Mám nadváhu a bojím sa, či donosím bábätko

kaja871
13. mar 2021

Ahojte baby stala sa mi taká vec že po dlhoročnom snažení sme s Manželom upustili od toho že príde ku nám Bábätko. Rapídne som priberala a úplne sa zanedbala psychika išla dole. Začala som cvičiť žiť zdravšie vypla som od všetkého a venovala sa sebe no schudla som 12, 5kg ale ešte som mala cieľ plus 30kg jedného dňa presne pred 16 dňami som si spravila test a tam dve čiarky neverila som tak som kúpila digi test a tam bum tehotná aj tak som neverila spravila som ďalšie 6 obyčajne a tam koľajnice.. Som šťastná aj manžel ale ja mam strach či ho do nosím zdravé kedze mam nadváhu u lekára som ešte nebola chcem počkať kým budem aspoň 10tt baby prosím ste tu také ktoré majú dosť veľkú nadváhu a všetko bolo v pohode? Ďakujem

buubuu
13. mar 2021

Ja, prvé tehu so stimulaciou lebo sa nám nedarilo, lekár povedal, že bez liekov neotehotniem lebo mám nadváhu a bum za mesiac rodim druhé a bez liekov. Na váhe mám trojciferné číslo. Hlavne nad tým neuvažovat, myslieť pozitívne a užívať si vytúžene tehu. Gratulujem ❤️

kaja871
autor
13. mar 2021

@buubuu ja som mala pred tým váhu v pohode a nedarilo sa nám lieky sme aj my kadejaké dostali a nič nepomohlo už sme chceli ísť na umelé oplodnenie. No asi je to pravda treba vypnúť a príde to samé 😊😊 ďakujem za povzbudenie ♥️♥️

ivangeline
13. mar 2021

Myslim ze to vobec nie je o vahe. 🙂

dominikac321
13. mar 2021

@kaja871 moja suseda otehotne a dieta donosila a porodila pri vahe okolo 150kg...

mariet24
13. mar 2021

@kaja871 ja mám nadváhu od detstva, otehotnela som vždy nad 90kg, rodila som cca 115kg, kila hneď zišli späť na tých cca 90, tam sa krútim už roky... Ale nie to som chcela 🙂 mám dvoch zdravých synov, tehotenstva bezproblémové a pôrody prirodzené, držím palce 🍀

kaja871
autor
13. mar 2021

@dominikac321 no aj ja mam trojciferne číslo tak dúfam ze bábätko bude v poriadku manžel má podporuje tiež aj ma ukludnuje vraj to dám dole po pôrode no ale toho sa nebojím bojím sa o bábo ak prídem o neho nezvládnem to 12 rokov sme sa trápili ze nemôžme mať spolu

dominikac321
13. mar 2021

@kaja871 absolutne na to nemysli ak by bola nadvaha taky problem tak ani neotehotnies a ak bude na kazdej kontrole vsetko v poriadku tak preco sa psychicky tyrat ;)

kaja871
autor
13. mar 2021

@mariet24 ďakujem no ja som už pribrala 2kg za mesiac a do 115 už nemám ďaleko a som len na začiatku no dúfam že kg nepôjdu na mňa ale pre bábo

linda117
13. mar 2021

V prvom rade gratulujem k vytuzenemu babatku a drzim palce!! 😊Ja som otehotnela pri svojej najvyssej vahe a nic nelutujem, mam krasne zdrave dievcatko 🙂 pocas tehotenstva som pribrala asi len 5kg, rodila som prirodzene a po porode som sa velmi rychlo zotavila 🙂 dolezite je podla mna nepodlahnut az tak tehotenskym chutkam, nezacat jest za dvoch a trochu sa hybat, napr. chodit na prechadzky.. 🙂 a hlavne si uzivaj toto krasne obdobie, stres babatku skodi, viac ako nejaka nadvaha ❤

kaja871
autor
13. mar 2021

@dominikac321 no tomu nerozumiem keď som mala 72kg a vysoká som dosť tak som neotehotnela a teraz áno tak asi to ozaj nebude nadváhou. K lekárovi sa objednám začiatkom apríla dúfam ze všetko bude dobre

dominikac321
13. mar 2021

@kaja871 digitalny test ti ukazal ktory tyzden? ono je to trosku zahada lebo zas kamoskina svagrina, chuda vysoka a rok nevedela otehotniet a vsetko bolo v poriadku u oboch...aj clovek s nadvahou moze byt zdravy, ano nadvha nie je prospesna ale neznamena automaticky xy chorob...

luccija
13. mar 2021

@kaja871 vôbec sa tým nezaoberaj.Uz nic s tým nenarobís, ale zdravuj sa stravo a veľa choď na prechádzky.Mozno ani nepriberies vela nadváha Tá bude potom unavovat, keď budeš okolo mimina behať.ako mať kilá navyše nie je sranda na kĺby a srdce, ale budeš mať potom motiváciu zhodiť drž sa!

kaja871
autor
13. mar 2021

@dominikac321 ja s Manželom to isté mala som váhu v pohode s mojou výškou a zdravý obaja aj na testoch sme boli a nič nezistili a nedarilo sa asi treba fakt vypnúť inak ak na to myslíme a veľmi to chceme nepríde to. Ukázal mi test 1,2 týždne to bolo v deň keď mi mal prísť menzes

dominikac321
13. mar 2021

@kaja871 tak koncom mesiaca bude tak akurat na navstevu 🙂 vsetko je v hlave, upokoj sa, otehotnela si prirodzene asi to niekto hore alebo osud tak chceli 🙂 tehotenstvo trva 9 mesiacov nemozes byt zvysok roka na prasky...

leuchtturm
13. mar 2021

Lekari radi vsetky komplikacie zvaluju na a) nadvahu b) fajcenie c) jedy v životnom prostredi. Tes sa z tehotenstva, je xy zien, ktore si presli bezproblemovym tehotenstvom aj napriek nadvahe.

kaja871
autor
13. mar 2021

@dominikac321 niečo tam medzi tým bude ďakujem dúfam ze prášky nebudem musieť brať 😂😂😂nastavím sa na kludovy režim a dúfam ze tie týždne prejdú čím skôr nech viem že bábo sa pekne vyvíja aj keď budú určite na mňa hádzať pohľady lekári no skôr keď stúpim na váhu inak mi toľko netypuju ešte že mám výšku..

dominikac321
13. mar 2021

@kaja871 lekar ma vysetrit poradit pomoct a nie sudit, co myslis ze si jedina co nerodi s vahouj 75kg? 🙂

julka828
13. mar 2021

@kaja871 pri prvom som nazaciatku tehotenstva mala 115 rodit som sla kolo 130kilova a druhe som mala nazaciatku 108 kg pri porode okolo 120 kg. Obe babetka sa zadarili na prvy sup a tehotenstva bez najmensich problemov v pohode som vynosila vsetky vysetrenia stale v poriadku. Po druhom porode som schudla na 73 kg kvoli sebe aby som sa citila dobre

surama
13. mar 2021

@kaja871 Ahoj, tiez gratulujem, ze sa vam podarilo 🙂 Pisala si, ze sa k lekarovi este nechystas, ale ja by som na tvojom mieste praveze isla, lebo ti zobru krv, stery a ak by nieco bolo zle, tak to vedia hned podchytit a ak bude vsetko dobre, tak budes kludna a mozes sa tesit este viac 🙂

Tak, ako tu pisu baby, nejde o vahu. Ja mam 78-79kg a otehotnela som na prvu supu a zatial som ani nic nepribrala (15tt) a kamosky 60kilove mali problem a aj rok sa im nedarilo, priberali brutalne hned od zaciatku a este aj potom mali problemy. Preto vravim z vlastnej skusenosti, ze ked je telo zdrave, tak vaha nie je az tak podstatna 🙂 ale samozrejme sa v tehotenstve netreba opustit, ale pocuvat telo, co si pyta 🙂 drz sa🙂

hettinka
13. mar 2021

@kaja871 tes sa z tehotenstva, mysli pozitívne a nestresuj kvôli váhe. Stravuj sa rozumne. Ja mám tiež nadváhu, vždy som mala a mame 2 zdravé deti.

zmp
13. mar 2021

@kaja871 v prvom rade gratulujem 🙂 ja som otehotnela aj rodila s trojcifernym cislom na vahe a krpec ma uz 3 roky 🙂 priprav sa asi na narazky od lekarov, ze si rizikova a podobne ale kasli na to, hlavne bud v pohode a mysli pozitivne....ja som mala bezproblemove ukazkove tehotenstvo, takze som jasny priklad, ze sa to da aj s nadvahou, hoci sme aj my dlhsie cakali kym sa zadari....drzim palce 🍀🙂

mina17
13. mar 2021

@kaja871 treba na to nemyslieť keď som zistila že som tehu mala som 108kg rodiť som išla 125kg tehotenstvo bolo super ani som nevedela že som tehu dokonca niektorý ľudia čo som z nimi denne bola ani nevedeli že som tehotná 😀 tak hlavne sa nestresovať 🙂 jesť čo si babo vypíta

kaja871
autor
13. mar 2021

@zmp ďakujem no ja som už psychicky vyrovnaná s tým že lekári budú hundrat nad mojou váhou ale nech si vravia len nech sme z bábom v poriadku kg pôjdu dole cieľ som zatiaľ zastavila aby som mu nejako neublížila ale váhu si určite skresám potom...

hettinka
13. mar 2021

@kaja871 myslím, že to je v tvojej hlave, cely ten problém. Lekári mi v tehotenstve nikdy nič nepovedali kvôli váhe.

kaja871
autor
13. mar 2021

@hettinka to mi povedala aj moja mamina aby som sa hlavne ukludnila a neriešila váhu ale aby som bola kľudná a všetko bude dobre

aneta129
13. mar 2021

@kaja871 donosíš neboj... Moja kolegyňa 120kg donosila deticky az 2 zdravé.... To vy obeznejsie veľa v tehu nepriberiete.... Ty kludne zdravo sa stravuj, neznamená, ze ked si tehotná, ze mas jest za 2...a pohybuj sa dalej, prechádzky každý den.... Ľahké cviky... A uvidis bude dobre

kaja871
autor
13. mar 2021

@mina17 mna teraz chválili okolie že som schudla že vyzerám super tak keď mi brucho bude rásť si to ani ne všimnú zas si budú myslieť ze som pribrala 😊😊 ďakujem za povzbudenie

mina17
13. mar 2021

@kaja871 malého som donosila narodil sa presne na termín .... aj keď mojou nešikovnosťou som spadla a skončila na pohotovosti v 30tt vtedy doktorka že ešte že mam toľko tuku na bruchu 😀😀 inak žiadny gynekológ nič nepovedal na moju váhu len mi viac sledovali cukor ale ten som mala cele tehu ukažkovy

luciannka83
13. mar 2021

@kaja871 keď sa budeš prezierať, tak priberes aj 25kg. Prvy trimrster ani nieje dovod na narast vahy. Snaž sa jesť menej. Jes len za seba, nie aj za dieťa.

ejka26
13. mar 2021

Blahoželám a hlavne nech ste zdraví obaja, váhu nerieš. Keď som otehotnela mala som 102 kg a rodila som so 113. Celé tehotenstvo žiaden doktor neriešil že mám nadváhu.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre