Masívny polyhydramnión

Ahojte. Zistili mi tento Polyhydramnion čo znamená veľa plodovej vody.. asi mesiac dva dozadu som mala miesto 800ml namerali 2L vody. Dr sa vyjadril že do 6tt porodim čo sa nestalo. V nemocke ma poslali domov po ultrazvuku lebo malý mal len 1500gr vtedy.. teraz sme v 35tt a netuším koľko vody máme teraz a k tomu malý je uložený priečne..ak sa už neotočil.. v utorok idem ja poradňu a na pásy. Dr spomínala že ak sa beotoci dovtedy tak ma pošle do nemocky už. Čítala som na nete, priznam sa..že s týmto problemom sa rodí 90% cisárskym rezom. Ale netuším čo sa bude diať. Veľmi sa bojím čo nás čaká.. je to moje 6 babetko a je neplánované.. všetky boli plánované ale toto prišlo samé z lásky. Som aj dosť nervózna a Dr mi nič nedala aspoň Persen alebo niečo na nervy.. ale predtýmto tehotenstvom som mala prepadnutí maternicu a vychádzal mi kŕčok keď som čakala dcéru. Teraz sa akoby stále zázrak a babetko bolo na začiatku vysoko aj maternica. Kŕčok je ok. Teraz mám babetko dole v panve lebo je.priečne.. boli ma celý spodok veď sú to tlaky ale maternica a krčok drží. Len už mám problém chodiť, väčšinou ležím kludovy režim. Takže uvidíme na poradni a na pásoch..čiže ak to niekto zažil ten Polyhydramnion budem vďačná za každú radu a komentár. 💕 Ďakujem za prečítanie.
Cise

nika11103
15. dec 2023

Ahoj , ja ti len tak poviem z môjho tehotenstva , ze viac plodovej vody je vraj vždy lepšie ako malo . Ja som mala malo , vždy sa im to nepáčilo , kázali mi veľa piť , ale stále sa im zdalo a bola to jedna z indikácii k cisárskemu rezu .

veklipo
15. dec 2023

Neboj, nie je to až také strašne. Ja som to mala pri druhej. Bála som sa všetkého možného, ale poslala ma na vyšetrenia k expertom, ktorí sonom vylúčili poškodenie plodu.
Posledný mesiac som bola na rizikovom a do pôrodnice som šla 1 týždeň pred termínom. Keďze som mala obrovské brucho a dcéra mala dosť miesta, každý deň mala inú polohu. Nakoniec som 1 týždeň prenášala, otočila sa sama v deň pôrodu.
Všetko prebehlo bez problémov, akurát pri pôrode asistentka povedala, ze toľko plodovej vody ešte nevidela. Úplny potok.
Drž sa!

22. dec 2023

@veklipo ja som momentálne v nemocnici na odbere plodovej vody. Už ležím 3 dni. Odobrali mi Liter vody ale stále je jej veľa . Malý je stále priečne v brušku.. takže mi urobili predoperačné a uvidíme dnes čo povie primár.som 36tt

7. jan 2024

Už som 38+2 a stále celá.. dnes som sa začala otvárať vychádzajú hlieny a zátka. Malý je priečne otočený a ťa voda. Mohli by mi cisársky urobiť.. aké nechcú. Začínam stresovať.. pomoc

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre