Ahojte, som v 13. tyzdni tehotenstva, mam uz jednu dcerku, som RH negativna, prva dcerka RH pozitivna, po prvom tehotenstve mi nepichli Rhegu, takze som v strese, ci sa mi nezacnu vytvarat protilatky voci plodu, resp. ci sa uz nezacali vytvarat. Bola som dnes na poradni, leukocyty mam nad 10 (10,63), krvnu skupinu mi zistovali externe a este sa im nevratil vysledok, sestricka hned, ze asi kvoli tomu, ze som RH negativna..takze zistuju protilatky...mna len zaujima, ci niektora maminka ma skusenost s tym, ze sa jej zacali vytvarat protilatky takto skoro a ako sa to da riesit..
Ahoj, áno pri sruhom tehotenstve som mala už v 8 tt veľmi vysoké protilátky. Mala som na výber buď interupciu, alebo čakať, ako sa to vyvinie. Vízia bola taká, že do 16.tt dieťatku protilátky neublížia a potom sa bude sledovať ich hladina a bude sa chodiť na kontroly na špecializované pracovisko. Mali sme vybavený Olomouc, kde sledovali špeciálne parametre - (sono vyšetrenie) a boli sme pripravení na transfúziu cez pupočník v prípade zlých výsledkov. lekár v Olomouci mi ešte hovoril, že ak by to bolo zlé, tak sa zvykne cca. v 36 tt spraviť sekcia. Našťastie pre nás sa stúpanie protilátok zázračne stabilizovalo a boli sme na tom rovnako až do 38tt. Takže žiadna transúzia, až potom ke´d náhle v 38tt stúpli veľmi bola urobená sekcia. Držím prsty. 🙂 Inak všetko ok.. dcéra má 12 rokov.🙂
Sledovať ťa budú viac ako pri prvom tehotenstve. Ja som tiež RH negatív syn pozitív a po pôrode mi pichli injekciu. Ale doktorka mi vravela, že keď budeme čakať druhé, tak nás budú sledovať viac či už by mi pichli po pôrode injekciu alebo nie. A nič sa nedeje keď si ju nedostala. Dostaneš teraz v tehotenstve a bábätku aj tebe sa nič nestane. Hlavne nepanikár 😉
Ahoj,ja som mala.s tym problem.pri detoch,mala som od zaciatku titer 1:512
Baby aj ja som tiez rh negativ.A to vzdy pri dalsich tehotenstvach sa vytvaraju protilatky.Alebo nemusia?Moze byt druhe tehotenstvo bezproblemove?Mam jednu dcerku a tiez mi po porode nic nepichli.
@region
ja som prave druhykrat tehu, po prvom porode mi ale pichli injekciu a popravde som momentalne aj zabudla na to, ze by mohol byt problem s rh, vobec to so mnou na gynde neriesia, tak prepokladam, ze je vsetko ok. uz som 29.tt
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ak zistia ze sa ti tvoria protilatky pichnu ti tu injekciu teraz a budu castejsie kontrolovat protilatky, neboj dnes sa to uz riesi bezne mne to hovorila moja lekarka.