Máte skúsenosti s bolesťou zubov v 33tt?

katika03
8. júl 2019

Ahojte, momentálne som v 33tt začal ma veľmi bolieť zub. Zubárka mi to len vyvrtala a nechala tak, že nemoze nič viac. Je to stále citlivé. Boli ma aj keď sa mám len napiť. Je to bežný postup že v tehotenstve sa nič nerobí alebo mám radšej zháňať inú zubárku. Nemám momentálne energiu obiehať niekoľko zubárov aby mi každý povedal to isté. Ak mate niektorá skúsenosti prosím poraďte. Prípadne čo vám pomohlo od bolesti? Ďakujem

whatever1
8. júl 2019

@katika03 ak ta boli, chod rano ako bolestivy pripad. Nemoze ta odmietnut len preto ze si tehotna. Prave naopak. Ak mas zapal moze sa rozrásť a moze to ma zlý vplyv aj na babo. Stres a ani lieky od bolesti ti neprospeju. Ked uz tak si daj zatial paralen. Inak v tehotenstve sa moze aj injekcia, dufam ti nevrtala zaziva...

ecoli
8. júl 2019

@katika03 ja som to v tehotenstve tiež zažívala... Jeden zub mi stale robil problem.... Od siedmeho mesiaca vkuse.... Mohla som len paralen, ale ten nezaberal, žula som cesnak, klinčeky, davala si tampon s alkoholom na umrtvenie, ľadové obklady... Vsetko to bolo len chvíľkové a dosiahla som len to, ze som mala podráždene líce. Zubárka mi to vyvrtala, vycistila kanáliky, dala vložku a poslala domov, ze mi to nemôže zaplombovať, lebo mi kanaliky musi vyčistiť ozónom a to sa v tehotenstve nesmie... O tyzden ma rozbolel, zase mi vyvrtala vložku, vycistila kanaliky, dala vložku a poslala domov... A tak som k nej chodila cistit kanaliky aspon dvakrat mesačne.... Aspon ze mi to robila zadarmo.... 🤷‍♀️🙏.... Ak potrebujes vyčistiť kanaliky, musi ti dat len vložku a zaplombuje ti to az po porode.... Ale ak nepotrebuješ cistit kanaliky, moze ti ho zaplombovat.. Tam ide len o to, že nemoze použiť ozón ... Este si skus kupit v lekarni gél, co sa dava babatkam na znecitlivenie ked sa im tlačia zubky.... Je to sice len chvilkova úľava, ale aj to poteší.... Vela šťastia

drop755
8. júl 2019

myslim, ze ten zub ti spravit moze preco by nie, mna zacal strasne boliet zub ked som este nevedela , ze som tehotna, cize som jedla tabletky od bolesti ako cukriky, a to v skorom stadiu. vtedy som bola prvy krat na pohotovosti a vtedy mi ho len vyvrtali, ulovilo sa mi. medzitym som zistila, ze som uz v 12tyzdni, a medzi tym mi ho zaplombovala moja zubarka. zacal po tyzdni nesutocne boliet, vtedy som si uz tabletku nedala a hned utekala k nej, vyvrtala mi ho, preliecila, nebolel ma asi 2 mesiace, vravim si, ze si ho dam spravit ked porodim, kym neboli tak mam pokoj, asi v 7mesiaci ma zacal vyvrtany zub neskutocne boliet, bola som opat na pohotovosti kde som prosila nech mi ho vytiahne, ze ho nechcem nebude mi chybat a chcem mat pokoj, nakoniec som skoncila u chirurga pretoze mi ho nevedela vybrat, u chirurga mi nezabrala anesteza a zaziva sa mi koren pokusil vytiahnut , prvy krat som revala u zubara, cize som musela ist domov a brat antibiotika na zapal, potom mi ho konecne vytiahli, babatku nic neni, vsetko je ok aj napriek antibiotikam a tabletkam na bolest v skorom stadiu

kukulienka83
9. júl 2019

Ahoj, mne normálne vyvrtal dr zub aj s injekciou, bez toho ja totiž ani pusu neotvorím. Bola som tiež v 3.trim. Povedal mi ze je to lokálna anestézia a ze to nemá žiaden vplyv na babo. Ma už 5 rokov a je fit

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre