máte skusenosti s vyplachmi pošvy Rosalginom - hlavne v tehotenstve ? mne ho teraz kazala kupiť lekarka a po 3 dnoch používania som už včera v noci škriabala steny od bolesti-teda od toho,ako ma pošva začala po vyplachu neskutočne paliť akoby som si ju potrela čili papričkou . už si to viac nedam, nemam z toho dobry pocit,kiežby som dala na vnutorny pocit už v lekarni,ked som videla tu sumu za 10 sačky a aplikator 😠
Ahojte ,ja som pouzivala rosalgin ked som este nebola tehu. koli mikoze a citila om pravy opak taku ulavu od svrbenia takze je to mozno urcene len ak mas nejaky problem.
Tantum rosa, teraz rosalgin je to iste.
Ja som to pouzivala aj pred aj pocas tehotenstva. Mne vyborne pomahal. Urcite som citila ulavu a mala som menj vytokov. Ale palilo ma jedine vtedy ked som si oplachovala, vonkajsie genitalie. Z vnutra Ok, ja mozem len doporucit. Ale nedavala som si cely sacok, ale len pol a vody len do polky irigatora a stacilo. Je to dost drahe.
Ano,mna palilo zvonka,este som si to blba neoplachla po vyplachu,reku nech mi pozabija bacile aj von
Deniska, ja som so to z von ku potom vzdy este umyla a pouzila gel na int. hygienu. 😉
Tinka,uz to prehanas s tym hlasovanim
Ahojky, tak já jsem Rosalgin, také používala v těhu, pak po porodu a občas teď, a žádné problémy nemám.. 😉
no ja si ho skusila dnes rano,ale potom som sa dobre umyla ešte intim.mydlom a aj tak nejaj štípalo 😕
Deni, tak som to skúšala už, štípať to štípalo aj mňa. Ale mňa skôr vo vnútri.A aj to asi iba polhodinku po použití, ale potom mi práveže bolo dobre a na druhý deň som nemala žiadny výtok. Ale som to použila iba raz.
ja som zistila,že mna asi štipe vieš čo? ked sa pred výplachom umyjem int.gelom z DM 🙄 , doteraz som kupovala lactacid
Lactacid je super. Ja sice momentálne používam detské mydlo, ale asi prejdem opäť na Lactacid. Mala som aj nejaké z Avonu, na int. hygienu, ale som ich šmarila do koša. Vôbec neboli dobré podľa mňa. 😒
ahojte, mozem pouzit rosalgin, ked mam biely vytok, ktory ale nezapacha a nepalli,, len preventivne???
@norikk ja som často mávala kadejaké vaginálne pliagy. potom som si kúpila roztok rosalgin ( už nariedený) a musím povedať, že od toho času mám svätý pokoj!!!!! A bolo to presne v auguste min. roka ked som ho použila, odvtedy je klud. Ako som otehotnela, používam Lactacyd. takže ten Rosalgin len odporúčam 😉
ja som ho pouzivala a mala som s nim dobre skusenosti a v lekarni mi doporucili, aby som ho mala aj v domacej lekarnicke a pouzivala po navsteve plavarne a pod....koli moznym infekciam....a dala Ti Dr. aj nieco ine okrem toho??
ahoj, chcem sa spýtať či mi viete niekto poradiť či si mám kúpiť len tento výplach alebo čípky. rozmýšlala som tie čípky...mám svrbenie mierny zápachajúci malý výtok, natieram sa canestenom, no 4 dni ni asi nepomáha.nemáte skúsenosti čo by mi pomohlo? dakujem velmi pekne 😉
@nemko a ako dlho sa to môže podávať? čítala som na nete že potom sú treba nasadiť čipky lebo zničí v tele aj to dobré, na druhú stranu našla som aj od jednej babenky príspevok že ona používa len gyntina čípky tie zabijú len to zlé a obsahujú laktobacily takže super vec... teraz neviem čo zvoliť radšej ☹
Ahoj, já ho používala dřív třeba po koupání v bazénu nebo tak, spíš preventivně nebo když jsem měla "blbej" pocit a vždycky teda super...a z "mýdel" jedině lactacyd..od tý doby co ho používám, tak je po problémech
Na Rosalgin nedam dopustit. Akonahle sa u mna objavi nejaky naznak infekcie, vzdy pomohol. Som s nim velmi spokojna, tak isto aj s mydlom a kremom Saforelle 🙂
ahojte. pouzivala ste ho niektora po porode na rychlejsie hojenie sitia?
@denisocka ja na tantum rosalgin nedam dopustit, ziadna masticka ako imazol a pod., domace bylinky mi nezabrali ale stipalo ma do nepricetna aj tyzden. ked som mala uz podozrenie ze sa mi vracia podrazdenie, hrudkovy vytok a zaciatocne svrbenie, hned som si dala tantum rosalgin vyplach a za 24hod bol problem prec. dodrzala si to, ze si tu vodu predtym prevarala a nebola horuca ale studena??? a umyvas sa denne v studenej sprche? to je naucinnejsie. ziadna tepla.
ahojte ja som prave po trojdnovej chate a nastupili mi vcera vecer neskutocne bolesti ktore trvaju dodnes. hlavne palenie, svrbenie vo vnutri aj okolo posvy. Najhorsie je ze mam dotoho aj silny menzes dala som si uz candibene tabletu, krem myfungar a taku gulicku co vyrabaju v lekarni a nic nepomohlo ked idem na vecko tak ma chyta do placu ...teraz som si kupila uz po novom naplneny rosalgin a je to moja jedina nadej tak drzte palce :( ...ak mate aj vy skusenosti s mikozou pocas menstruacie napiste nejake rady :(
este som zabudla ...mam ju aj dost opuchnutu a v tych bolestiach som siahla na stolik po prvom kreme co som videla a natrela si ho tam. Konecne prisla ulava tak som bola rada, lenze som neskor s hrozou zistila ze to bol heparoid:D a ozaj odporucam to opuchnutie mi na taku hodinku zmyzlo ...ale asi si to nedam zas nezda sa mi ze sa to tak bezne robi :D ak tu je nejaky lekar prosim si jeho nazor na moj omyl :d
@dasenka1234 Ahoj myslim ze pocas menstruacie ti moc nepomoze nic, pretoze s tou krvou sa vyplavi von aj liek. Okrem toho nemyslim ze striedanie liekov "bez hlavy"prospieva... mykozu treba liecit minimalne 3-6 dni takze necakaj ze po prvej davke budes OK. Este jedna vec, rozmysli si ci to nemoze byt napr. alergia (aj na latex)???
Ja mam s rosalginom celkovo dobre skusenosti, pomahal mi aj po sestonedeli na zeleny vytok. Mykoza to asi nebola, ani to nesvrbelo ani nebolelo len bol to taky zeleny hnus.
Ahojky, ja mám akurát mykozu na ústupe. Najprv som myslela, že to je len podráždené, tak som si tam prikladala aloe lístky dužinou na pokožku, ale ništ. Potom to začalo páliť, rezať, svrbieť aj vše dohromady. Ale už som radšej šla k dokine. Tá mi dala krém gynazol 2%. Ten som si aplikovala hneď večer, a má pôsobiť 5 dní. A potom som začala užívať rosalgin tiež mi ho doporučila dokina a som spokojná. Mám ešte dve fľaštičky, ktoré využijem. No pri aplikácii mi je smiešno, že aké "pozy" musím robiť, aby som aspoň minútku udržala ten roztok v sebe 😀
A myslíte, že by sme mohli mať s manželom aj sexik??? Lebo to začervenanie je už len minimálne. Chceme totiž bábo a už horím nedočkavosťou po snažení, lebo v auguste som mala MA a nemohli sme sa zatiaľ snažiť kvôli tabletkám ☹ Myslíte, že by sme sa už mohli???
ahojte....aj pred aj po menštruácii mám permanentne výtok, niekedy redší a skoro úplne priesvitný, inokedy hustý biely aj s akoby "odlúpnutými" bielymi hrudkami, občas úplne bez zápachu, občas s kyslastým miernym zápachom....teda výtok mení farbu aj konzistenciu..už som bola u lekárky, ževraj to môže byť napr. z antibiotík a tiež zo stresu...je to nepríjemné, prevlhnú z toho nohavičky a tiež to na nich zaschne ☹ máte tu niekto podobný problém na ktorý ste vyskúšali Rosalgin a pomohlo to ?? fakt by som sa toho výtoku chcela zbaviť, lebo je to fakt nepríjemné ☹(( s priateľom máme síce nechránený styk, ale sme spolu 1,5 roka a mala som to aj pred tým, preto si nemyslím, že by som to mala od neho....ďakujem za odpoveď 🙂
Ja som asi desať rokov dozadu, možno aj viac, mala problémy so svrbiacimi výtokmi. U gynekológa som bola varená - pečená, nachvíľu zabralo a o týždeň znova, no bola som z toho už na prášky. Až mi poradil, po neviemkoľkej liečbe neviemčím, aby som si spravila sedací kúpeľ z repíka alebo kamiliek. A až to zabralo. Teraz mám dcérku a je tiež veľmi citlivá dole, niekde sa okúpe, alebo v lete len viac spotí a už ju to dole svrbí. Tak vždy uvarím repík a poď ho s ním do lavóra a hneď má pokoj 😉
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ahoj Deni. Ja som si teraz v piatok kúpila Rosalgin, ale ešte som ho nestihla vyskúšať... 😅
Ale ja som predtým bežne používala Tantum Rosa a vraj je to to isté. A tomto mi pomohlo, a nič ma nepálilo. Skúsim tento roslagin dnes a dám ti vedieť...