Menej plodovej vody a zhoršené prietoky

zuzana1992
24. máj 2012

Ahojte pred cca týždňom som sem písala že som v 31 týždni a necítim pohyby išla som do nemocnice hneď ma hospitalizovali. Po troch dňoch ma prepustili s tým, že som bola zbitočne hospitalizovaná, že nabudúce nemám ísť na pohotovosť ale ku svojej doktorke ( na pohotovosť som išla v sobotu ) mali plný stav pacientiek prišlo im okolo 5 žien na príjem. Pritom deň predtým mi povedali, že mám menej plodovej vody a zhoršené prietoky.... zrazu keď došli druhé pacientky mi ,, nič ,, nebolo... Dnes som bola u mojej gynekologičky ktorá mi povedala, že by som mala byť hospitalizovaná preto že dieťa je v ohrození. Opäť mám ísť na Kramáre odkiaľ ma pred pár dňami prepustili zo slovami, že som tam bola zbytočne tak teraz čo? Mám byť v nemocnici na pozorovaní lebo sa môže niečo stať... Ako v takejto situácií postupovať? Stretli ste sa niekedy s niečim podobným? Chyba v zdravotníctve alebo to nie je také vážne? Ďakujem

simi251
24. máj 2012

Skus konzultovat nejakeho tretieho lekara ci bude mat taky nazor ako tvoja gynekologicka. Alebo ju popros ci by ona nemohla zavolat do nemocnice a porozpravat sa s nimi. Aby na teba nepozerali ze si len nieco namyslas. Urcite je lepsie ist tam zbytocne ako keby sa malo nieco zanedbat. Inak je to zvlastne lebo zatial som sa na SK stretla skor s tym, ze hospitalizuju aj zbytocne niekedy. Aj vysetrenia robia zbytocne niekedy. Teda ja som nerodila na SK ale co sme tu na konikovi skupina s rovnakym terminom, niekedy sa lekari zbytocne plasili a za vsetko chceli hospitalizovat.

ikke
24. máj 2012

ked si sem v sobotu pisala, ze uz par dni citis menej pohybov a mas hnedasty vytok, mohla si uz naozaj minimalne den predtym, v piatok, ist ku svojej gynekologicke.
ked si dnes bola u gynekologicky a ta si mysli, ze mas byt hospitalizovana, hadam ti dala nejaky papier s nalezom do nemocnice, nie? v tom pripade by si urcite do tej nemocnice mala ist! ak ti nedala papier, zajtra by som sla spat za gynekologickou a pytala si pisomne vyjadrenie, ze mas byt v nemocnici. ak je tvoje dieta v ohrozeni, rozhodne by som sa dozadovala hospitalizacie. ci na kramaroch, v ruzinove, alebo na antolskej.

lili_mia
24. máj 2012

@zuzana1992 choď do inej nemocnice a už teraz na noc

omnia23
24. máj 2012

@zuzana1992 tvoja gynekologicka ma napisat odporucaciu spravu(ci ako sa to vola) na centralny prijem.Ty tiez nemozes prist do nemocnice ze Halo,ubytujte ma.Cize chyba je v tvojej gynekologicke.

bobsent
25. máj 2012

@zuzana1992 tak mne sa toto stalo...
slabšie pohyby, menej vody, zhoršené prietoky zvýšený tlak od cca35 tt. v 37 mi urgentne spravili sekciu. placenta prestávala pracovať a malý niekoľko týždňov(čo som nevedela lebo som ešte problémy nemala) nebol živený. narobil sa hypotrofický ale našťastie je všetko ok.
nedaj sa odradiť.
nechcem ťa strašiť, menej vody sa môže upraviť ale načo riskovať?! nechápem ke´d nemáš dobré prietoky ako to že ťa takto nechajú.

kris557
25. máj 2012

@zuzana1992 súhlasím so @simi251, popros tvojho genekológa, nech ti dá odporúčanie na hospitalizáciu, veď čo nurobíš pre svoje bábätko, nenechaj sa! Želám vám nech to dobre dopadne, nech ste zdravučkí 😉

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre