a boli tehotné, preto som sa chcela uistiť že či to môže byť pravda, že keď žena má klasickú Ms tak môže byť tehotná...aj keď nebudem, veľkú hlavu si z toho robiť nebudem lebo jedno mám doma,a to mi zatiaľ stačí

ankare
1. sep 2024

A test si si nerobila?
Podľa mňa nie si tehotná.

autor
1. sep 2024

@ankare zajtra idem k lekárovi,tak už to budem vedieť na istotu,nechcem kupovať zbytočne. Chcela som len vedieť, či niekto nemá takéto skúsenosti..

ankare
1. sep 2024

Keď máš podozrenie, test Ti veľa napovie. Podľa mna bude negatívny. A ušetrila by si si aj cestu ku gynekológovi.

lucia13022023
1. sep 2024

Mam známu. Boli sme asi 14 ročné, hrávali spolu basketbal, kedy sa na jednom tréningu sťažovala na bolesť brucha. V ten večer porodila.
Žiadne brucho nemala. Mala aj menštruáciu, lebo raz sa jej stalo ze pretiekla a ja sama som jej dávala vložku. Neviem ci o tom vedela, či nie, či to maskovala, no prezliekali sme sa spolu v šatni a tehotenske brucho si všimneš...kazdy bol v šoku.

pininka1
1. sep 2024

Moja suseda mala ešte tri mesiace normálne menzes, doma malé babo, nejako ju to ani netrklo, že môže byť v tom, bola potom dosť v šoku.

kiki68
1. sep 2024

Ano poznam take pripady a nie su to ziadne kamosky kamosky a pod. Ale skor zeny, ktore mali napr nejake problemy celkovo a napr take cysty, endometrioza vedia robit take efekty, ze mate dojem, ze ste tehotne a nie ste a opacne. To nie je vedome popieranie, ale napr kamoska ma kazdy mesiac take priznaky ako tehu v prvych mesiacoch, ma endometriozu. Mava take brusko, ze keby neviem, tak poviem “ ta je isto v 5.mesiaci “, teraz sa snazia a sama jedine testami zistuje, ci sa mozno konecne podarilo. Ked je na toto niekto zvyknuty cele roky, tak takej zene tie signaly ujdu, nebude sa namotavat na nieco, co sa bezne deje. A hlavne ked nevypadne krvacanie, pripadne sa spusti nieco v podobnom casovom slede, tak ju to ani nenapadne. Tiez poznam zeny, co nemali ziadne priznaky a prvy slabsi menzes dostali ( patrim medzi ne), v jednom tehu sa mi to stalo. Pre zeny, ktorym telo funguje tak normalne, tie to lahko spoznaju samozrejme. Inak mne jedna pani v nemocke ( mala 4 deti) rozpravala, ze mala menzes do 6 mes. Ze nechapala preco, ze stale s tym chodila za lekarom. Len zalomil rukami. Inak nemala ani rizikove tehu. A po porode aj napriek kojeniu hned dostala po 2 mes menzes. Ze ju isiel slak trafit. Nemyslim, ze by nieco vedome popierala.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre