Mám obrátenú maternicu a už od začiatku tehotenstva ma neuveriteľne bolia kríže. Máte niektorá z vás podobné problémy a súvisí bolesť krížou s obrátenou maternicou?
ďakujem za rozsiahlu odpoveď 🙂
@esti77 ja som si praveze myslela, ze spat na bruchu sa nema, ze to nerobi dobre babatku... alebo kym nie je brusko, v prvych mesiacoch sa moze? tiez lubim spat na bruchu 🙂
@inka070707 inka, mne práveže povedala dr., že spaním na bruchu sa obráti. Nikdy som sa nad tým nezaťažovala, pretože v mojich tehu časoch som si zisťovala infošky o tomto "probléme" a došla som na to, že to problém nie je. Ja som spala na brušku (na bábätku 😅 ) do konca posledného tehulkovstva. Pravdupovediac, dietky mi vždy dali najavo, keď im nebolo dobre, keď bolo, spala som jedna radosť a tie krííže - úľava ako hrom 😀 . Držte sa babenky 🙂
@pupavienocka Aj ja mám ten problém a kríže ma boleli celé tehu. A tiež mi Dr. kázala na začiatku tehotenstva sem-tam si ľahnúť na brucho. Ale kríže bolia aj ženy s normálne otočenou maternicou... Mne pomáhala fitlopta, tiež masáže a robiť mačací chrbát. 🙂
ja mam tiez naopak maternicu 🙂 a spala som na brusku kym sa dalo a dalo sa teda dlho 😀 no ja som inac zaspat nevedela lebo vzdy spim na bruchu takze mne to aj padlo vhod
ja mam tiez otocenu maternicu. aj dr ma upozornovala,ze mozem mat bolesti krizov a v podbrusku kvoli tomu, aj som mala, v oboch tehotenstvach. ale inac ziadne komplikacie kvoli tomu.
@esti77
@inka070707
@jamabe
@vvia čau baby mne to doktor hovoril na prehliadke po sestonedeli,ze mam obratenu maternicu, mala som strasne bolesti krizov nedalo sa to vydrzať, no a hovoril mi,zevraj je vtedy problem otehotniet, mali ste s tym nejake problemy?
ahojte, aj ja mam obratenu maternicu, mna casto bolievaju krize hlavne pri menzese a tiez sa chcem opytat, ci ste rychlo otehotneli, lebo mne dr. povedal, ze pri otocenej maternici je tazke otehotniet
@karin1234 asi musia spermijky dlhsiu cestu absolvovat 😀 ja som si robila ovu testy, sledovala ovulu, obaja sme absolvovali vysetrenia, ci je vsetko ok a bolo, podla mna toto treba odsledovat, a potom sa zadari 😉
@buba08 podla mna ta len zbytocne vystrasil, vela zien v poho otehotnie netusiac, ze maju otocenu maternicu 😉 vyssie popisujem, co my sme absolvovali, netreba nic zanedbat..
@inka070707 asi zase preháňa ten moj gyndoš 😀
@karin1234 pozeram, ze jedno baby uz mas a druhe sa vraj zadaria rychlejsie 🙂
@buba08 Tiež mám obrátenú maternicu a bolesti v krížoch od začiatku tehotenstva, či už toho prvého alebo teraz druhého. Čo sa týka otehotnenia - tak prvú dcérku sme urobili doslova na prvý šup, a tú druhú hneď počas prvých plodných dní, ktoré som mala 🙂 Takže žiadne stresy si z toho nerob, a dopredu si nelám hlavu tým, že môžeš mať pri otehotnení problém.
Od začiatku tehu až do teraz- 19. týžden. Hlavne ked cez deń niečo robím. napr. ked upratujem tak ma bolia kríže 2x viac a niekedy sa neviem v posteli ani otočit. 😖
@karin1234 S tým otehotnením to je asi individuálne. Aj mne moja dr. vravela, že bývajú problémy, ona je taká zlatá, že mi kreslila obrázok, prečo je ťažšie otehotnieť v klasickej misionárskej polohe. Tak sme na to šli pekne podľa jej nákresu 😉 a zadarilo sa na 1x. A potom som si to presne isté prečítala v mamičkovskom časopise.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ahoj pupavienocka, ja mám tiež obrátenú maternicu, a keď si pozrieš môj fotoblog, myslím, že to nejako neovplyvňovalo moje tehotenstvá 😀 . Ale teraz vážne, dr. mi povedala, že to ozaj nemá vplyv na tehulkovstvo, ale musím povedať, že kríže ma boleli o stošesť. Dr. mi kázala ležať na brušku koľko mi miminko dovolí (ležaním na brušku sa vraj zvykne maternica vrátiť do pôvodnej polohy - to mám tiež od Dr.), a veru som to aj využívala, aj keď musím podotknúž, že je to moja nr.1 poloha pri spánku. Inú nepoznám 😅.
Moja skúsenosť : spánok na brušku, a samozrejme pri bolestiach masáže od drahého, keď nebol momentálne k mání, fit lopta 🙂 . Veľa zdravia Tebe aj miminku... 😉