Menšia hlavička v 6. mesiaci

zuzana321991
26. nov 2021

Ahojte som v 6.mesiaci a pri kontrole sa zistilo ze hlavicka je mansia ostatne je všetko v poriadku. Poslala ma na dalsie vyšetreníe.. Zazili ste to niektora? A nakoniec to bolo v poriadku? Ďakujem za odpoveďe pekny den

gerfinka
26. nov 2021

@zuzana321991 mne nie toto, ale na jednom sreeningu zas doktorka namerala zväčšenu postrannu mozgovú komoru. Chodila som potom na sono ako na klavír, ale žiadne ďalšie vyšetrenia to nepotvrdili. Len teda mi to vysvetlili tak, že v ten moment mohlo byt bábätko inak otočené v brušku a v podstate tým vznikla ta odchýlka, keďže komory sú oval. Tak možno to budeš mať niečo podobné. Želám nech je všetko v poriadku.

barbora0308
26. nov 2021

@zuzana321991 konkretne ja nie, ale ked som bola hospitalizovana v nemocnici, tak vedla mna lezala mamicka, ktora mala rovnaky problem. Mala nasadene velke davky magnezia a bola pod dohladom lekarov. Babo za tyzden aj daco co som tam s nou bola na izbe poriadne podrastlo a hlavicku malo primeranej velkosti ked uz mamicku pustali domov. Drzim palce, nech je vsetko OK! 🍀

mitako
26. nov 2021

Ja ked som chodila este k starej gynekologicke, tak som cakala v kabinke na radu, predo mnou bola tehulka a robila jej sono. Tiez jej vravela, ze sa jej hlavicka maleho nepozdava, ze je mensia, ako by mala byt, ci ju poslala aj na nejake vysetrenia neviem, kedze sa po sone presunuli do druhej miestnostiz ktorej uz nebolo pocut o com sa rozpravaju. Maminku z videnia poznam, aj chlapca, vyzera byt uplne zdravy.

zuzana321991
autor
26. nov 2021

@zuzana321991 ja idem na dalsie vyšetreníe, len az o týždeň cakanie je hrozne, dufam ze to všetko dobre dopadne, brala som atb, s dcerou som. Bola v nemocnici, dufam ze to neposkodilo malicke... Ďakujem

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre