ahojte,,,chcela by som spytat .....som v 19tt,doposial som mala vsetky vysledky testov v poriadku az na 4d ultrazvuk,kde mi povedala pani doktorka ,ze merania postrannych komor v mozgu su hranicne-lahka dilatacia 11mm bilat,je to vraj o 1mm viac nez by mala byt+zvysena echgenita criev.cakame dievcatko,je to nase prve dietatko a naozaj velmi nas to vytrasilo.o tyzden ideme na to meranie este raz k docentovi a podla toho sa bude konat dalej,bud sa to rozsirenie zastavi,alebo nas odporucia na odber plod.vody a ku geneticke.obaja sme zdravi,v rodine ziadne postihnutia ani choroby,ja mam 22 a manzel 26 rokov.ak mate niekto skusenost s takouto situaciou prosim odpiste mi.dakujem
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Rozhodnutie o ďalších vyšetreniach je jedine na vás- na rodičoch. Musíte si sami zvážiť, čo by ste urobili, ak vyjdú testy zlé. Je pravda, že aj tie testy mávajú chybovosť a dieťatko je v poriadku. Tie nervy, ktoré zažijete pri čakaní na výsledky sú hrozné. Ak ste však rozhodnutí prijať dieťatko aj s prípadným poškodením, je zbytočné sa vôbec nechať testovať. A odber plodovej vody je tiež rizikový, môže dôjsť k potratu. Treba sa veľa pýtať, nech vám lekári vysvetlia, čo to znamená pre vás a pre dieťatko. Pozor, aj ultrazvuk môže byť nepresný. Veľa záleží aj od odbornosti lekára, ako vie s ním pracovať a vyhodnocovať.
Každopádne vám želám pevné nervy, veľa trpezlivosti, aby ste to prekonali.