Mám otočenú maternicu

sila2
21. jún 2016

Poraďte dnes mi lekár povedal ze mam otočenu maternicu. Co to znamená nepovedal
😕

evittam
21. jún 2016

@sila2 Tak si sa ho mala spýtať - kto iný ti to lepšie vysvetlí ako lekár? Ach jaj, tu sa dokážeš spýtať ale kompetentnej osoby nie..... 😉

anjelicek26
21. jún 2016

@sila2 pri otehotneni to moze byt problem, teraz je to uz asi jedno, vacsinou sa vahou plodu maternica pocas tehotenstva otoci do spravnej polohy, ale ako pise kocka predo mnou - toto su otazky na lekara, treba sa pytat a nie potom doma spekulovat, ze co tym asi myslel..

magic08
21. jún 2016

@sila2 neznamwna to nic. Len to ze je otocena. NEMA to vplyv na otehotnenie. O nic nejde

anjelicek26
21. jún 2016

@magic08 tak statisticky je tam riziko mimomaternicoveho tehotenstva mierne zvysene, kedze je cesta vajicka z vajcovodu do maternice predlzena. Ale kedze je ona uz tehotna, tak je to jedno.

sila2
autor
21. jún 2016

No ja som v máji v 20,týždni tehotenstva prišla o bábätko. Nezistili prečo.
Teraz som po 6,týždňov išla na kontrolu povedal ze všetko mám v poriadku akurát maternicu mam otočenu do zadu, ale ze to nič není.

anjelicek26
21. jún 2016

@sila2 to ma velmi mrzi,uprimnu sustrast :( obratenu maternicu ma kazda piata zena,je to velmi bezne.

sila2
autor
21. jún 2016

@anjelicek26 Ďakujem
😢

mirunkad
21. jún 2016

@sila2 tiež mám maternicu otočenú dozadu, ako píše @anjelicek26 váhou plodu a rastom sa postupne narovná, je to normálna, zdravá maternica, akurát sa vyskytuje menej často. Mne to doktor prirovnal k ľavákom a pravákom, pravákov je proste viac, ale funkční sú obaja. Jediné, v čom bol problém, že bábo mi doktorka dlhšie nemohla nájsť cez bruško a musela mi robiť sono zospodu, ale len asi prvé 2 razy. Inak sa nemáš čoho obávať.

sila2
autor
21. jún 2016

@mirunkad ďakujem za odpoveď bojím sa aby som zas neprišla o bábätko.
Lekár povedal najskôr po pol roku sa snažiť ale už k nemu nechcem ísť nanič neodpovie vyhovára sa iba na peniaze je dobrý 😡

vejapa76
21. jún 2016

Ja mám dve deti. Otehotnela som bez problemov a obidve som rodila prirodzene. To, že mam otočenu maternicu som sa dozvedela až asi 5 rokov po druhom pôrode. Nikdy som žiadne problémy nemala....

mischelin
21. jún 2016

Ja mam tiez otocenu maternicu,obe deti sme pocali na orvykrat a rodila som spontanne,oba pirody do 3 hodin.otocena maternica nic neznamena.je to vlastne vyklenutie ku chrbtu,normalna je vyklenuta k bruchu

sila2
autor
21. jún 2016

Ďakujem 😊

nerko
22. jún 2016

@sila2 ja mam tiez a akurat som porodila druhe dieta. Bol aj potrat, no s otocenou maternicou to nic nema. Problem mozu mat kocky pri otehotneni, no to ocividne nieje nas pripad. Prve sa podarilo na prvy sup a druhe sme sa ani nesnazili a uz mi tu place v naruci. Jedine co ja pocitujem su velmi bolestive krize pri menstruacii a to je tak vsetko. Uzivaj si tehotenstvo a tes sa na babatko 😉

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre