Dobrý deň nastávajúce maminky.
Chcela som sa spýtať, či sa tu nájde žena, ktorá by bola v 23 tt, mala za sebou neúspešný odber plodovej vody, lebo jej ma veľmi malinko a ako pokračuje/ pokračovalo jej tehotenstvo? Mňa si hádžu z oddelenia na oddelenie, od lekára k lekárovi a nikto sa k tomu nevie úprimne vyjadriť, čo to pre mňa a bábätko znamená, aké sú riziká a čo mám vlastne robiť...či čakať na predčasný pôrod, alebo čo. Prosím, je tu niekto, kto zažil, alebo zažíva rovnaký problém? Asi sa zbláznim od strachu, čo bude s bábätkom.
@ah1992 ja som mala malo plodovej vody..jedna dr mi povedala že musím vypiť 2l denne hoci nasilu ďalšia že to vôbec nepomôže ..tak neviem skús tu vodu a uvidíš.. inak som mala len zvýšený tlak ku koncu tehotenstva ale všeobecne bolo všetko bezproblémové a bábo zdravé 🙂 držim palce
mala som málo vody, nik to neriešil.. dcéra už má 14 rokov a je úplne v pohode 😉
Pokiaľ je málo plodovej vody malo by sa piť viac vody ako si zvyknutá.voda rastúcim týždňom tiež zväčšuje takže niečo do pôrodu sa ti nazbiera no naj tomu dopomôcť a čo hrozí ťažko povedať každá to má ináč niektorá porodí skôr niektorá akurát niektorá v termíne ale stane sa že aj po termíne .bábo by malo byť v poriadku .ty hlavne v kľude a držím palce až čo najviac potiahneš do konca
@ah1992 Ja som síce mala malo plodovej vody až ku koncu tehotenstva (od cca 34 tyzdna), kedy sa to zvýšeným príjmom tekutín nedá doplniť, no u teba skus naozaj tej vody pit viac. Budu sa snažiť prísť na príčinu, skontrolujú babatko, budú sledovať ci sa množstvo nespraví. Ak to samozrejme nepôjde k lepšiemu, budú porod vyvolavat. Mňa takisto sledovali každý deň, kým to množstvo uz nebolo kriticke, a následne porod vyvolali. Držím palce, viem čo prežívaš ✊
@ivetamigalova ďakujem🙏
@mariska1989 ďakujem🙏
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@ah1992 odteká ti alebo prečo jej máš málo, odkedy?