Ahojte baby..mam problem, pracujem uz skoro rok v jednej restike vsetko je ok ,ale dost sa tam narobim a myslela som si ze to budem pekne zvladat az do materskej ale akosi nie... ☹ .. takze ma manager nenapadne posiela na PN.. ale mne nic nie je iba ze je to dost tazka praca a neviem si predstavit byt PN kedze som uplne zdrava a mat vychadzky dve hodiny doobeda a dve poobede pri mojej hyperaktivite ..to fakt nejde dokopy.. doktorka mi povedala ze nie je problem a na PN ma vypise hned ako budem chciet ale ide mi o tie vychadzky,,myslite ze sa daju vybavit celodenne??Alebo aspon viac hodin?
Dakujem velmi pekne .. 😉
@lubka23 myslím, že po dohode s lekárom si vybavíš prechádzky aj na viac hodín, resp. iné časové "nastavenie".... obvykle býva 2 + 2hodiny denne... možno, to skús spojiť dokopy a je to celkom "slušný" čas na vychádzku 😉
ja som bola prvé tehotenstvo úplne od začiatku na PNke... bola som 3x v nemocnici, ale môj stav si nevyžadoval neustále vylihovanie, naopak pohyb vo forme prechádzok mi bol vyslovene odporúčaný.... keďže posledný trimester som si užívala akurát v lete (júl - zač. októbra), dr. mi posunul čas vychádzok... bolo nemysliteľné, aby som trávila čas na najsilnejšom slnku, cca od 14 - 16... mala som vychádzky posunuté so začiatkom po 15tej hodine....
a skús sa popýtať známych a kámošiek, ktoré majú skúsenosti, ako to je s kontrolami vo vašom meste... u nás napr. tehotné nezvykne kontrolovať sociálka, ja som po celý čas nemala ani jednu kontrolu... a nepoznám zaitiaľ nikoho, koho by v tehotenstve (u nás) kontrolovali.... určite viem, že na to sa spoliehať na 100% nedá, ale nestresovala som zbytočne, ak sme sa počas vychádzky niekde "pribavili" a došla som neskôr... 😉
ja som sa po dohode s lekárom bola od rána do večera vonká mne to tak napísal Lenže mne bývalo zle tak som chodila na čerstvý vzduch ráno som si vyšla na 2hodky a potom poobede aspon na 3-4 hod to my stačilo aj tak som dlhšie nevydržala 🙂 Mne bolo celé tehotensvto nanič ☹ Len viem že sa to nedá hned musela som počkať asi tak týždeň dva no neviem presne
@lubka23 ja koncim prvy trimester a som na PN druhy tyzden - obvodak mi vychadzky nedal, hoci som si ich ziadala, tvrdil, ze "sestricka by mu za to vynadala" 😠 lebo vraj mali nejaku mamicku, ktorej dali vychadzky a posudkovy ich potom za to zdrbal 😖 no ale povedal, ze to zisti + ze mam doniest papier od gynekologa, ze moj stav dovoluje prechazdky (nic mi nie je, len som po 4 potratoch, tak som preventivne na PN)
Takze 31.5 mam doniest ten papier a od 1.6 by mi mozno dal aj vychadzky, myslim, ze bezne sa davaju tie 2+2 hodiny, mne by to uplne stacilo 🙂
Dievcata, mohla by som sa tuna opytat, nech nezakladam dalsiu temu.
Da sa vybavit na socialke vynimka i mimo PN vychadzok?
Svadba, pohreb, krstiny...
Pravidelny predporodny kurz, gravidjoga/ine cvicenie pre tehu - proste to co suvisi s tehu, pripadne vikendovy predporodny kurz, kurz rodicovstva...
Samozrejme po konzultacii s Dr ked nie je velmi vysoke riziko
Diky moc!
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
dajú sa určite vybaviť ale nie hned myslím po nejakom týždni sa my zdá ja som si to tiež vybavovala aby som nebola celé dni doma tiež som robila v kolibe a aj do noci a už to nebolo pre mna a potom som si to povybavovala a ostala som doma 🙂