Mám tehotenskú cukrovku. Čo robím zle?

mizz5678
28. nov 2023

Cavte ,bola mi diagnostikovaná tehotenská cukrovka ,ktorá je riešená diétou, meriam si cukor na lacno ,po raňajkách ,po obede atď . Po hodine od obeda mám cukor 6,2 a po dvoch hodinách 8,4.. a nič medzi tým nejem len čistú vodu pijem ,kde môže byť problém? Mám sa obávať? Ďakujem za reakcie

stellarphoenix
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mizz5678
autor
28. nov 2023

@stellarphoenix ďakujem za odpoveď,tak Keď budem volať s diabetologickou uvidím čo mi povie

babulkomale
28. nov 2023

@mizz5678 došlo ti, ze ti odpovedal robot?

060106
28. nov 2023

Ahoj ja som mala tiež tehotenskú cukrovku ale taku ze som si pichala inzulín 3 krat za den ono záleží co žiješ. Musis zistit co ti cukor zvyšuje napríklad u mňa to bolo vsetko rajčinove: kečup,fazuľa alebo ryby v rajčinovej omáčke pretlak ale samotné čerstvé rajčiny nie. Z ovocia banán a hrozno nejedz obsahuje vela cukru. Samozrejme obmedziť sladké. Vzdy ked nie co navaris alebo zjes tak si meraj cukor aby si zistila co ti ho zvyšuje. Neboj prides nato drzim ti palce

bluemoon24
28. nov 2023

@mizz5678 muzes uvest priklad obedu, ktery ti toto udelal? Jak dodrzujes dietu? Presne podle doporuceni diabetologicke spolecnosti (www.tehotenskacukrovka.cz) nebo nejak random? Jis pravidelne co 2-3h?

Co se pravdepodobne stalo u tebe je to, ze sis dala az moc komplexnich sacharidu (brambor/ryze/pecivo/vlocky/sosovica), ktere se odbouravaji pomalu a muzou zpusobit narust prave pozdeji nez po jedne hodine. Oproti tomu napr. cokolada, coz jsou jednoduche sacharidy, se hodinu po snezeni neprojevi, protoze jeji vrchol je cca po 20min od snezeni.
Sama jsem GDM mela a fakt jsem si to nastudovala poctive, tak kdybys mela nejake otazky, klidne se ptej 🙂 bud tady nebo do ip.

matana2
28. nov 2023

@mizz5678 nero is nic zle, niekomi staci dieta aby si udrzal cukrovku, niekto potrebuje inzulin. Aj ja som mala tehotensku cukrovku, na zaciatku som len dietovala a aj tak to nepomohlo (bola som mega hladna) ked som zjedla nieco vydatne a v zapeti som mala turu hodinu a viac aj tak som.mala mega cukor. Cize bud som bola hladna alebo s vysokym cukrom. Dali mi inzulin a konecne som sa mohla aj najest, ale tiez si vtedy robis dennicek co vsetko zjes, a vycitali mi tam ceresne, zemiaky, chleba a v podstate chceli aby som jedla len meso a zeleninu (to aj pred tym.nez mi dali inzulin) a aj ten inzulin mi casom zvysovali davky.
Zhrnutie: nie vzdy sa da dietou pomoct.

banalu
28. nov 2023

Neuviedla si najpodstatenjsiu info, co si na ten obed zjedla

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre