Mám strašné úzkosti, že som ublížila dieťaťu

3. jún 2024

Ahojte, mám strašne velké úzkosti, že som ublížila môjmu dieťaťu pretože som bola v 29 týždni tehotenstva u kaderníčky na odfarbení vlasov. Mala som už velmi odrastené vlasy. Pôvodne som chcela len pár pramienkov melíru, ale kaderníčka ma presvedčila, že to nebude vyzerať dobre (mám už aj pár šedin) a že to miminku určite neublíží a tak som si to nechala urobiť ako vždy- odfarbenie + následne na to ešte blond preliv. Výsledná farba zlatavá blond z pôvodnej stredně hnedo-sivej farby. Narodil sa nám zdravý šikovný chlapec, zachvílu bude mať jeden rok, ale ja stále myslím na to farbenie vlasov, či som mu tým nejak neublížila, či sa u neho ešte nemôže rozvinúť nejaká choroba, strašne sa bojím nádorov a vsetkých tých strašných chorôb... Úplne ma to začína ničiť... Na internete stále hladám informácie o farbení vlasov v tehotenstve, vyhladávam známe osobnosti, či malí odfarbené vlasy na blond i v tehotenstve, vonku obzerám tehotné ženy a ženy s miminkami aké majú vlasy...Som nešťastná, že som sa tak lahko nechala tou kaderníčkou presvedčiť, přitom som to vôbec nechcela... Neviem, čo robiť. Aký máte na to názor?

januska12323
3. jún 2024

Vyhľadaj odborníka, vážne.

pink_lady
3. jún 2024

Existuju na to prášky. Ale mozno by na začiatok postačil dobrý psychoterapeut.

viestta
3. jún 2024

Farbenie vlasov mu nijak neublizilo, ale vystresovana matka mu ublizi viac. Ked sa nevies zrovnat s niektorymi vecami, obrat sa na psychologa.

nssv2
3. jún 2024

Tak uprimne ja som radsej nesla, ale tolko zien chodiii 🙂 kolko zien droguje, pije, fajci a ma zdrave deti.. nemaj boja je v poriadku♥️

ivik4
3. jún 2024

Uplne prva veta ktora mi automaticky prebehla hlavou po precitani bola : Tebe šibe
Ukludni sa

tenerifka
3. jún 2024

Prepac, ale nemas to v hlave upratane, bud smer psycholog, alebo psychiater

syslik81
3. jún 2024

ku dietatu skodliviny iste nedosli ale obavam sa ze tebe mozog poskodili uplne .. vyhladaj odbornu pomoc iank viac ako farba uskodi dietatu vlastna matka

ivik4
3. jún 2024

Potom sa cudujme preco si z kona kazdy robi srandu .
Uz vidim ze to bude na zltom slonovi

miiceencoovaa
3. jún 2024

Ahoj. Keď som bola tehotná tak som bola na melir. Malý má 5,5r a je živý a zdravý. Bola som v treťom mesiaci tehotenstva tuším..a dostala som to ako darček na narodeniny (to farbenie). Každý v tom case už vedel, že som tehotná. Takže sa neboj.

ktochytavzite
3. jún 2024

musis ist k psychologovi,ten ti pomoze.

bu1bu
3. jún 2024

Mam za sebou 2 tehotenstva a vlasy farbené pred, počas aj po tehotenstve. Nič mojim deťom nieje. Ukludnila sa, vyhľadaj psychológa lebo takto sa dostaneš na psychiatriu skôr ako dieťa dovŕši rok. Nie nevyryvam, vážne ti odporúčam psychológa, toto nieje bežný strach nastávajúcej matky.

alickapusinka
3. jún 2024

Daj sa vyšetriť psychologom alebo aj psychiatrom sú ženy čo sú tehotne fajčia cele tehotenstvo aj pivo si dajú a TY o farbený vlasov preboha neblázni čo by mu malo byť je na svete. Fakt asi máš nejakú úzkostnú poruchu. Lieč sa skôr než ešte je čas skončíš s nejakou chorobou z nervov a stresu. Veľa žien si v tehotenstve farby vlasy aj moja sestra si farbila a ma zdravú dospelú dcéru nič jej nie je a ani sestra nemá žiadne problémy normálne porodila.

mimi3008
3. jún 2024

To nemyslis vazne...urcite si mu nijak neublizila. Ja som sice pocas oboch tehotenstiev len melir mala, farbim az teraz, ale napr. moja svagrina farbi (sice nie na blond, ale farbi) stale, co su pamatam, ma 3 zdrave deti a 4.na ceste. Vyhod si to z hlavy, lebo si tym poskodis (psychicky)

svetlonos
3. jún 2024

Ty tisíc x viac skodis svojmu dieťaťu svojou poškodeniu psychikou. Bud sa budeš liečiť alebo ta zo stresu trafí slak. Realne je aj ti, ze dieta si nájde strednú školu s intrakom na opačnom konci republiky a po maturite zdrhne aspom do Nemecka.
Blaznis?? Ja som myslela, ze napíšeš nejakú desivu dg a ty namiesto aby si sa rok tesila zo zdravého babatka tak sa taktilo nicis a ono to vie vycítiť. Sa spamataj a vyhľadaj rychlo odborníka aby si si to svoje bábätko mohla konečne užívať a ono teba, pohodovu mamu.

hylary
3. jún 2024

Toto dúfam nie je reálna téma...verím že si niekto robí srandu

solange7
3. jún 2024

Nazor? Ze by si mala navstivit psychiatra. A dufam, ze tvoje dieta bude v dospelosti vyrovnane, lebo vyzeras ako nestabilny clovek.

diewcatqoo
3. jún 2024

A inak si v poriadku? Nemyslim v zlom.. ako zvladas materstvo? Nemas poporodnu depresiu? Kazdopadne, odbornika urcite vyhladaj, aj keby slo "len" o tie uzkosti.

thirstymonk
3. jún 2024

Jasne, spôsobila si mu vážnu chorobu. Do 100 rokov určite umrie :D

Neboj sa nič, farba na vlasy je nuda. Keby si povedala, že si užívala metamfetamin, alebo robila s azbestom, to by bolo horšie :D

really8
3. jún 2024

Ked tu citam tie otazky a problemy, vazne sa zamyslam co mozu taki priposr..ti rodicia vychovat za jedinca. Velmi silno pochybujem ze to bude sebavedomy, racionalny a samostatny clovek co si dokaze v zivote poradit.

personality
3. jún 2024

Bože s Tebou bude ešte zábava čím budeš staršia, už za mlada si mimo 😀 chudák dieťa.

cimage
3. jún 2024

Moja kolegyna chodila kazdy mesiac s inou farbou na hlave. Detom skor uskodi tvoj pristup a nezabudaj, ze na co stale myslis, to si pritiahnes do zivota. Chore nebude z tej farby co si si dala pred rokom, ale z tvojho vsugerovania.

betulinka1
3. jún 2024

Ak dieta nema doteraz odfarbene vlasy je to Ok. 🤣🤣🤣

jaskolka
3. jún 2024

Kľud, to vážne kvôli takej hlúposti sa stresujes? Nemala si ako dieťaťu ublížiť, keď takto budeš všetko prežívať, tak sa o chvíľu zosypes.

surama
3. jún 2024

Farbenie vlasov pocas tehotenstva mi vyslovene odobril gynekolog a este sa aj zasmial, ze co za blbost sa pytam 😀

danica2711
3. jún 2024

farbenie vlasov mu neublížilo, ale hysterická, úzkostná a - prepáč - obmedzená matka mu ublíži určite

rozculena
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
123el123
3. jún 2024

Ehm...Prosim?

veronikaszabova
3. jún 2024

Farbim si vlasy kazdych 5 tyzdnov. aj behom troch tehotenstiev. 😂😂😂😂 Ty kokos, teraz musim dat decka otestovat na vsetky choroby sveta, ci nieco z toho nemaju 😂😂😂😂

autor
3. jún 2024

Ďakujem za príspevky, ja viem, že to nie je normálne, tie moje myšlienky, keď ja sa neviem zmieriť s tým, že som sa tak nechala presvedčiť, pritom som pôvodne chcela vydržať bez kaderníčky celé tehotenstvo, lenže už som vyzerala strašne a priznávam, dobre sa mi počúvalo,že to nevadí bábatku, chcela som vyzerat dobre. Najhoršie je, že aj názory sa rôznia na to...kaderníčky v tom vačšinou nevidia problém, gynekológovia niektorí povolujú, iní nedoporučujú, preto sa bojím, čo sa mohlo stať a mi z toho začína už asi šibať, pretože moje deti sú pře mňa ako pre každú matku najdôležitejšie...

beata_k
3. jún 2024

Zena, polovica planety si farby vlasy pocas tehotenstva... Vychovas strasne uzkostlive dieta, ktore skonci na antidepresivach. Spamataj sa.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre