Ahojte, chcem sa s vami poradit. Skusali by ste lekara poziadat o PN v takomto pripade?
Konci sa mi rodicovska, som opat tehotna. Muz pracuje z domu. Nie sme ockovani, ja sa prirodzene ani nedam, muz uvidime, nikam nechodime, male potraviny a domov....
Kazdopadne vychadza mi to tak, ze sa mam vratit do prace na 5 mesiacov a opat nastupit na matersku. Zial, moja praca je v zdravotnictve, v 1.linii, denne stretnem desiatky ludi. Bojim sa, ze ked ked pride tato dalsia vlna, mala by som nastupit do toho "najlepsieho". Chcela by som lekara s malou dusou poziadat o PN do porodu, kedze aktualne mi je aj tak extremne zle.... skusili by ste to, alebo by ste radsej dali vypoved? Dakujem za nazory
Určite požiadaj o PN, lekárovi stačí povedať, že sa necítiš dobre, ved v zdravotníctve potrebuješ byť k dispozícii počas celej pracovnej doby. Sama som v podobnej situácii, akurát nepracujem v zdr. a bez problémov ma vypísal. Verím, že lekár aj bez vypočúvania PN vystaví. Veľa zdravíčka prajem ❤️
Určite PN. Povedz gynekológi, že mávaš bolesti v podbrušku. Držím palce!
PN. Ak je normalny,tak pochopí.
Skús požiadať gynekológa keď odmietne choď za všeobecným , mňa vypísal ten a v 5m prevzal pn gynekológ
vacsina z vas tu pise - ak je lekar normalny a empaticky tak ta na PN vypise, za mna to s tym ale nesuvisi, aj ten lekar ma kontroly a uvadza dovody preco je kto na PN atd. cize urcite ho skus poprosit ale pre tie nevolnosti a nie preto, ze aktualne zamestnanie je nevhodne pre tehotnu zenu, to ma riesit zamestnavatel a preradit ta na vyhovujuce pracovisko a nie gynekolog PNkou (principialne) ale ano ak mas lekara, ktory je ustretovy a nedrzi sa nariadeni a principov, tak to isto pochopi, drzim paste 🤞🏻🤞🏻
ja by som to ale isto skusila v druhom kole aj cez zamestnavatela, ci ta nevie vhodnejsie preradit
a vlastne gratulujem! 😄
Mne dala lekárka pnku keď som bola tehotná bez problémov. Bola som ale najskôr za obchodnou ona mi dala pnku kôli problémom s chrbticou a potom som preniesla pnku ku gynekológovi. Skús najskôr obvodnú a uvidíš. Prípadne na ktorom oddeleni si robila ?
Ja som lekar a som na PN. Mam pracu pri ktorej som skoro cely den na nohach, rtg ziarenie, konzilia zo vsetkych moznych oddeleni. Infekcnejaie prostredie ako nemocnica snad ani nie je. Sice ja mam komplikacie od zaciatku ale isto by som v takom prostredi ako tehotna nebola, nestoji to za to.
Nie s malou dušičkou, ale úplne sebavedome predsa, potrebuješ kľud...mňa sa gynekologička rovno opýtala či vypisuje PN, že 80% tehu má vypísaných...môj všeobecný sa ma pýta rovno či chcem PN aj pri miernej bolesti hrdla...ale ak napríklad bolia kríže, s tým vieš potiahnuť dlhšie ...
Dokonca pani na úrade práce, keď som ako tehu ostala bez roboty, že nech sa dám rovno vypísať ....
Aj ja b ysom určite išla požiadať o pn,,, ja pracujem ani nie že v 1.linií ale v kupeloch na rehabke a v prvom tehu som sa dala vypisat na moju prosbu tiež aspon do 3.mesiaca - kvoli chripkovej sezone vtedy len nie korone, a natahovaniu sa s ludmi predsa len na rehabilitacii,,,potom som sa vratila sice este do materskej, ale mala som v plane ak by sa mi druhe podarilo tak ako Vam zeby som poprosila doktora o pn aby som sa nemusela na par mesiacov vracat,,,, nastastie som stihla retazovu tak som nemusela riesit
Ja by som sa na tvojom mieste opýtala. Ja zase pracujem v školstve a keď sa vo februári otvárali školy, tiež som sa cítila veľmi neisto ohľadom celej tej situácie s covidom. Bola som ešte len v 1. trimestri. Uvažovala som podobne ako ty a s malou dušičkou som sa gynekológa opýtala na PN, s čím on vôbec nemal problém. Na poradniach som stretla veľa tehotných, čo boli tiež PN, mám dokonca 5 kamošiek, ktoré sú, resp. boli tehotné počas tejto pandémie a všetky sú/boli PN. Jednej gynekológ mal s tým najprv problém, no nakoniec ju predsa len vypísal, iba že to ohundral. Vždy môžes ešte ísť za obvodným a koniec koncom aj zmeniť gynekológa, ak to nejde inak. Držím palce a gratulujem!
Určite nie výpoveď, to je blbosť. Určite sa opýtaj na PN, podľa mňa to nebude problém.
Dakujem kazdemu za nazor, skusim to, ak by nesuhlasim, budem to samozrejme respektovat a zvazim aj obvodnu. Pekny den
Obvodny lekar by s tym nemal mat problem...on uz bude vediet co a ako 🙂
@lilinka88 je mozne, ze kamosky boli PN, kazdopadne to stale negarantuje, ze lekar jej PN vypise - proste je lekar a lekar, niekto vydava PNky ako listky na MHD a niekto ti skratka tu PN neda ak nemas diagnozu, pre ktoru by si PN mala byt a tym chcem povedat, ze nevyhovujuce pracovne prostredie urcite takou diagnozou nie je
Nevypisal ma damy 🙂 vraj to uz robi len v tazkych pripadoch a pripadoch hospitalizacie. Nevadi, skusim este obvodnu, ak nie, svet sa nezruti, dam vypoved
Ono ako bolo spomenuté, tiež majú kontroly a musia si vedieť tie PNky obhájiť. Možno tiež vypisoval každú druhú a doplatil na to.
Neriešila by som to výpoveďou, zamestnávateľ by ťa mal preradiť na iné pracovné miesto, pokiaľ je tvoja práca pre teba riziková
@lilinka88
Bohuzial pre mna neexistuje praca, ktora by nebola rizikova, tym padom by som bola len za pocitacom a vlastne zbytocna. Nechcem sa dotahovat so zamestnavatelom, mozno by mi tvrdil, ze to rizikove nie je, mam sa zaockovat atd....to nechcem 🙂 radsej si vyberiem max podporu a v klude
Veď keď ti býva zle tak mu povedz to. O svojej situácii v práci sa ani nemusíš zmienovat, to skôr by bral ako spekulaciu.Iba ak by začal namietať, povedz že máš pracu ktorá ti nedovoľuje odbiehat vkuse na wc zvracať. Veď ak naozaj býva veľmi zle tak sa nedá stráviť pracovná doba nad záchodovú misou
@klip0
Povedala som mu o tom, dokonca mam polyp, kt.mi velmi krvacal, brali mi odbery do labaku. Nariadil mi kludovy rezim, ze mozem krvacat aj masivnejsie, keby nieco, mam ist na pohotovost.
A aj napriek tomu mi povedal, ze na PN len v pripade nemocnice 🙂 nevadi
Fíha tak a ako máš dodržiavať kludovy režim keď máš chodiť do práce ? Akože niesom zástancom písania PN len tak, ale ty máš dôvod a nie jeden a toto je už divne od lekára podľa mňa. Skúsila by som asi obvodnú.
@klip0
Bolo to divne, ano 😃 pritom sa vzorky este len odosielaju a dufame, ze to teda polyp bude a nie nieco zhubne. Kazdopadne spytala som sa, za otazku som nic nedala 🙂 neodhryzol zo mna nastastie 😃
Tak to je trosku divne,ze? Ja nechapem akymohol mat problem s vypisanim ta na PN... vypoved nedavaj...to by bola hlupost a aj tak ak das vypoved mas minimalne 2 mesacnu vypovednu lehotu...skus obvodneho,on/ona uz bude vediet na aku diagnozu 😉 a zmen gynekologa...ako sa da dodrziavat kludovy rezim...och to je sila toto....
@miskamicha
Je to veru divne. So zamestnavatelom sme preddohotnuti ze ak nevyjde PN, ukoncime pracovny pomer dohodou, aby mi vysla maximalna podpora. Myslim si, ze ked nic, tak ten polyp by mohol byt dovodom na Pn, kedze s tym vraj budem mat problem az do konca tehotenstva, budem spinit a krvacat, ale zrejme nestaci
Ale inak ja by som išla ozaj k inému lekárovi. A by som sa ho spýtala či mi napíše papier že mi odporúča kludovy režim ale odmieta vypisat PN
Zmen lekara... ziadna vypoved...to nie je mudre..zas potom hladat novu pracu a v tehu sa moze privodit cokolvek a hlavne prvy trimester / ale dufam ze sa nestane nic a vsetko bude ok/ zmen lekara jednoznacne 🙂 nechapem aky problem mu to moze robit
@klip0 presne tak 🙂 ved tomu lekarovi to moze byt jedno ci si PN alebo nie
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Pozri, za skusku nic nedas. Vysvetli mu svoju situaciu a ak ma aspon trochu empatie tak by nemal byt problem, hlavne ak ty teraz aj realne mas nejake zdravotne dovody. No a ked neda PN tak az potom by som sa zamyslala nad vypovedou.