Mám pásový opar a mám dvojtýždňového novorodenca

red_cat
18. dec 2017

Pekny vecer prajem,

Mame doma 2 tyzdnove babatko a dnes som si na chrbte nasla zacinajuci pasovy opar:( som na smrt vystrasena. Moze sa syncek odomna nakazit?

janci05
18. dec 2017

@red_cat Ahoj. Môže sa nakaziť. Je to vírusová infekcia, ktorá spôsobuje ovčie kiahne. A vieš uričite, že je to pásový opar?

tncka
18. dec 2017

@red_cat moze a to by bolo velmi zle. Porad sa s niekym ako toto riesit. Detsky lekar alebo co

katharines
18. dec 2017

Pasovy opar je herpeticky virus ovcich kiahni. Vypukne pri velkom oslabeni imunity zo stresu a unavy. Sice sa pasovy opar neprenasa, ale ludia v okoli mozu dostat ovcie kiahne. (vacsinou je inkubacna doba 14 dni)(Kamoska to tiez mala, ale deti sa nenakazili, najmladsia nemala ani rok).
Mas bolesti?
Ako si prisla na to, ze mas pasovy opar?
Dojcis synceka? Lebo ak ano a imunita sa u teba nastartuje, je velka sanca, ze mu mlieckom odovdas protilatky. Kontaktuj svojho lekara. Kedze je to virus, tak ti pravdepodobne predpise antivirotika alebo skus podpornu liecbu.

katharines
18. dec 2017

Mozes si dat malu lyzicu oleja z ciernej rasce rano a vecer, mozes aj s jedlom, vit C, pit medovkovy caj. 
Vonkajsie pouzitie: Silnym odvarom z medovky (mozes pridat aj matu) potierat (na potieranie 2 lyzicky zaliat horucou vodou do salky a vychladenym odvarom potom potierat s vatovym tamponom).
Este, ak nie si alergicka na med, tak zmiesat med s octom na kasicku a skusit potriet (potom umyt vlaznou vodou velmi jemne). Mas aj teplotu? Pit vela tekutin.
Citronovy terapeuticky etericky olej dezinfikuje vzduch, casto si umyvaj ruky (maj svoj uterak), pripadne nakrajana cibula dezinfikuje vzduch

santeema
18. dec 2017

@red_cat ak je to opar, co najskor zacni brat lieky, prip.infuzky, svokra cakala dlhsie s liecbou a zapal sa dostal aj do mozgu. nastastie to dobre dopadlo, ale bola v nemocnici dost dlho. zelam skore uzdravenie a pozri si aj na stranske bunkove soli. svokre to velmi pomohlo s bolestou po liecbe . mozu ich aj tehotne, kojace maminky aj novonarodene bab, je to dajaky mineral, alebo co, co je uplne prirodzene pre organizmus a je sucastou kazdej bunky. je to super aj na imunitu, davam to mojim detom a fakt to pomaha aj pri beznych chorobach.

senta_sofia
18. dec 2017

@red_cat mali by mu vystacit protilatky od teba, ale nemusia, unho by sa to prejavilo ovcimi kiahnami

janickadr
19. dec 2017

Je to velmi malo pravdepodobne, lebo ma od teba protilatky ziskane este placentou, ich hladina bude postupne klesat a okolo 3.mesiaca bude nulova, avsak teraz je babatko male, takze hladina protilatok by mala byt eate vysoka, a tym babatko este najblizsie tyzdne chranene...

miroslava2207
19. dec 2017

to je veľmi malé pravdepodobne,ze by to chytila...za jedno ma protilatky od teba,neprenasa sa to vzduchom a mala sa ti toho určite chytať nebude,akurát ty si stále umyvaj ruky

katkazuz
19. dec 2017

Ako spomínali dievčatá, bábätko by malo byt chránené, ale Ty by si čo najskôr mala dostať antivirotika, lebo po 24 hod Ti už nezaúčinkuju.
Zrejme Ti lekár doporučí prestať pri nich dojčiť, čo ale nemusí byt pravda.
Ja som mala pásový opar na tvári, keď mala dcérka 15 mesiacov, bola to hrozná skúsenost, strašná bolesť. Dcérku som nenakazila, kiahne nedostala, čo bolo na druhej strane škoda, mala by už pokoj.
Dojčila som ju ďalej, dostala som liek, pri ktorom sa dojčiť môže.
Všetko dobre prajem a skóre uzdravenie.

mimac
20. dec 2017

@red_cat treba ísť k obvodnej a potom na imunoalergo, tam ti z krvi zistia, či je to vírus, zatiaľ sa neplaš.

janickadr
20. dec 2017

@mimac S tymto sa na imunoalergo nechodi. A tiez sa v tomto pripade nevysetruje nic z krvi, nemalo by to v podstate ziaden prinos...

janap76
20. dec 2017

@santeema môžem poprosiť o link na tie bunkové soli ? Ďakujem pekne ❤️👍

adusha1167
20. dec 2017

Ahoj ja som mala opar asi 1.5 mesiaca dozadu a nakazili sa obe deti- 2 roky a 11 mesiacov, dceru aj dojcim, brala som aj herpesin a aj tak dostala ale ja som zase dost neskoro isla k lekarovi ( cca na 5 den od prvej vyrazky), mne sa urobil na stehne a myslela som zr je to alergia, chod cim skor k lekarovi nech ti nasadi liecbu. Prajem skore uzdravenie 😉

lusiandela
20. dec 2017

Nie je pravda ,ze babetka to nedostanu môj to dostal a rovno do mozgu a zomrel,tymto ta nechcem vobec strasit! My sme boli specificky pripad, mal velmi slabu- skoro ziadnu imunitu , cim skor k lekarovi nasadi antivitotika a bude dobre, drzim palce.

lubina
20. dec 2017

@red_cat hned by som sla k svojej lekarke, moze ti nasadit antivirotika a poradi aj ako postupovat, ked mas tak male mimino...

ollski
20. dec 2017

Tiez som mala po porode pasovy opar na ruke...oslabena imunita po porode atd....maly sa nenakazil...treba sa informovat u dr co dalej

mazula
20. dec 2017

Moze, ja som mala mesacneho synceka a babka na navsteve dostala pasovy opar, kozna povedala, ze sa moze nakazit, tak sme babku poslali bohuzial domov, aj ked sa hnevala. Ale aka je prevencia, kedze to mas ty ako mamina a odist nemozes, neviem, drzim velmi palce.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre