Menšie bábätko

2. mar 2023

Ahojte, som nestastna dnes po poradni doktorka zhodnotila ze moje babatko vyzera byt mensie na svoj vek :( vraj ma obdvod bruska aj hlavky mensie. Podla ms 29+3 podla merani 27+1tt..ma cca 1100g, vypisala mi fraxiparine injekcie a magnerot 3x denne ak nepomoze tak nemocnica, strasne sa bojím máte niekto skúsenost :(

dadka128
2. mar 2023

Tak merania su len cca by som povedala.. nechapem prečo ta zbytočne vydesila .. fraxiparin a magnerot ti napredpisala isto pre velkost babatka ale koli comu ?

little84
2. mar 2023

Určite to meranie nie je presné,mne povedali že synček bude mať tak maximálne 3kg a narodil sa s váhou 4,2 kg a 56cm, bol najväčším bábätkom na celom oddelení,všetci sa na nás chodili pozerať lebo ja som malinká a útla..Viem že sa bojíš ale skús myslieť pozitívne 🙂

autor
2. mar 2023

@dadka128 ano vraj na to aby sa lepsie mohla krv prudit? a za 14 dni mam ist na kontrolu.

divokykonik
2. mar 2023

Ja som mala menšie bábo ako by malo byť, ale u mňa to začalo až v 34. týždni. Skús zájsť ešte za iným lekárom, ale ak má byť bábätko menšie, odmeria rovnaké miery aj prednosta. Viem, že sa bojíš, ale niektoré ženy s IUGR deťmi to potiahnu aj do 37-38 týždňa tehotenstva, ja som to potiahla do 39. s tým, že mal malý o 5 týždňov menšie bruško. A čítala som v IUGR skupine o prípadoch, kedy to drobci ku koncu tehotenstva dobehli.

autor
2. mar 2023

@divokykonik aka je to prosim ta skupina ? Mne presne to napisala do knizky ze iugr :(

Len neviem pretoze ked si pozriem udaje z 18.1 tam mam ze velkost bába zospoveda 21+1tt , dalej 2.2 23+2tt a teraz 2.3 27+1tt podla tyhto udajov babatko rastie noŕmane.. len no nezodpoveda terminu podla ms.. ale doteraz to nehodnotila

divokykonik
2. mar 2023

Na FB je skupina IUGR Support Group. Tam sú rôzne prípady, aj dobré, aj zlé. Každopádne nemysli na nič zlé, ešte stále si v štádiu, kde to deti často dobiehajú z ničoho nič. A aj keby sa ti narodí IUGR bábätko, nemaj boja. Dobehne to, tak ako aj moje dieťatko 🙂.

autor
2. mar 2023

@divokykonik prosim ta a to sa moze este zmenit ze napr o mesiac uz nebude iugr?

autor
2. mar 2023

@divokykonik a dostavala si aj nejaku liecbu pocas tehotenstva?

amy2807
2. mar 2023

ja neviem ako to meraju ale sestre povedali pred porodom ze malá bude mat 2800 gramov a to bolo dva dni pred porodom a narodila sa mala 3700

divokykonik
2. mar 2023

Môže sa to zmeniť, ale aj nemusí. Mne keď na to prišli, tak už malý nepriberal vôbec, ani gram. 😏 A nemala som žiadnu liečbu, skrátka malý neprijímal živiny a musel ísť von, aby konečne naberal 🙂.

autor
2. mar 2023

@divokykonik ahaa tak mne rastie inak normalne stale je mensia malá tak neviem ze to doteraz nevidela alebo co, uvidime🙂

evickuska
2. mar 2023

ahoj moj ma hlavku o 2 tt popredu a nozka a brusko skoro o 2 tt pozadu. Podla jedneho Dr. ma 1250 g a podla druheho 1650 g. Nebala by som sa, resp. bojim sa a hrozne ale ubezpecili ma, ze merania nie su presne. A to som dufala, ze v 33 tt uz budu vediet viac. 🤷‍♀️

tinka_1807
2. mar 2023

Hlavne nestresuj. Merania naozaj nie sú presne. Je fajn, že ťa sledujú, no stačí že bábätko je inak otočené a ten prístroj to môže inak zamerať. Samej sa mi to stalo. Tiež som bola asi v 7 mesiaci a lekárka namerala zrazu že 2 týždne je pozadu. No povedala, že čím je dieťatko väčšie tým ťažšie a nepresnejsie tie merania strojom sú, nakoľko to stroj ťažšie zachytí. Inak odhady malého boli že cca 3400g a narodil sa 3890. Čiže asi tak ... Veľmi by som sa tým nestresovala, ak bábätko cítiš, ak priberas a rastie bruško, tka je to v poriadku ;)

tara42
2. mar 2023

Ja som mala dcerku vždy menšiu asi od 12tt. Stale sa to prehlbovalo a na konci bola skoro o mesiac menšia ako by mala byť podľa standardu. Narodila sa síce malinka 47cm, 2600g ale zdrava. Tiež som stresovala. Drzim palce. ✊

sisa2802
2. mar 2023

Ahoj. Ja som bola na rizikovom v nemocnici 2 mesiace az do porodu. Malicka bola mensia az o 3 tt. Primár aj dr hovorili ze dôvod na paniku je az ked by bol rozdiel 5tt. Takze bud kludna.

autor
3. mar 2023

@sisa2802
@tara42
@tinka_1807 Dakujem skusam byt kudna aj ked zatial stále na to myslím 😖 tak ale nic s tym i tak neurobim musim len pockat co povie dr o dva tyzdne, ci to bude oka alebo musím do nemocky.. ale som rada ze dr sleduje radsej teraz ako neskoro 🙂

autor
3. mar 2023

@tara42 a brala si nieco alebo si bola v nemocnici na infuzkach kvoli tomu?

autor
3. mar 2023

@sisa2802 a co ti prosim davali v nemocnici? Upravilo sa to potom?

tara42
3. mar 2023

Nie, nic som nebrala ani som nebola v nemocnici. Chodila som len na bežné poradne.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre