Maternica otočená dozadu

nelly187
2. feb 2016

mamicky,ktora z vas mala problem,ze otehotnela ale maternicu mala otocenu dozadu?popiste mi celkovy priebeh ako a co ste museli urobit alebo neurobit.docitala som sa,ze je to riziko,ak sa do 3.mesiaca neotoci hrozi potrat,je to pravda?ako ste to mali vy?dakujem za kazdu odpoved

belllinka
2. feb 2016

@nelly187 U mna ziaden problem ani s otehotnenim, ani s priebehom tehotenstva. Gynekologicka to vobec neriesila.

leskky
2. feb 2016

@nelly187 uplne normalne. Otocila sa mi okolo 16 tt, neboli ziadne problemy.

alicka850
2. feb 2016

Ja uplne bez problemov aj otehotnenie aj tehotenstva.

marcelatje
2. feb 2016

Co sa tyka orientacie maternice problemy neboli absolutne ziadne

katkakovac
2. feb 2016

Uplne bez problemov uz druhe tehotenstvo. Prinprvom mi trvalo asi rok, kym som otehotnela, ale to bolo skor stresom z prace. Druhe sa podarilo na druhy pokus. Prveho som porodila v 39.tt pp sekcii kvoli podozreniu na vyvojovu vadu a toto krpate asi tiez vydrzi do terminu, zatial ani naznak toho, ze by som sa otvarala. Skus menej citat clanky na internete a nechaj to na prirodu. Ak sa dlhodobo nebude darit, potom to ries😉

nelly187
autor
2. feb 2016

dakujem babenky,neviete si ani predstavit ako ste mi pomohli a ukludnili ma 🙂

nelly187
autor
2. feb 2016

@katkakovac no mi sa pokusame o druhe uz rok a preto som sa zacala nad tym troska pozastavovat ze preco tak dlho ked dcerka na prvu supu ...a tak mi motalo hlavou ta maternica ze ci toto nieje pravy dovod a popri tom som sa docitala nahodne aj ine veci tak ale uz som v pohode 🙂 dakujem za odpoved 🙂

nelly187
autor
2. feb 2016

@katkakovac nekazala vam lekarka prve tri mesiace spat na bruchu?

danielacool
2. feb 2016

S otehotnenim trochu problem, trvalo nam to tri roky, no tehotenstvo bez problemov, az po nom som sa vlastne dozvedela, ze mam maternicu RVF (otocenu dozadu). Ziadne spanie na bruchu ani nic podobne nebolo.

marguay
2. feb 2016

znama ma otocenu maternicu, co viem tak od zaciatku berie duphaston, je na rizikovom a uz je v stvrtom mesiaci a otocenie sa nekonalo zatial. ale inak to je v poriadku

loxa
2. feb 2016

tehotko bez problev len pri porodoch som sa tazsie otvarala...to sa stava aj pri normalnom stave maternice🙂

akvi
2. feb 2016

ja tiez tehu aj porod v pohode.. Som este nepocula, ze by s tym bol nejaky problem, ja poznam plno zien, co to tak maju a v pohode.. Akurat sme sa bavili niekedy s kamoskami o tom a zistili sme, ze tie, co mame otocenu, tak bolesti pri menstruacii a pri porode sli viac do chrbta, u tych, co maju "normalne" otocenu zase do brucha.. ale to mohla byt aj nahoda a nie je to nic podstatne. 🙂

danielacool
2. feb 2016

Nahoda to urcite nie je 🙂 , ja mavam pri ms bolesti viac v chrbte ako v brusnej dutine, a to iste bolo aj pocas porodu - bolesti som mala v krizovej oblasti a v bedrach, v bruchu minimalne.

loxa
2. feb 2016

@danielacool tak toto presne aj ja 🙂

3marhulka3
2. feb 2016

Ziaden problem🙂 ani som nevedela ze som tehotna...akurat ze som nemala kramy🙂 inak som len musela lezat a spat na brusku aby sa prevratika🙂

katkakovac
2. feb 2016

@nelly187 vobec. Ale nieco take som citala, ze sa to obcas odporuca. Ci to ma nejaky ucinok vobec netusim. My to mame v rodine a mne lekar hocoril, ze je to celkom bezne, zvlast ak zena nosi uzke rifle. Ale pokial uz si jedno bezproblemove tehotenstvo absolvovala, telo urcite vie, co ma robit. Mozno je pricina niekde inde. Mne pri prvom bylinkar poradil sedacie kupele z alchemilky a praslicky. Pri prvom zabralo hned, pri druhom som len vyskusala a bolo zarobene. Skus sa obratit na lekara, ten ti mozno najde nejaku drobnost a zrazu to pojde😉

akvi
2. feb 2016

@danielacool
@loxa
tak asi na tom ozaj nieco bude, pisem si do statistiky 😀

ostap
2. feb 2016

Mne lekar povedal,ze je to len jedna z dvoch poloh. A naozaj,dve decka absolutne bez problemov - a porody netrvali dohromady ani tri hodiny,hehe🙂))

nelly187
autor
2. feb 2016

@katkakovac mne sa to stalo po 1.porode preto tie obavy.

nelly187
autor
2. feb 2016

Ďakujem vám zienky 🙂

ali08
2. feb 2016

Ja som mala pri oboch deťoch otočenu a pri prvom som mala dokonca srdcoviteho tvaru a bolo tam riziko že to rastúcemu bábätko môže vadiť ale nevadilo. Vsetko bolo ok.este dom aj prenasala tak im tam bolo fobre

yasminka137
2. feb 2016

@nelly187 ahoj,nie je to vobec ziadny problem...je to ako ked niekto je lavak a niekto pravak...ja mam tiez otocenu dozadu a mam troch krasnych zdravych chlapcov a stvrteho cakam...takze tolko 🙂

zanin
2. feb 2016

Mam tri deticky a ani som nevedela ze ju mam otocenu. Povedal mi to az novy lekar ktoremu som chodila pocas tretieho tehotenstva ale tiez to spomenul len medzi recou. Ze je to uplne ok. Nemala som absolutne ziadny problem ani pri jednom tehu a vsetky deticky sa nam podarili na prvy sup. 😀

nelly187
autor
3. feb 2016

@zanin ďakujem krasne za info 🙂

nelly187
autor
3. feb 2016

@yasminka137 ďakujem pekne 🙂

mianatalia87
3. feb 2016

@nelly187 ja mam maternicu naopak,zrejme to mam po mame,ona to ma tiez rovnako a mam este aj sestru,takze s detmi problem nebol.Ja mm tiez jednu dcerku a absolutne som nic nerobila.Na prvy sup sme ju mali a vobec somsa nepozastavovala nadtym ci je "nieco" naopaka vela robi aj psychika.My sme malu chceli ale som si povedala aaaa vsak co urcite bude trvat aj pol roka kym otehotniem ale pohoda a dalsi mesiac bum-tehotna 😉 porod bol tiez v pohode na prvorodicku.Sice a som zo zaciatku tk spinila,hned lekar ze hroziaci potrat a nasadil duphaston.Ja cela prestrasena este som stihla absolvovat vysetrenie na pohoovosti a tam ma lekarka uistovala ze to je len uhniezdovanim. A ze vsetko je ok.Inak vsetko super tak treba mysliet pozitivne. Podla mna je to individualne ale pohroma to neni 🙂

lubiduch
3. feb 2016

Tiez sa hlasim ze to tak mam, zevra lj vcelku vyrazne vytocenie dozadu. Pocitovala som to v tehotenstve len tym ze som vobec nemala brucho (az koncom siesyeho mesiaca zacalo viac vystupovat) a teda som mala bolesti okolo obliciek lebo tym smerom rastla asi ta maternica. Plus som slabo citila pohyby, niekedy aj viacero dni nic pricomna sone sa dieta trepotalo ako sialene, ja som to necitila....ale nejake extra problemy som prave kvoli tomu nemala.

nelly187
autor
3. feb 2016

@lubiduch ďakujem za odpoved velmi potesila 🙂

nelly187
autor
3. feb 2016

@mianatalia87 ďakujem pekne 🙂

ivca88
3. feb 2016

ahoj 🙂 ja som sa veľmi bála...aj som to študovala...
my sme mali problem otehu...ale tam bol problem moj cyklus a mužove naboje 😀
potom ako konecne vysli // som sa bála....spavala som na brusku do 12tt kedy sme šli na sono - prvotrimestrialny screening...a tam mi uz povedali ked som sa na to pýtala...že mateernica je uz naklonena dopredu 🙂 🙂
jedine co som mala tak to pplacentu na prednej stene....ale to znamena len že neskor cítiš kopance 🙂
to je všetko 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre