Mávate celý deň tvrdé bruško?

sasenka5
19. feb 2024

Ahojte som 29tt a mám občas dni, kedy je bruško “tvrdšie” celý deň. Straaašne ma aj nadúva, tak zrejme to môže byť tentokrát aj tym, ale zaujímalo by ma, či to niektorá máte tiež a najmä či to aj môže byť možno spôsobené polohou bábätka, že sa nejako vydúva viacej dopredu? Nemáte to tiež niektorá?🙂 Akože to nadúvanie dnes asi najskôr. Nemôže také celodenné nadúvanie ublížiť aj babu? Vďaka 🙂

zuza265
19. feb 2024

A ked si das magnezko nepomoze?

olivia_c
19. feb 2024

@sasenka5 ahoj, ja mam uz 4.den brucho tvrde ako kamen, ale cely den, netusim ci je to normalne, ze sa tak natahuje ako rastie alebo co. Beriem magnezko 3x denne a bezo zmeny. To nie je este to tvrdnutie, lebo mne brucho nepovoli cely den, ani pri lezani... tak neviem.

janka1222
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janka1222
19. mar 2024

@olivia_c
Zdravím, ja som momentálne v 18 týždni a mám ten istý problém že mám bruško celý deň tvrdé. Netvrdne mi tak že sa stiahne a uvoľní ako pri klasickom tvrdnutí ktoré pozná asi každá tehotná, ale je tuhé celý deň. Bola som s tým na pohotovosti tak ma pre istotu nechali v nemocnici. Štvrtý deň mi tečie magnézium do žili a žiadna zmena. Brucho mám tuhé. Chcem sa spýtať mali ste kvôli tomu nejaké vážne problémy ako skracovanie krčka maternice alebo predčasný pôrod. Ďakujem.

olivia_c
19. mar 2024

@janka1222 ahoj, ja som v 31 tt, a tvrdlo mi par dni v tom case ako som sem pisala, a preslo to same, doplnila som mozno par dni magnezkom, ale uzivam ho raz par dni a potom aj 2 tyzdne nie, a uz mi netvrdne. Same to preslo. Krcok sa mi zatial neskracuje, som sledovana na rizikovej amb, cize 2x v mesiaci.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre