Ahojte, asi pred rokom mi bola zistená alergia na kravské mlieko a teda vynechala som konzumáciu mlieka a mliečnych výrobkov. Teraz som v 1. trimestri a snažím sa vápnik dopĺňať napr. brokolicou, slnečnicovými semienkami a občas makovníkom.. Máte skúsenosť s touto alergiou počas tehotenstva? Prípadne, ako ste si vápnik dopĺňali?
Ja mam tri deti a tiez alergiu na BKM a vsetko v pohode. Nemusis sa bat. Deti mam zdrave, nic im nechyba a ja som tiez zdravotne ok. Mne sa len v tehotenstvach vyrazne zhorsili prejavy, mala som neustale trav.problemy, striedali sa u mna hnacky al.zapchy, ale vsetko v medziach normy. Nic, co by bolo nejak zdravie ohrozujuce. Aj som priberala ok- pri vsetkych troch tehu tak 16-18kg. Deti boli tiez dost velke. Od 3300 do 3900g. Ja som okrem stravy brala aj vitaminy pre tehotne. A uplne suhlasim s dreamer8.
Zienky mne dnes dr povedala, ze mi vysli testy na alergiu na kravske mlieko. Viete mi poradit ako mam zacat fungovat a hlavne varit , ja co mlieko, syry jogurty boli na dennom poriadku? ☹ 😒 dakujem
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Moju dlhsiu odpoved mi neodoslalo, tak strucne to napisem znova. Hlavne je dolezite ci mas Alergiu na bielkovinu kravskeho mlieka, alebo aj ovcieho a kozieho, ci len intoleranciu na laktozu, to je velky rozdiel.
Alergia na mliecnu bielkovinu znamena, ze sa nesmie konzumovat nielen mlieko, ale ani syry, jogurty a rozne potraviny pri ktorych by to clovek necakal, napr. spominany makovnik tiez obsahuje mlieko, pozor na to, treba citat zlozenie vsetkych potravin!
Nahrady mlieka, resp. vapnik obsahuju v porovnatelnom alebo aj vyssom mnozstve napr. brokolica, cicer, fazula, soja, tofu, brokolica, kopor, spenat, hovadzie maso, najviac, az 10x viac ako mlieko spominany mak. V mensom mnozstve vapnik obsahuju vsetky bezne potraviny, maso, ryby, ovocie, zelenina, strukoviny, pecivo, orechy, semena, mineralky...
Mlieko podla novych studii nemusi byt vobec tak zdrave, dokonca moze byt aj skodlive, zahlienuje, aj ludia bez alergie prestali pit mlieko a citia sa lepsie, na niektorych miestach na svete dokonca kravske mlieko nepiju vobec a nechyba im.