Ja viem, že je tu milión fór, ale nechce sa mi hľadať, chcem sa poradiť.
Potvrdili mi dnes MA a zajtra chceli aby som šla na zákrok. Ja som ich poprosila čakať, či sa náhodou sama nevycistim, liečim sa na hematologii na slabú zrážanlivosť a mám veľký strach z narkózy. Ale zatiaľ nemám ani výtok, bábo je mŕtve už vyše týždňa, povedali mi že na kontrolu mám prísť o týždeň v stredu. Ak sa sama nezačneme čistiť, je mi jasné že pôjdem na zákrok, ale máte s tým niektorá skúsenosť ako ja? Vraj žiadne lieky na samocistenie nie sú, že len čakať. Mám bolesti už vyše týždňa a furt nič. Viem že po zákroku sa potom odporúča čakať aspoň 3-4 mesiace, keby som sa samovycistila tak môžeme skôr? Môj muž je v Nemecku, príde domov až v júni, potom možno až v septembri (ale túto Korona situáciu). Čo mám robiť? 😣 Stalo sa niektorej že po kyrete ostala úplne neplodna? (Bože až sa hnevám že vôbec na takéto veci myslím)...
@keithy Čakajte, čakajte...na otravu krvi. Ja neviem čo toto je za doktorov. Okamžite vás mali na kyretáž poslať. Toto je hop alebo trop. Bola som na kyretáži (mne sa spustilo krvácanie), obrovská úľava a po dvoch menštruáciách tehotná, tehotenstvo bez problémov, so 6-dňovým prenášaním bez problémov porodený zdravý syn.
Ja som čakala dva týždne, plus zárodok už nežil dlhsie, keďže vývoj sa zastavil oveľa skôr, absolútne nič sa nedialo, nemala som vyok, špinenie, nič, dokonca mierne priznaky stále boli. Čiže neriskovala by som infekciu, a potom možné komplikácie. Niektoré ženy sa vycistia samé, iné zase nie. Za seba odporúčam ísť na kyretaz, nečakaj, aby potom si nemala problémy. Robia to šetrne a jemne, nie je to interrupcia, ak toto ta desí, väčšinou už tam nie je ani zárodok, keďže sa rozloží postupne v tele,teda vakuom opatrne to odsaju. Možno je to príliš opísané, ale tak to doktorka vysvetlila mne.
Narkóza je krátkodobá, okolo 15 - 20 minút, upozorní ich na to, že máš problémy so zrazanlivostou, predtým s tebou bude hovorit anestezilog,oni vedia, čo treba robiť.
@keithy a v ktorom týždňi bábo zomrelo ?
V 9 tyzdni babo zomrelo, zistili to na 12 tyzdnovom scane, povedali ze mozem cakat este tyzden dva ak sa na to citim. Nakoniec zafungovala psychika a spustilo sa to do par dni. Mam za sebou dva potraty doma, ani jeden kyret. Presne z dovodu aky mas aj ty som sa tomu snazila vyhnut, lekar mi to odobril.
Mozno by som skusila vypit alchemilku a salviu vo vacsom mnozstve a pockat max 2 dni a potom uz ist na kyret. Tyzden sa cakat da, potom uz to nema zmysel a moze dojst k otrave krvi.
Aj ja som musela podstupit kyretaz, ani neviem, ze mi nieco robili. Po kyrete som bola bez bolesti, nic mi nebolo, len som krvacala. A tuez chodim na hemato. Drzim palce.
@selest ja len nechápem ako tak bábätko zrazu prestane žiť a žena o tom ani nemusí tušiť
@keithy písala som ti v druhej diskusii, s kyretom zatiaľ našťastie skúsenosť nemám, vyzerá, že som sa vyčistila sama, ale doktor vravel, že stačí počkať do najbližšej ms a môžeme sa hneď snažiť. Pri kyrete je to aspoň 2-3 mesiace počkať.. Možno to obíde aj Teba, ak by so začala krvácať, to je dobrý znak. Skús piť alchemilku.
@evkakozickova nie je šanca to nijako cítiť, pretože v takom rannom štádiu niet čo cítiť, nie sú ešte pohyby, nič. A telo to akoby ešte "nechápe" čiže ďalej produkuje hormóny, akoby zárodok žil. Preto sa to vola zamlcany potrat,je tichý, bez príznakov, o to viac šokuje
@jaskolka no napríklad ja som to cítila. Hneď som vedela, že sa to stalo, bežala som k Dr a vtedy mi povedala, že zárodok je veľký ale nie je AS. Dali mi však ešte tyzden počkať, no ja som už vedela že plana nádej. Bolo mi zle celé dni, boleli ma prsia, všetko mi smrdelo. A z jedného dňa na druhý ti zmizlo. A presne vtedy sa to aj stalo. Na UZV mi povedala že je to 6+2 a malo byť 6+4, presne tie dva dni kedy už som vedela, že to nie je v poriadku. Ale každá žena je iná, niektoré majú tehotenské príznaky neskôr, ja som mala od 4tt a proste som to vycitila.
A čo sa týka vašich rád..idem počkať. Mnohé ženy potratia v 6tt a dozvedia sa to napr aj v 10-11tt a nehrozí im otrava krvi, tak ja ešte počkám. Uvidím či to príde samo, mne by to hlavne na psychiku nespravilo dobre, ten zákrok.
@keithy tak sú výnimky, ale napríklad ja som mala priznaky normálne až do kyretu, aj plodove vajce dokonca rástlo, len už bolo prázdne, zárodok, čo ešte doktor mi ukázal, ale už nemal akciu srdca, tam už vôbec nebol, telo ho rozložilo a vstrebalo.
Zase mne robilo horšie to, že vlastne telo sa chovalo "tehotno" ale už nebol dôvod. Čiže ja som bola aj rada, že keď som šla si objednať termín čistenia, hneď ma si aj tam nechali.
@keithy MA mi oznámili v 7 tt, kyret som podstúpila v 14+2 bohužiaľ mna takto nechali čakať či sa to spustí samo bohužiaľ nie a ani žiadne príznaky ani bolesti, momentálne po zákroku som bolesti nemala teraz mám veľmi veľké bolesti tak som zvedavá čo mi zajtra povie Gyn dúfam že žiadne komplikácie nebudú lebo mám tiež veľký strach 😢
@beatrixx123 ahoj, to ma mrzí, že to u teba takto dopadlo. No ja som bola na kontrole teraz v stredu, od utorka som už krvácala (ale slabo, bez zrazenin). Na sone mi povedali, že sa to samo nespustí, že je vysoko a že nič nenasvedčuje tomu že by to šlo. Tak som sa s primarom dohodla že v štvrtok pôjdem na kyret, urobili mi testy. Aj keď mi povedal, že môžem ešte počkať do pondelka ak chcem. Ale už som to chcela mať za sebou. A cestou domov sa mi to spustilo, doma na záchode zo mňa vyšlo veľmi veľa, tak som volala na príjem, kázali mi prísť. Na sone povedali, že to vyzerá tak, že ani zákrok nebude treba, nechali ma v nemocnici, dali mi včeličku, oxytocín, a ráno mi spravili sono, a úplne nič. Ešte ma prišiel primár pozrieť tak mi povedal: Psychika je veľmi veľký čarodej. Som rada že to u mňa takto dopadlo, ale viem aj to, že som mala šťastie v nešťastí. Už ani nekrvacam, len občas pri cikani. Držím palce aby si bola v poriadku a čím skôr sa bábo podarilo 🙏🏼❤️
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
ahoj, ja som potom, ako som u lekára zistila, že je to MA, čakala ešte dva týždne, kým to prišlo... takže môže to ešte trvať, dovtedy som nemala žiadne bolesti, proste nič...a áno, ak sa vyčistíš sama, môžete sa snažiť hneď 🙂
ale neboj sa, po kyretáži by malo byť všetko v poriadku, jasné, že sa všeličo stáva, ale to len ak sa niečo pokašle, ale to sa môže aj takto :/