Zdravím dámy, mám taký problém že na brušku mi vyšli dve vyrážky ktoré mám už pomaly týždeň a nehoja sa, proste žiadna zmena. Pred pár rokmi som mala pásový herpes, liečila som sa na to. Mám strach že je to znova pásový herpes, a ak áno veľmi sa bojím že sa môže niečo stať môjmu dieťatku. Možno len zbytočne robím paniku, sú to len dve väčšie "vyrážky" a možno to nič nie je ale ja si aj tak robím starosti o bábätko. Prosím poradili by ste mi čo s tým? ďakujem veľmi pekne!
@ladyka8 ...určite choď radšej k lekárovi a nechaj si zobrať krv, ono sa dá zistiť, či máš a aký druh herpesu. Ja mávam ten klasický, typ I. , no tiež sa mi zvykne vyhodiť na zadku, stále na tej istej polke.
V tehotenstve som ho mala asi 4 krát, no vraj to pre dieťa nie je nebezpečné, to by bolo, ak by sa ti herpes vyhodil úplne prvý krát alebo by to bol genitálny herpes, ten môže viesť k potratu alebo k vývojovým anomáliám a ohrozuje dieťa hlavne pri pôrode, vtedy sa uprednostňuje cisársky rez.
No neboj sa a radšej si to zisti u odborníka.
🙂
Všetko je v poriadku 🙂 a už to aj zmizlo 😉
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@ladyka8 no asi jedina rada,,zajtra jednoznacne k doktorovi!!!