Ahoj dneska som bola u doktorky som v 26tt ale podľa sona je o cca 2 týždne menšie poslala má hneď do rizikovej poradne. Prosím vás máte niekto s tým skúsenosť? Mám strach aby bolo všetko v poriadku . Dakujem
@mikleova ja som síce este nerodila, ale v jednom gynekologickom podcaste doktor vravel, že aj bábätka ktoré sa narodia sú rôznej veľkosti, jedno väčšie, druhé menšie, a že takéto merania v pokročilom štádiu by sa ani nemali robiť
Cele tehotenstvo mi to hovoril moj lekar, i primar 1 den pred porodom. Az napokon moj porodnik v den porodu vravi, ze jemu nepride taka mala a veru nebola, jedine, ze 3.6kg pride niekomu malo :D
A aj keby, 2t pozadu je ozaj malicko.. Zbytocne ta vystrasili..
@deti95060810 presne môj syn tak mal váhu 2130gramov. A je v poriadku. 😊
@mikleova moja dcerka bola vzdy ocosi mensia ..na morfo sone v 20tt...a nasledne v 30tt bola o 2 tyzdne mensia... /v 28tt u mpjho gyn vsetko ok..parametre sedeli/ a ano zaostavala v raste uz 38+0 sa sama vypytala na svet a aj napriek vynikajucim prietokom bola malicka..vazila iba 2300g. Ine "problemy" sme nemali a som.aj vdacna ze sa nenarodila ako 4kg valibuk lebo lefva som ju vytlačila.
@mikleova moja bola stále menšia aj je dodnes ale ďakujem Bohu že ju mám a nevymenila by som za nič na svete 😉
Tiež som to tak mala pri druhom synovi.Do 20tt bol rastovo tabuľkový a od 24tt zrazu začal zaostávať.Prietoky som mala ok,ale mne hneď v prvom trimestri zistili,že cievy,čo zásobujú placentu nie sú moc dobré a že je veľká pravdepodobnosť,že bude zaostávať v raste a tak aj bolo.Každou ďalšou poradňou zaostával viac,ale našťastie sa držal na spodnej rastovej krivke,inak by navrhli ho predčasne vybrať von.Narodil sa v 37+0 a mal 2680g a 48cm,čiže nebol až tak strašne malý ako som sa bála.Keby sa narodil v termíne o 3 týždne neskôr,tak by mal podľa mňa aj 3kg.Teraz má 1,5 roka,je úplne zdravý,veľmi šikovný a rovnako veľký alebo väčší než rovesníci,ktorí rástli v brušku normálne.
Mne to lekár nikdy nepovedal že zaostáva,alebo je menší.Obidvaja 2,5kg-48cm v 39 t narodení.A papkaci veľký
@mikleova mna tiez nikde neposlali newem od akeho týždňa mi začala zaostavat....jedine v 36tt ma poslali ma týžden do nemocnice ci pribera kedze uz zaostávala 4tyzdne ked na rodila 39tt mala 2660g nechali tak ze sme s muzom nižší
Joj baby, vyjadrujete sa a nic o tom neviete z medicinskeho hladiska. A take reci,ze zbytocne vazit...no comment. Ved predsa sa musi vylucit,ci sa jedna o konstitucne maly plod alebo je tam ina pricina rastovej restrikcie,napr porucha funkcie placenty. Tie deti sa nevazia pre srandu kralikov.
@ninka99865 ano napriklad v šacianskej nenocnici ak je vsetko ok v 30tt dalsie merania ani nerobia. Je to zbytocne stresujuce. Tak mna vystrasili...prerevala som niekolko dni a sledovala sa az nezdravo. Neprospelo mi to.
@sabinka022 presne. Ja som mala poruchu placenty.Od polovice tehotenstva. Tak preto sme chodili na rizikovú.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
ako možno to nebude odpoveď na tvoju otázku, ale mne hoc kedy bolo bábo menšie o 2 týždne... sama lekárka mi povedala že to je OK a nikde ma ani neposielala....
niektoré detičky majú pri narodení 4 kg, niekto len 2....