Máte skúsenosť s krvácaním počas tehotenstva?

mess123
23. aug 2020

Ahoj, chcem sa len spýtať či sa tu nájdu nejaké mamičky ktoré počas tehotenstva viac krát krvacali a podarilo sa im aj tak donosiť bábätká na svet. 🙂

anile12
23. aug 2020

Nestalo sa mi to zatiaľ. Ale podľa mňa záleží to hlavne od dôvodu krvácania. Či pre hematom alebo nejakú prasknúť cievku alebo plno iných dôvodov

mess123
autor
23. aug 2020

@anile12 no ja hematom mám ale vravia ze je stále rovnaký a nevedia z čoho je krvácanie teda.. Krvacam dosť silno. Len som zvedavá ci sú aj také ženy co tiež krvacali častejšie a dokázali to.

lulala
23. aug 2020

@mess123 ahoj, ja som krvacala na zaciatku asi 4x, v 7 tt a potom sa to opakovalo este dob12tt, cervena krv, ale len pri utreti. Nikdy mi nepovedali z coho to bolo a teraz mam za tyzden termin.

mess123
autor
23. aug 2020

@lulala takže také slabšie krvácanie? Ja som 12tt+4 a tiež od 7tt krvacam ale ja silno by som povedala nie je to iba po utreti no zatiaľ bojujeme. Preto sa pýtam na skúsenosti iných

rybka80
23. aug 2020

Ja som krvacala, mala som hematom. Aj dosť silné krvácanie to bolo, ale bezbolestné. Donosila som velkého zdravého chlapca. Už má 6,5 roka. Držím palce.

mess123
autor
23. aug 2020

@rybka80 často si krvacala? Som rovnako na tom silné krvácanie bezbolestné.

rybka80
23. aug 2020

@mess123 nepamätám si presne v ktorom týždni to začalo. Asi v 2mesiaci, a asi do 20 ci 21 týždňa to trvalo.. Dlho nevedeli zistit z čoho, až v nemocnici konecne na ultrazvuku objavili, že kde je hematom, ale krvácanie nezasahovalo do plodu..

rubinka
23. aug 2020

@mess123 - krvacas zrejme preto že sa ti postupne vyplavuje ten hematóm. Ja som v 12.t krvacala červenú krv dvakrát, aj som kvoli tomu týždeň ležala v nemocnici, medzitým sa z toho vytvoril hematóm a ten keď sa vyplavoval tak som krvácala tmavou hnedú krv asi 6 týždňov s malými prestávkami veľmi často, raz viac ráz menej.

sense
23. aug 2020

2x počas tehu v 1. Trimestri, dnes má slečna 7,5r

mess123
autor
23. aug 2020

@rubinka hnedá to nie je, jasnou krvou krvacam a stále ak ležím tak nič postavím sa a vyleje sa zo mňa alebo keď sadnem na WC tečie akoby som cikala.. No keď dlho ležím tak cítim ako sa aj vtedy zo mňa leje.. Takže to hematom nebudev mojim prípade aj ak by som bola rada keby áno.

jullietka
23. aug 2020

@mess123 fuhaa,tak ked to je jasna cervena krv a taka silna tak by som utekala na pohotovost...mne dr povedal ze ak bude jasno cervena krv hned ist k nemu alebo na pohotovost

mess123
autor
23. aug 2020

@jullietka ja som v nemocnici moja, už od 6tt už som tu viac ako mesiac.. Ale nevedia prečo krvacam jasno červenou krvou a v takom množstve.. Preto som sa bezvládna obrátila sem

rybka80
23. aug 2020

@mess123 mne tiež dlho nevedeli zistit z čoho to je. A to žijem v Holandsku. Až v neskoršom štádiu tehotenstva jedna doktorka konečne na tom ultrazvuku zbadala odkiaľ tá krv ide. Ale pokiaľ nemáš bolesti je dobre. Hlavne nech kontrolujú pravidelne bábätko, či bije srdiečko.. Veľa síl ti prajem. Viem si predstaviť ako ti je.

lejluska
23. aug 2020

Tehotná som 4x...pri prvom som vôbec nekrvacala, pri druhom som krvácala- aj žiaľ potratila...pri ďalšom tehotenstve som krvácala a mám zdravého 5 ročného syna, teraz som opäť tehotná a krvácala som tiež a momentálne som v 32 TT...a poviem pravdu, že krvácanie v tomto tehu bolo asi najmasivnejšie...fakt som si myslela, že sme o bábo prišli... vďaka Pánu Bohu 🙏 sme to ustáli.... snáď aj do šťastného konca dotiahneme 🙏 silno držím palce ♥️

mess123
autor
23. aug 2020

@rybka80 no to už je čo povedať keď tam to nezbadaju tak tu čo môžem čakať.. Ako ale tebe prišli na to že je to hematom.. A mne ho zbadali už v 6tt je možné že on spôsobuje krvácanie aj keď sa nezmensuje? A ďakujem, 🙂

@lejluska držím palce ste už dosť ďaleko tak snáď sa nič zlé nestane držím palce 🤗...ja krvacam neviem kolkaty krát už.. Kvôli hematomu mám aj odlúčenie placenty 6x neviem koľko cm.. Takže sa bojím aby to krvácanie nespôsobovalo väčšie odlúčenie.

rubinka
23. aug 2020

@mess123 - uf tak v takom prípade asi naozaj iba ležať a vstavat len kvôli wc. Ak nemáš ďalšie dieťa tak odležiš v nemocnici koľko bude treba.

Lieky nejaké berieš? Čo s tebou robia?

rybka80
23. aug 2020

@mess123 bola som v nemocnici, lebo som aj veľa vracala, strašné nevoľnosti. Do toho to krvácanie. No hrúza. A zadali že na okraji toho plodoveho obalu či plodovej vody je ten hematom. No keď to objavili už sa zmensoval a krvácanie bolo slabšie.. Hrozné bolo keď mi vraveli, že mi nezarucia že babo donosim.. A v tom jedna lekárka, že ale áno že ona mi dává velké šance a ukázala mi na ultrazvuku všetko..

jullietka
23. aug 2020

@mess123 aha,prepac,to som nevedela...tak to drzim prsty do uspesneho konca,mozno ked prejdes 1trimester tak sa to zlepsi

mess123
autor
23. aug 2020

@rubinka dávajú mi injekcie dycione ci co to a kanavit tuším.. Lieky mam duphaston, guajacuran, ascorutin, magnézium.. Inak nič skontrolujú či srdiečko bije, a mám ležať, čakajú aj oni podľa mňa na najhoršie.

@rybka80 no mne tiež sa zmenšoval na začiatku mal 6x5cm minulý týždeň v sobotu už 3x3cm vraj sa ale teraz o nejaký maličký kúsok zväčšil keď som krvacala v stredu... No dnes zas.. Už neviem naozaj ja 😪

@jullietka nevadí nemáš sa za čo ospravedlňovať a ďakujem snáď všetko dobre dopadne aj keď tomu nedávam veľké šance už som zúfalá 🥺

lejluska
23. aug 2020

@mess123 tak len oddychuj koľko sa dá 🙏 snáď sa to zlepší a všetko nakoniec bude dobré ♥️ a budete sa tešiť...silno silno ti to prajem 🙏

mess123
autor
23. aug 2020

@lejluska ďakujem moc 😪❤️❤️

rubinka
23. aug 2020

@mess123 - tak liekov máš dosť tak už len ležať a modliť sa aby dobre bolo.

kajkag
23. aug 2020

Krvacala v 17 tyzdni a v 22 tyzdni potrat😒

sonnenshein
23. aug 2020

Dcera ma 12 rokov, takze ano, da sa to 🙂

evamea
23. aug 2020

Krvácala. Aj s hematomom aj bez. Mám malého Paťka. 😊

dzovanna
23. aug 2020

@mess123 ano, v 20tt prveho tehu, slo o vyraznejsie krvacanie, ale skor jednorazovo, okamzite som nabehla do nemocnice, kde som stravila cca tyzden. Vsetko dobre dopadlo, krvacanie po injekciach ustalo.

lulala
24. aug 2020

@mess123 ano skor slabsie krvacanie, na papieri bolo krvi dost, ale nie ako pri menstruacii.
Drzim ti palce, aby vsetko bolo v poriadku.

sovicatko
27. mar 2023

Ahoj @mess123 ako si prosím dopadla ?

sovicatko
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
rea333
18. júl 2023

Ahoj. Aj mňa zaujíma ako to dopadlo. Ja som v 10 TT a mam ten istý problém. Nevedia prečo krvacam.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre