Mám pozitívny OGTT test

akopprincezna
16. nov 2021

Ahojte, volal mi gynekológ, ze mi vyšliierne vyššie hodnoty na tehotensku cukrovku 😲 Mali ste to niektorá? V pondelok som objednaná na diabetologiu. Nerozumiem tomu, pri dcerke som nemala problém. Teraz ani nejem sladké a pribrala som oveľa menej ako pri nej...

anjelicek26
16. nov 2021

@akopprincezna tak stat sa to moze a priznaky mat nemusis, preto je dobre, ze tieto testy robia preventivne. Urcite tam test zopakuju, prosim hlavne nerob nic takeho, ze si upravis stravu a pred testom dva dni dieta a nic nejest len aby vysli "dobre" vysledky...ty potrebujes vediet, ci je to ok v prvej rade kvoli sebe a babu. Drzim palce.

mirka7890
16. nov 2021

@akopprincezna ono nezalezi to len od sladkeho 🙂 pojdes na diabetologiu a zase je rozdiel ked ti vyjde o 0,09 vyssie a ako ked ti vyjde hodnota 17 napr... takze uvidis

bluemoon24
16. nov 2021

Mi vyšli zvýšené hodnoty fakt že o setiny - po hodině má bý méně než 10,0 a já jsem měla 10,01 a po dvou hodinách do 7,8 a já jsem měla 7,81. V těhotenství se další OGTT už nedělá. Dostala jsem na diabetologii glukometr a měřím si glykemii 4x denně. Ze začátku to bylo jednoduché, neměla jsem problém s žádným jídlem, ale s postupujícím těhotenstvím se mi to zhoršuje - to ale neplatí pro každého 🙂. Není to zas taková katastrofa jak se ze začátku zdá. Já jsem taky nevěřila, že jí mám, nešla jsem z velké váhy a přibrala jsem jen 3kg, když mi cukrovku stanovili. Pro inspiraci na recepty doporučuju ig profil mama_s_cukrovkou 🙂. Klidně mi napiš zprávu, kdyby ses o tom chtěla více pobavit. Ale neboj, není to konec světa 😊

hanelka1
17. nov 2021

@akopprincezna ja som mala pri oboch deťoch, stáva sa to, nevedia prečo,,, a to ja som napr. bola úplne štíhla, zdravo som sa stravovala aj pred tehotenstvom a vidíš,,, takže diétu som pekne nasadila a všetko bolo ok.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre