Ahojte. Zistili mi tento Polyhydramnion čo znamená veľa plodovej vody.. asi mesiac dva dozadu som mala miesto 800ml namerali 2L vody. Dr sa vyjadril že do 6tt porodim čo sa nestalo. V nemocke ma poslali domov po ultrazvuku lebo malý mal len 1500gr vtedy.. teraz sme v 35tt a netuším koľko vody máme teraz a k tomu malý je uložený priečne..ak sa už neotočil.. v utorok idem ja poradňu a na pásy. Dr spomínala že ak sa beotoci dovtedy tak ma pošle do nemocky už. Čítala som na nete, priznam sa..že s týmto problemom sa rodí 90% cisárskym rezom. Ale netuším čo sa bude diať. Veľmi sa bojím čo nás čaká.. je to moje 6 babetko a je neplánované.. všetky boli plánované ale toto prišlo samé z lásky. Som aj dosť nervózna a Dr mi nič nedala aspoň Persen alebo niečo na nervy.. ale predtýmto tehotenstvom som mala prepadnutí maternicu a vychádzal mi kŕčok keď som čakala dcéru. Teraz sa akoby stále zázrak a babetko bolo na začiatku vysoko aj maternica. Kŕčok je ok. Teraz mám babetko dole v panve lebo je.priečne.. boli ma celý spodok veď sú to tlaky ale maternica a krčok drží. Len už mám problém chodiť, väčšinou ležím kludovy režim. Takže uvidíme na poradni a na pásoch..čiže ak to niekto zažil ten Polyhydramnion budem vďačná za každú radu a komentár. 💕 Ďakujem za prečítanie.
Cise
Neboj, nie je to až také strašne. Ja som to mala pri druhej. Bála som sa všetkého možného, ale poslala ma na vyšetrenia k expertom, ktorí sonom vylúčili poškodenie plodu.
Posledný mesiac som bola na rizikovom a do pôrodnice som šla 1 týždeň pred termínom. Keďze som mala obrovské brucho a dcéra mala dosť miesta, každý deň mala inú polohu. Nakoniec som 1 týždeň prenášala, otočila sa sama v deň pôrodu.
Všetko prebehlo bez problémov, akurát pri pôrode asistentka povedala, ze toľko plodovej vody ešte nevidela. Úplny potok.
Drž sa!
Už som 38+2 a stále celá.. dnes som sa začala otvárať vychádzajú hlieny a zátka. Malý je priečne otočený a ťa voda. Mohli by mi cisársky urobiť.. aké nechcú. Začínam stresovať.. pomoc
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ahoj , ja ti len tak poviem z môjho tehotenstva , ze viac plodovej vody je vraj vždy lepšie ako malo . Ja som mala malo , vždy sa im to nepáčilo , kázali mi veľa piť , ale stále sa im zdalo a bola to jedna z indikácii k cisárskemu rezu .