ahojte potrebovala by som poradit mam zapchu a neviem co by mi mohlo pomoct bud nejake prirodne veci alebo nejake prehanadlo .bola somv lekarni a dali mi LACTECON ale v letaciku je pisane ze sa nesmie .co mi teda aspom troska pomoze dakujem za rady.
ahoj, mam rovnaky problém mne dali v lekarni tú indicku vlakninu psyllium- zacala som ju uzivat len vcera ale zatial nic ☹
Duphalac sirup 🙂
100% džúsy 🙂
ananas al.anan.dzus,susene slivky a marhule 😉
Ahoj, ja som mala rovnaky problem v tehu a este viac po tom co mi predpisali 2x denne zelezo 😀 ver mi ze som vyskusala uplne vsetko, aj cipky ..... pomohol mi jedine slivkovy dzus...a je to aj lepsie podla mna ako do seba pchat niejaku chemiu 🙂
lactecon vyskusat mozes, neuskodi ti to, to ze je v letaku napisane ze sa neodporuca je jedine kvoli tomu, ze nebol dostatocne testovany na tehulkach, ale na lab.zvieratach ani na ludoch neboli preukazane neziaduci vplyv.
okrem toho mozes vyskusat probiotika, ovsene vlocky, nektarinky,slivky,alebo cokolvek co ta zvykne prehanat.
indický skorocel ...čiže psyllium....pomáha,je to vlaknina.ale pozor...treba pri užívaní vela pit.
ja mam celkovo pomalé trávenie a mávala čom často tento problém..začala som jesť probiotiká, hlavne v tehu a odvtedy nemám absolútne žiadny problém...najlepšie mi padli Dophilus Adults 🙂
Neviem si predstaviť, že by zápcha ďalej pretrvávala, keď človek dodržuje pitný režim. Ráno vstať, vypiť 4 dcl vody, a v priebehu dňa atď. dokopy cca 3 litre vody. Nie je možné aby zápcha pretrvávala ak pijem toľko vody. Toľko moja skúsenosť a názor.
niekde som čítala, že každé ráno treba vypiť dva kelímky sladkej smotany.... nemám vyskúšané, ale nezdá sa mi to byť úplná blbosť..... Mne celkom pomáha slivkový kompót 🙂
no na mna, ked pride zapcha tak samotny pitny rezim(normalne pijem cca 2,5-3 litre denne) mi fakt nepomaha...ale to psyllium samozrejme s dostatkom vody urobilo po pravidelnom uzivani dobru pracu...takze ja som s nim bola spokojna...ak bude treba znovu sa k nemu vratim
vo vseobecnosti dostatok tekutin, vela vlakniny...a kedze ja velmi nemusim mlieko...tak ranajkova kava s mliekom tiez ucinkuje pre mna ako spolahlivy urychlovac stolice 😀
no ja som s tým mala veľké problémy a pomohlo mi vláknina psyllium 🙂 🙂 .To čo za normálnych okolností zabralo teraz nepomohlo
Psylium je dobre, ale mne velmi pomahaju aj slivky, kefir a sezamove zrniecka. Teraz je sezona sliviek, tak vrele odporucam 😉
Ahojte, a ked ani slivky ani nič nepomaha? Co na to?
Poradte mi prosím lebo je to velmi nepríjemne a len ma naduva ☹
aloe vera koncetrat , prehanadlo, alebo vlaknina v tabletkach, alebo jabcny ocot bud tabletkovy, alebo piť
hrozno čerstvé alebo sušené....aj deťom to pomáha.....
mrková štava 😀
Veľa piť, jesť jabĺčka, slivky, slivkový kompót, kvas.kapusta, príp. šťava z nej... to je okamžik... 😀
ahoj . Skus Duphalac....ja som si ho davala aj pocas tehotenstva, nie je navykovy je to vlastne laktoza....a zabera skoro okamzite...teda aspon mne zabral hned, aj ked je tam napisane, ze zabera do 6tich hodin.. 😉
suhlasim s kamileckou, aj ja som brala zelezo v tehu a uzila som si svoje.... slivkovy dzus urcite, alebo kompot, je to prirodne a zabera super, pripadne si ho zried s pomarancovym alebo s vodou....
psyllium - prírodná vláknina, neškodná pre plod, je to voľnopradajné a stojí to nejak okolo 2,50e 😉 pomáha ako aj v tehotenstve, tak aj pri malýcch detičkách. Ja som papala počas kojenia, keď drobčeka zapekalo a toto mu pomohlo
co poviete na dulcolax moze sa uzit ? nie pravidelne ale len ked je to uz fakt nutne?
sušené slivky a dodržiavať pitný režim 🙂
mne svagrina poradila mlecny cukor a je to fajn.... to sa dava aj babatkam d mliecka 😀
Odporúčam ráno nalačno vypiť tri dcl teplej vody. A samozrejme jablká, slivky, kompóty...a veĺa veľa piť.
mne pomahal pohar teplej vody rano pred jedlom a potom som si dala acidko z chladnicky, a ked nepomohlo, tak este na to ovocny caj horuci.. to horuce so studenym, vzdy urobilo burku vo mne a bolo
teplá voda ráno zabera super...a mne tiez ranná horuca kava...
Tiež mam dobre skusenosti s indickou vlakninou Psylium, je to prirodne takže kludne môžes aj v tehu a určite pomôže.
lanove semienka-mam to odskusane a pomohli vzdy aj pocas tehotenstva a mudr.to schvaloval 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
skus probiotiká a vlakninu,jablka a tak...