Dobry den.
Potrebujem poradit som v 33tt od zaciatku tehu mam velmi zly krvny obraz nepomahaju ani lieky, vystriedali mi vselijake typy. Myslite ze ma nehaju ist prirodzenym sposobom alebo cisarskym ? Bojim sa o malickeho aby mu nebolo zle. Nebudu ho chciet skorsie vybrat? Ma tu niekto s tym skusenosti. Nebavime sa tu o nizsich hodnotach ale o katastrofalnej krvi. Dakujem velmi pekne za odpovede.
Katastrofalne vysledky z krvi je presne co? To moze znamenat milion veci... kazda ma na porod iny vplyv... takto ti nikto neodpovie poriadne...
Neviem, pises, ze si v 33tt, v profile ti ukazuje 36tt...keby to bolo take zle, tak by ti ho lekari snad uz radsej vybrali bez ohladu na tyzden, nie? Co konkretne mas zle? Zelezo?
ak mas anemiu-chudokrvnost,tak ak porozmyslaj,ci to zelezo uzivas spravne-dokaze sa dost ovplyvnovat s jedlom,naozaj sa musi uzivat podla toho,co pisu v letaku,inak sa zle vstrebava..co je to katastrofalny krvny obraz?ake hodnoty?co sa tyka porodu,rodila som s anemiou 2x,oba razy prirodzene,hodnoty neboli nijako slavne,ale zvladli sme to,transfuzia nebola nutna..
Ak sú tie výsledky až také zlé, nie si už hospitalizovaná? Lebo viaceré lieky pri zlom krvnom obraze (veľmi nízky hemoglobín a pod.) je ťažké podávať ambulantne, tak sa mi nechce veriť, že by ťa s veľmi zlými výsledkami nechávali doma. Druhá vec je otázka rodenia. Ja by som to asi riešila aspoň veľmi aktívnou komunikáciou s lekárom ohľadom vedenia pôrodu (jednoducho povedz, že máš obavy zo spontánneho pôrodu, pretože.... tak ako si to povedala nám tu) alebo rovno výberom pôrodníka. Tvoj lekár sa o teba bude vždy (aspoň by sa mal) zaujímať viac ako niekto, koho vidíš raz za čas v poradni alebo na vizite. No a keď tak nad tým premýšľam, ohľadom spôsobu vedenia pôrodu by sa v tvojom prípade pravdepodobne mal vyjadriť aj hematológ. Držím palčeky nech všetko kladne poriešiš 😉 .
zlé krvné výsledky je veľký pojem,nič sa z tohto nedá vyčitať,ale podstatné je ,že to neohrozuje bábo ,lebo keby to bolo také hrozné ,riešili by ťa už v nemocke,takže buď povedz viac alebo sa pýtaj svojho lekára 🙂
Nebudem vypisovať každej zvlášť. Zhrnem to v jedno. Dakujem za dámy ktoré poradili ako slušne dámy k ostatným sa nevyjadrujem. Včera som sa vrátila s nemocnici naliali do mna litre krvi. Kopu infuziek a hje to ako tak ok bo malého v brúsku este chvíľu musia nehat. Dakujem za podporu :🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
opytaj sa na to tvojho lekara,on ti najlepsie poda informacie.