Máte skúsenosti s E. coli na začiatku prvého trimestra?

simi990
29. júl 2019

Ahojte, hľadala som odpoveď na moju otázku v rôznych diskusiách, ale veľa som nenašla. Mali ste skúsenosti s Ecoli v pošve na začiatku prvého trimestra? Tehotenstvo mám zatiaľ potvrdené iba z krvi, na prvé sono idem az o dva tyzdne nakoľko moja doktorka má teraz dovolenku. Pri utretí po malej potrebe na WC som mala trocha hnedý výtok a keďže som minulý rok prekonala MA v prvom trimestri, išla som na urgent. Tam mi urobili sono, ale doktor usúdil, že je ešte skoro povedať či je všetko v poriadku, ale krvácanie nevidel, a že mohlo ísť a uhniezdovanie. Samozrejme ma zvozil, že takáto situácia na urgent nepatrí. Urobil mi ale výter, v ktorom sa našlo Ecoli. Doktor na urgente mi predpísal po výsledkov nejaké čípky, ktoré mi mali v lekárni vyrobiť, nakoľko povedal, že v takomto skorom štádiu tehotenstva nechce dávať žiadne antibiotiká. Avšak v lekárni mi oznámili, že tie čípky už sa nikde nevyrábajú a miesto nich mi namiešali vodičku s rovnakou účinnou látkou a povedali, že si v nej mám namočiť tampón a na pár hodín ho zaviesť. Výtok síce už na papieri nevidím, ale keď ten tampón vyberiem je na ňom kúsok tmavšieho výtoku stále. Keďže doktorka má stále dovolenku, dostanem sa k zastupujúcemu lekárovi až v stredu, Mali ste niektorá skúsenosti s Ecoli v takomto skorom štádiu? Veľmi sa bojím aby sa nezopakovala situácia s MA. Ďakujem veľmi pekne

mariamimi89
30. júl 2019

Ja som mala asi okolo 10. Ho tyzdna,dr mi predpisala macmiror cipky a pomohlo to. Mozno som to mala aj skor ale nemala som priznaky

evkacik5
31. júl 2019

Kamoska tiez mala e.coli v skorom stadiu tehu, tiez to liecili nejakym vyplachom posvy. Kazdopadne nech ti to gyn sleduje kultivaciami, e. Coli je svina, ak to neprejde v druhom trimestri uz moze nasadit oralne atb. Aj potom odporucam sledovat.

evkamotka
9. aug 2019

Ja som sa na to prave preliecila. Prisiel na to ale az zaciatkom 2 trimestra tak mi dal atb vaginalne

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre