MBL deficit a tehotenstvo

maggie3310
30. máj 2022

Ahojte žienky, je tu prosím niekto, komu diagnostikovali MBL deficit na reprodukčnej imunológií? Prosím ak má niekto s týmto nejakú skúsenosť, ozvite sa mi, budem Vám neuveriteľne vďačná. Ďakujem.

annka612
6. aug 2022

@maggie3310 pozdravujem Vás, tak ja mám ten istý problém. Po dvoch potratoch (po 20.TG) mi gynekológ odporúčil navštíviť reprodukčnú imuno a tam mi diagnostikovali MBL deficit. Momentálne som v 13.TG. Od 8.TG užívam injekcie Igamplia a čoskoro by som mala prejsť na infúzie, majú mi podávať ľudský imunoglobulín, ktorého mám veľmi málo. Bohužiaľ viac Vám k tomu neviem povedať, nikto mi nevie povedať, čo bude ďalej. Môj gynekológ chce ešte urobiť preventívnu serkláž. Reprodukčnú imuno navštevujem v PO v centre ALERGOIMUN, konkrétne Dr. Lešťan. Vy kam chodíte? Aký názor má na to Váš lekár? Vraveli Vám aká je šanca, že donosíme bábätká? Na takéto otázky neviem dostať odpoveď. Mám veľké obavy..

maggie3310
autor
10. aug 2022

@annka612 napísala som Vám súkromnú správu. Ja chodím do Nitry a doktorka mi povedala, že pri liečbe je 95% úspešnosť 🙂

nikka333
30. okt 2022

Dobry den, pripnem sa k tejto diskusii. Taktiez som po potrate (24tt) navstivila alergoimunologicke centrum v Presove kde mi vysiel deficit MBL…. Snazila som sa najst nejake diskusie, fora kde by boli skusenosti mamiciek s tymto problemom ale neuspesne… tiez by som rada vedela aka je liecba a jej uspesnost..

sandasan
19. sep 2023

@nikka333
@maggie3310
@annka612
Ahojte , viem že je toto už staršia téma ale rada by som vedela niečo viac ako ste momentálne na tom čo Vám pomohlo. Vyšiel mi na reprodukčnej MBL deficit a mám v prípade tehotenstva brať infúzie ivig plus podstúpiť abdominálnu serkláž pred tehotenstvom, ale nie všetci lekári sú s tým úplne ok. Mám za sebou dva potraty v 21 a 22 týždni behom jedného roku a teda do tretice by som to už veru nedala.
Budem rada za každé info od Vás ak tu ešte sem tam zavítate.
Ďakujem ❤️

maggie3310
autor
4. nov 2023

@sandasan Ahoj, prepac ze az teraz uz tu tak nejak nechodim. Ja som serkrlaz nemala ani o tom doktorka nehovorila, Ivig infuzie som ale brala, liecila ma Dr. Dzurillova v Nitre a teraz mam uz zdraveho 8 mesacneho chlapceka❤️ keby si chcela este blizsie info mozes mi napisat spravu. Mrzi ma ze si si to zazila 2x ja raz v 27 tt a odrovnalo ma to riadne, ale da sa to s touto diagnozou, len treba spravnu liecbu. Drzim palce.

maggie3310
autor
4. nov 2023

Chcela by som updatnut este info ze ja mam zdrave dietatko aj este jedna z tejto diskusie ma zdrave dietatko, nejdem menovat, kedze nemam zvolenie, tak dufam ze ked niekto v buducnosti objavi tuto diskusiu s MBL deficitom doda mu to nadej, lebo ja ked som hladala tak som nic nenasla a bola som velmi nestastna z toho, ci sa mi to babatko vobec podari vynosit...este velmi velmi odporucal reproimuno v Nitre, tehotenstvo bolo bez problemov, infuzky som dobre znasala, malinky je krasny, zdravy, ciperny a doktorka mi povedala ze kludne aj druhe. Este som si pichala Clexane cele tehu, ale tiez s tym vsetko ok, ziadny problem. Drzim palce vsetkym, MBL deficit je blba diagnoza, ale da sa lahko liecit❤️

sandasan
6. nov 2023

@maggie3310 ďakujem za info, mňa čaká v pondelok operácia 🙏 tak už sa teším aby som to mala za sebou 🙂

nikusiak
13. jan 2024

@maggie3310 ahoj js mám tiež tuto diagnózu. Je nás malo s ňou. Prvú dcérku skoro 13 som v pohode donosila, porodila a zrazu sa muselo s mojim telom niečo stať a stále som potracala v rôznych týždňoch. Nevyšlo ani IVF. Teraz v októbri 2023 som otehotnela sme v 17tt a včera mi dr oznámila, ak nezačnem brat imunoglobuliny isto iste potratim. Vysádzať akurát medrol. Mám hrozne stavy, či imunoglobulinmi krtkovi v brušku neublížim 😭😟

annka612
13. jan 2024

@nikusiak
@nikusiak pozdravujem Vás.. Takisto mám tento problém. 2x som potratila vo vysokom štádiu tehotenstva.. Bohužiaľ vtedy som nevedela o mojej diagnóze... Musím povedať, že 3.tehotenstvo dopadlo dobre.. Síce predčasne narodený, ale z iného dôvodu... Od 13.tyzdna som užívala imunoglobuliny.. Najprv injekčne raz týždenne a potom infúzne.. Maličký ma už rok❤️.. Pekne napreduje, začíname s prvými krôčikmi, opakuje po nás slabiky, tlieska, zvládne už aj jednoduché vkladačky.. Takže sa mi zdá, že nám to neuškodilo 😉😉

aknit_44
13. mar 2024

@annka612 zdravím, prepáčte vidím že ste pisali v januári 😊 chcem sa iba spýtať. Ja mám toez MBL deficit, pichala som imunoglobuliny hneď od začiatku v NR u pani doktorky , nejakého 7tt. Teraz sme na konci 30tt (čiže 7.mesiac) a mali sme minuly týždeň poslednú dávku IVIG. Pani Dr povedala ze sú nejake nové štúdie, kde najväčšie riziko je do 30tt, potom už je to ok, ze to tak dávno už robia aj v CR. Chcem sa spýtať vlastne, či ste infuzie podávali do konca pôrodu? Akože nie ze by som jej neverila, to vôbec, len by ma to zaujímalo či ste niekto aplikoval IG celé tehu?

Ďakujem 🥰

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre