Máte nedávnu skúsenosť s falošne pozitívnym výsledkom na toxoplazmózu?

ava987
26. nov 2022

Ahojte, pri odberoch v 12.tt mi vyšiel pozit. výsledok pri toxoplazme na IgM (hodnota 5,18), Igg negatívne. Už mám za sebou odber aj vyšetrenie u infektológa, idem k nemu v pondelok len už mám obrovské stresy že teda čo a ako. Totiž presne toto sa mi stalo aj pri prvej dcérke, mala som Igm pozit (ale hodnotu 1,88) a opätovný odber bol komplet negatívny, toxo sa nepotvrdila.

Preto ma zaujíma či nemáte podobnú skúsenosť niekedy nedávno?

julie19
27. nov 2022

Ja už som druhý krát tehotná a aj v prvom aj teraz som mala pozitívnu toxoplazmozu ale čo som bola na infektologii tak doktor to zhodnotil už pri prvej tak že som to zrejme prekonala ako dieťa a že to budem mať v krvy pozitívne ešte dlhé roky že tým sa nemám stresovať… keď som išla v tomto tehotenstve znova tak doktor na mňa pozeral že na čo som tam že už minule mi to vysvetlil že s takými hodnotami som to musela prekonať už roky dozadu 🤦‍♀️ Ale tak vravím mňa poslala gyn a kázala mi doniesť papier od vás takže ja viem že je to ok ale čo mám robiť?🤷‍♀️

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre