Dievčatá mám dlhé cykly, niekedy aj 50 dní aj viac, ovulaciu som mala niekedy okolo 40 dňa. Pred týždňom som bola na sone..videli sme len gestacny vak so zltkovym a náznakmi plodu, doktor to odhadol na 6 týždeň no podľa menštruačné by som už mala byt 9..čo je rozdiel aj tri týždne…tváril sa skepticky a moc sa mu to nepáčilo. Je tu niektorá z vás ktorá mala tiež takýto rozdiel ??
Pri takychto dlhych cykloch by sa to nemalo pocitat od menstruacie, kedze ovulujes oooovela ovela neskor. Aspon moj doktor sa takto vyjadril ked som nevedela kedy som mala naposledy ovulaciu.
Ak ti povedal ze plod zodpoveda 6 tyzdnom, sedelo by ze si ovulovala pred cca 3 tyzdnami?
Ja som sice mala rozdiel "iba" 15 dni,no tiez ma dr na prvej kontrole velmi "milo" upozornil,aby som sa moc netesila,ze z toho nic nemusi byt,darmo som mu hovorila ze neviem kedy som mala ovulaciu ale mavam dlhe nepravidelne cykly. Casom pochopil a az do konca tehotenstva som mala termin podla ms a sona rozdiel 15dni. Miery babatka uz potom bral podla veku podla sona a to bolo v poriadku. Termin podla ms som mala 10.11., podla usg 25.11. Porodila som 15.11. Tak drzim palce, snad aj u teba ide len o posun ovulacie
No mne bolo nemôžne podľa menzesu a ovulácie určiť v koľko som a aj termín pôrodu …podla sona mi povedala každý týždeň má sledovali ale odhad som mala tak plus mínus týždeň vyše nie …3 týždne je dosť veru …ale to sa to ešte môže zmeniť na ďalšej kontrole a zas ti povie niečo iné ale podľa toho kedy ideš lebo ja som tie prve týždne bola naozaj každý týždeň …
No ked som sla lekarke mala som byt 6ty tyzden a nevidela ani gestacny vak 🤪 a to viem kedy bola ovulacia! No vobec to nevychadzalo a pritom bola ovu potvrdena ovu testami a stale na ten den cyklu.
Do dnes zahada 🤷🏼♀️🤷🏼♀️Aj testy // jak hrom🤷🏼♀️Aj digi 2-3ukazoval
Mala mala 3 roky😃 takze vyckaj a Uvidis
Ak mas ovulaciu spolahlivo odsledovanu, tak podla mna je to uplne v poriadku 😊 normalne zena ovuluje na 14. den, ty az na 40.. To mas rozdiel 26 dni, to je viac ako 3 tyzdne. Takze bud v klude a gratulujem ❤
Je to určite normálne pri takom dlhom cykle, najmä keď vieš kedy bola ovulácia. Prvý deň poslednej MS pri takom cykle vôbec nemá zmysel zohľadňovať. Držím prsty
Dievčatá ste úžasne… strašne ste mi teraz dodali síl ani si neviete predstaviť lebo ja stále myslím len na to najhorsie… 4 novembra som mala poslednú menštruáciu, 29 novembra som bola na preventivke a tam mi povedali že ovulacia ešte neprebehla takze som si istá že ovulacia bola na cca 35-40dc čiže dúfam že toto všetko je zapríčinené týmto posunom
@kikusha2212 presne.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@lenna255 áno ja som čakala dvojčatá (dievča a chlapec) a jedno z nich bolo o dosť menšie. Lekár mi povedal ,že je možné, že plod zanikne a vstrebe sa, no nestalo sa tak, narodili sa predčasne a syn, ktorý bol ten menší je dnes riadny chlap ako hora. Včera oslávili 23 rokov 😊