Máte dve dutiny maternice?

elliss86
11. nov 2013

Ahojte kocky,
chcem sa spytat, ci mate niektora skusenost s dvomi dutinami v maternici. Lekari, ked mi to zistili este na zaciatku tehotenstva, ma ubezpecili, ze to nieje nic vazne, len proste nejaka anomalia maternice, nie je to zvycajne, ale nijako to neovplyvni tehotenstvo a vyvoj babatka. Citim sa fajn, som v 33.tt.
Len od zaciatku tehu citim, ze sa mi do lavej strany brucha, resp. maternice nikdy malicka neprekoti, vzdy je len na pravej strane a strasne ma tlaci.
Zajtra idem do poradne,ale neviem co sa bude diat, ked uz mala bude naozaj velka v brusku, stale ju mam otocenu pravdepodobne KP, a tak velka hlavicka mi tlaci velmi pod rebra, a je to velmi neprijemne. Nemozem normalne sediet, lezat, ani nic robit tak, aby mi tam netlacilo pod rebra o velkosti manga (ten tvar co citim mi pripomina mango, takze ani neviem velakrat ci je to vobec hlavicka)🙂)))
Mate niektora skusenost?
Dakujem

perla2017
6. mar 2019

@elliss86 Ano, ja mam 2 maternice a 5 bezproblemovych sekcii za sebou 🙂 Jedna maminka si tu na MK odo mna pytala link na clanok, ktory bol publikovany o "mojom pripade" v casopise, tak si ho dovolujem preposlat aj Vam, na povzbudenie 🙂 (clanok bol pisany este vtedy, ked sme mali len 4 deticky - marec 2017; hned po publikovani sme otehotneli s nasou zatial najmladsou dcerkou) Na konci clanku je aj odborne vyjadrenie mojho porodnika, MUDr.Sysaka, PhD., k mojim vsetkym sekciam pri diagnoze 2 maternice ;)
http://www.slovozivota.sk/index.php/sk/casopis/...
alebo:
http://www.slovozivota.sk/pdf/VZ2017_01.pdf (str.14-15)

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre