Ahojte.. Tak nakoniec mi zistili že maternica s bábätkom mi tlačia na tu pravú obličku.. Skúšali mi dávať všetko možné ale nič mi nezaberá a pravdepodobne to môže už trvať do konca tehu.. Mali ste to niektorá? Prosím ako si pomôcť? Som len v 21.týždni a neviem ako to mám zvládnuť do konca tehotenstva v takýchto bolestiach keď neprejdem ďalej ako do záchodu a späť.. Robím všetko čo mi kážu, polohujem sa pijem veľa tekutín ale
žiadna zmena. Cítim sa úplne zúfalo a bezmocne.. To mám byť ešte vyše 4.mesiacov iba ležiaca v posteli? :(
😖😖😖ti nezavadzali stent?
Ja som to mala pri tretom tehotenstve mi ho zavadzali v 24 tt tiez prava strana a teraz sa mi to bohuzial opet zopakovalo no na lavej strane.Zase mi zavadzali stent v 32 tt😭😭😭.Pokoj budes mat az ked sa babo narodi.
@tanaalexdenis Nezavádzali. Čo to je? Pomôže to?
Som už 5 deň v nemocnici doteraz antibiotika, analgetika a od dnes injekcie do zadku na uvoľnenie ale nejakú extra zmenu necítim.. Keď ležím na ľavom boku cítim sa super akoby mi nič nebolo ale ako sa postavím hneď tlak, bolesť do obličky a idem k zemi.. Všetky výsledky mám v poriadku, moč, krv, proste žiadny zápal v tele..
@michaela771 akurát zajtra mam kontrolu... Diagnostikovali mi hydronefrozu 2.stupna...prava oblicka, bolesť ma chytí kedykoľvek aj v noci... Väčšinou v sede a v predklone mi uľaví... Dr zvažuje ci mi zavedú stent alebo počkáme po pôrode... Ale na 2 dní som cítila úľavu keď sa mala presunula na ľavú stranu.... Ale už je zasa späť vpravo ...
Krrv som mala doteraz v poriadku.... Uvidime zajtra co bude na kontrole...
@maccmacc v ktorom ste týždni? A čo to je hydronefróza?
@michaela771 teraz začínam 32.tyzden... Hydronefroza je zúženie prietoku skade odteka moc... Teda tak mi to Dr vysvetlila... A ze mne ta oblicka chvíľami neprepusta vôbec vtedy mam tie bolesti... Zajtra budem vedieť presnejšie
Ja som tiež toto isté mala a chodila som na urológiu kde mi kontrolovali zväčšenie obliečky a bola som tak na tom že ak by sa ešte zväčšila alebo teploty vybehli tak urgentne na príjem a zaviesť hadičku na odtekanie moču... Našťastie to nebolo nutné a po pôrode sa všetko ustálilo
Ja som v 36 tt dostala oblickovu koliku nechali si ma v nemocnici dali antibiotiká,ale nepomahalo. Zaviedli mi stent, kt. som mala ešte asi do 3 týždňov po pôrode. Stále som brala lieky až do vybratia. V ten deň po vybratí vyšli zo mňa kamienky.
@tanaalexdenis stent jej asi nemôžu alebo nechcú dať pretože je tam riziko predčasného pôrodu a je len 21 tt
Mne takto v tehotenstve tlačila na obličky bola som v 7 mesiaci museli mi dat kateter mala som ho až do konca tehotenstva bolesti boli ukrutne ležala so. 2 krát po 3 týždne v nemocnici po pôrode kateter vybrali nikdy pred tím ani potom som už problémy len v tomto jednom tehotenstve a to som bola tehotná 6 krat
@ivus14gasparka no mne ho zavadzali 1x v 24 tt.Je pravda,ze ked ti ho zavedu bolesti hned prejdu,ale nastanu ine komplikacie.
Mne ho vyberali po porode maly sa narodil v pondelok a v utorok som ho isla dat vybrat.To bolo cosi strasne.Ja som ho mala cely jak zaliaty v betone doktor sa zapotil kym mi ho vybral,to vsetko pri plnom vedomi.Teraz beriem uz 2 tyzden ATB a budem ich brat az do konca tehotenstva+beriem tabletky vaginalne,ale nieje to ziadna slava.Proste musime vydrzat.Ale je to otras clovek chodi jak nevladny obcas mam pocit,ze mi brucho spadne.Najlepsie sediet alebo lezat byt v klude.
@tanaalexdenis veru musíme vydržať veľa toho. Sú to otrasné bolesti . Urologicka sa ma pýtala či nás neučili gynekológovia v akej správnej polohe sedieť, aby bábo netlacilo na obličky. Najlepšie je sedieť a všetko robiť v predklone, ale v praxi je to nereálne.
@ivus14gasparka no to som ani nepocula,ale viem,ze ked sedim je mi o.k.No dnes rano katastrofa uz som si aj poplakala.Viezla som chalanov do skolyva brala aj neter,ale mala som 100 chuti sa na to vykaslat a nechat ich doma.Fakt dnes to je strasneee😭😭😭.
Ja to asi tych par tyzdnov nevydrzim.Najradsej by som si ho dala vybrat'-stent ostala v nemocnici a cakala co bude.Ci by prisli bolesti alebo co a ak by nahodou prisli hned sekciu.
@ivus14gasparka Ahoj 🙂 ten zavedeny stent Ti nerobil problem pri porode ? Ake si mala stavy orve dni po zavedeni ? Ja ho mam piaty den, ale stale nonstop mam nutkanie cikat, pri cikani strasne palenie v podbrusku este takych 5 minut.
@89mia89 vôbec som ho necítila pri pôrode tam nebudeš vôbec vnímať. Po zavedení stentu som mala presne také stavy nutkanie cikať , pálenie ono si zvykneš trošku na to , ale teš sa keď ti ho výberu to bude úľava.Vidím, že si v 30 tt tak ešte chvíľku musíš vydrzat, viem že je to nepríjemné, ale ver mi to je to oveľa lepšie ako kolika. Posielam veľa síl zvládneš to, veď musíme pre naše babätka ❤️
@ivus14gasparka tak na stent sa zvyknut neda.To je cosi strasneee😢.
@tanaalexdenis ja viem je to hrozne, ale už len chvíľku vydržať a bude vonku 🙏🤗
@ivus14gasparka 1.11.mam naplanovanu sekciu.No a kedy pojde stent vonku neviem,ale dufam,ze este kym budem v porodnici nepojdem domov kym mi ho nevyberu.
Ja sa asi rozplacem ked ho vyberu od radosti.
@tanaalexdenis mne hovorili, že po 600-nedeli, ale išla som skôr lebo som mala bolesť pretože mi vytvoril zápal, tak veru pýtaj sa potom nech ti to tam rovno výberu . A je to to velkaaa úľava po vybratí, možno budeš ako môj prípad, že kamienok vycikas potom
@ivus14gasparka no ked mi ho teraz zavadzali mala som tam kamienok.Mozno by ho stacilo vybrat a netrebalo ani davat stent.
Ked mi ho v predoslom tehotenstve vyberali tak o 5 tyzdnov som dostala zase koliku mala som kamienky,ale uz mi ich vyberali v narkoze.
Tebe ked vybrali tak ti hned tie tazkosti-komplikacie-stipanie,palenie,rezanie...prestali alebo kedy si uz mala klud- pokoj?
@tanaalexdenis Prestali asi do týždňa , dvoch keď zabrali ATB a zbavila som sa tých kamienkov. Napríklad teraz rok od pôrodu som mala opäť koliku. Pýtala som sa na to že preco a že to môže byť ovplyvnené hormónmni, že sa tvoria kamienky. Tým, že ešte kojim tak ich nemám ustálené
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ach, to je blbe,mne takto prvý tlačil na žlčník, dostala som taký záchvat že som myslela že umriem, ale našťastie sa dieťa posunulo inam a už sa to neopakovalo. Známej takto syn tlačil na pečeň, ozltla ako by mala žltačku, stále zlé výsledky, až do konca len ležala. No musíme to zvládnuť s tými deťmi nejako. Snad keď sa tvoje bude viac pohybovať uvoľní sa to.