Ahojte,
Chcem sa opýtať sa Vaše skúsenosti. Som aktuálne prvý deň v 38tt. V 36 tt dieta pekne pribralo,v 37 tt (pred týždňom) už nie a dnes mi zas povedal to isté. Prietoky, monitor mam v ze vraj v úplnom poriadku, ale mala je menšia o cca 3 týždne. Ma 2500g.
Je v poriadku čakať? Ďakujem za Vaše skúsenosti🙌
@anjelicek26 prepáč že sa pýtam a je v poriadku malý?
Syn bol od zaciatku mensi o 2t skrz ovulaciu takze ok ale ku koncu to iste,mensi bol uz o mesiac a prietoky vtedy uz ale nic moc, spravili mi akutny cisarsky hned po sone mesiac pred terminom
Moja tak isto mala mať len nejakých 3000kg pár dni pred pôrodom a realita bola 3860g. Stroje aj skresľujú hmotnosť bábätka .
@anjelicek26 och :( snáď je všetko v poriadku. :( prvá Dcérka bola tiez takto po 36 tt menšia o týždeň, potom už o 2 , nakoniec sa narodila 40+1 s váhou 3100g.
@bimbina áno, čítam všeličo, tým, že za váha na ultrazvuku určuje veľkosťou stehennej kosti, je to diskutabilné :( a keď je babo mensie v cm ,tak to hneď ukáže aj na váhe.
@edithaliana určite sa nestresuj , bude dobre 🙂
Ja som presne v tomto termine rodila a syn mal 2,5kg, ako tvoje babo. U mna to bolo sposobene liekmi,kt.som uzivala.
@anjelicek26 A ty si nemala ziadne priznaky,zeby ta otestovali a zistili to skor?
Ja som to mala podobne, doktorka ma ale neplasila, vravela ze tieto stroje nie sú presne a ze nie každé dieťa keď sa narodí musí mať 4kg..nakoniec som rodila týždeň po termíne a malý mal 3300g, čiže si myslím, že keby rodím skôr napr v 38tt tak by mal pod 3kg. Ale pekne priberal, nebol tam žiaden problém, teraz ma 13m a ma 10,5 kg.
@marzii35 vyzerá,že áno,aj sono organov,mozgu a aj sluch.. ze utrpel len ten rast. Ale lekárka sa ani jedna netvarila veľmi nadšene,dali robiť ďalšie testy,tam ešte čakáme na výsledky.
@iwesska tak v prvom trimestri som to mala negatívne v tom 10.tyzdni a neskôr už netestovali. Včera som si bola dat vziat krv, nech to mam čierne na bielom,ze to teda mam aj ja a nielen maly a v akej fáze choroby. Ono ide o to,že to človek ešte dlho vylučuje a je infekcny pre okolie🤨
Malý sa narodil 3 týždenne skôr 36+2 s váhou 2330g
@edithaliana Ja som porodila 10 dní po termíne a syn nemal ani 3kg. Pritom mi na každej poradni vraveli, že placenta aj prietoky ok 🤷🏻♂️ ale nemal žiaden iný problém, je zdravý, len bol proste maličký.
@anjelicek26 Aj ked si to prekonala medzi 2-3 trimestrom stale mozes byt infekcna?😯 Hlavne,aby maly bol v poriadku a nezanechalo to nasledky✊️
@iwesska vraj sa ten vírus nejako v tele skoro celých 5 rokov vie zreaktivovat pri oslabenej imunite a niekoho potom nakazit, ale to mi len sestrička vravela. Čakám na tie opakovane testy a uvidíme. Ale všetci si vydýchli,ked mu vyšiel sluch v poriadku.
@lucia13022023 ani môj ma práveže neplasi, preto chodím teraz 2x do týždňa aj na monitor aj na ultrazvuk. Aby to vedel odsledovat . Ale tak všeobecne som tieto dni z toho rozrusena, 😞,preto sa informujem 🙂
@thoughtfulweirdo tak to bude zrejme (dúfam) aj môj prípad🙂
Mne sa dcéra narodila v 37tt, v raste zodpovedala 33-34tt. Mne sa rozvinula preeklampsia, malá mala rastovu retardáciu (jedno s druhým to súvisí). Dôvodov spomaleného rastu dieťaťa môže byť veľa, no neboj, dieťatko je donosené, si v peknom týždni a všetko bude určite v poriadku 💪😍
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@edithaliana mne sa maly narodil minulý týždeň pri 36+4 s 2030g.. zaostáva mesiac,už vôbec narástol.. prietoky placenta všetko top.. po porode mu zistili CMV virus,infekcia prekonaná pravdepodobne na prelome 2/3.trimestra.. nie je všetko o prietokoch ;(