Menší plod v tehotenstve

zuzula91
6. feb 2024

Ahojte. Prosím Vás mala by som byť v 24+4 TT, bola som na kontrolnom sone a žiaľ mi zistili, že hlavička je na 22+6 a stehenna kosť 24+0. Idem o týždeň na podrobné morfológia sono. Vie mi tu niekto poradiť čo sa deje, čo môže byť príčinou?

kvietok173
6. feb 2024

@zuzula91 mam 4 deti a tieto rozdiely veľkosti pri meraní sú bežne . Môžu byt spôsobené nepresnosťou merania. Veď uvidíš o týždeň a teraz kľud 🥰

eff007
6. feb 2024

Moj mal byt mimozemstan - vacsia hlava, dlhe nohy, uzky pas. Rozdiel aj 3-4 tyzdne medzi hlavou a bruskom. Teraz ma 12 a je uplne v poriadku

nin12345
7. feb 2024

@zuzula91 aj ja som mala v tehotenstve pozadu niektore tieto miery dietatka a niektore zas popredu a babo sa narodilo uplne v poriadku

kiki68
7. feb 2024

@zuzula91 ale to som mala vzdy nejake take rozdiely na merani, ze jedno bolo taky tyzden a iny parameter zas iny tyzden.

zuzula91
autor
7. feb 2024

Ďakujem pekne za povzbudivé správy. Úplne mam obavy z toho vyšetrenia. Doteraz všetko ôk a zrazu toto

bavlnka92
7. feb 2024

aj mne hovorili že je maličký tak som im rovno povedala že po kom by mal byť veľký keď ja mám 160 a muž asi o 15cm viac..?

lillinqa551
7. feb 2024

@zuzula91 moje bábätko bolo menšie pri každom meraní. Ešte v 35tt malo len 2000g, v 38tt sono ukazovalo 2200g, čo ma teda dosť vystrašilo, ale lekári to neriešili, vraj je dôležité, že vôbec priberá a že meranie sonom nie je presné. Nakoniec sa malá narodilla v 39tt, 2400g, 46cm. Síce bola extrémne maličká, ale inak úplne zdravá. Teraz má 6 mesiacov, je v poriadku a váhou krásne dobehla iné detičky v jej veku.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre