Mám ukončený 10. týždeň a po užití kyseliny listovej mi nie je dobre

cervenadiana
18. nov 2021

Ahojte, som tehotna 10+1. Užívam kyselinu listovú od jamieson. Ale nesedí mi. Kým si ju nedám je mi fajn. Po užití mi je hrozne. Žalúdok v keli, na zvracanie. Už som si dávala len polovicu a aj tak. Mám ju vysadiť? Alebo mi dajte typ čo iné by som mohla skúsiť. Ďakujem

kkovacovak
18. nov 2021

@cervenadiana tak skús iný druh. Kyselinu listovú by si zatiaľ mala brať. A užívaš ju s jedlom alebo pred, po?

cervenadiana
autor
18. nov 2021

@kkovacovak užívam počas jedla a s dostatočným množstvom vody. Ktoré by si mi odporučila vyskúšať?

kkovacovak
18. nov 2021

@cervenadiana ja som mala úplne obyčajnú od medpharma. A skúšala si ju dať až večer pred spaním ako by telo reagovalo? Je možné že to nemusí byť z toho ale skrátka nevoľnosti. Alebo kvôli nejakým iným vitamínom ktoré užívaš.

cervenadiana
autor
18. nov 2021

@kkovacovak pred spaním som neskúšala ešte. Ale skúsim. Pár dní už sledujem, že som v pohode. Po užití Max do hodiny to začne. 🤢😞

ailiba
18. nov 2021

@cervenadiana skus stiepena kyselinu listovú.... Napr. Nosifol, inofolic, spýtaj sa v lekárni. Možno ti lepšie sadne. Sú ženy, ktoré nevedia tráviť kyselinu listovú.

kkovacovak
18. nov 2021

@cervenadiana tak skús naozaj nejaký iný druh. Úplne najobyčajnejšiu značku a vyskúšaj ako telo reaguje keď si dáš ráno alebo večer pripadne to rôzne kombinuj s jedlom. Bude to musieť byť formou pokus omyl. Kyselina je v tehotenstve dôležitá tak by bola škoda ak by si ju prestala užívať.

cervenadiana
autor
18. nov 2021

@ailiba Skúsim hocičo. Len nech mi je už lepšie.

cervenadiana
autor
18. nov 2021

@kkovacovak ďakujem. Idem skúšať teda ďalej. Popride sa dohodneme s lekárom čo mi skúsi on odporučiť.

ailiba
18. nov 2021

@cervenadiana úplne ti rozumiem. Poznám to...keď je človeku zle, tak ho nič nebaví. Ale ta stiepena kys. listová by mohla byt lepšia. Treba aspoň skúsiť. Ak by to nepomohlo... Ja by som sa na to vykaskala... Ale nechcem ta k ničomu navadzat. Ten Nosifol je taky fajn prášok... Možno ti to bude lepšie ako tabletka.

cervenadiana
autor
18. nov 2021

@ailiba skúsim. Už som s toho fakt zúfalá. Neviem existovať doma normálne.

kkovacovak
19. nov 2021

@cervenadiana ahoj počuj teraz som kvôli inej diskusii počúvala jeden podcast o kyseline listovej v tehotenstve a hovorili tam že aby naše telo kyselinu vstrebalo/metabolizovalo tak potrebuje nejaký enzým. Ale že niektoré ženy ho prirodzene nemajú a preto je dnes k dispozícii aj kyselina ktorá je predmetabolizovaná práve preto aby bola efektívna ak tento enzým nemáme. Hovorili že máme hľadať kyselinu vo forme metafolin a kvatrefolik (to druhé neviem či som neskomolila 😄). Tak skús pogoogliť a skús práve tieto formy kyseliny. Je možné že ti iné formy telo nevie spracovať a potom máš z toho problémy.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre