Mám málo plodovej vody

ah1992
9. dec 2021

Dobrý deň nastávajúce maminky.
Chcela som sa spýtať, či sa tu nájde žena, ktorá by bola v 23 tt, mala za sebou neúspešný odber plodovej vody, lebo jej ma veľmi malinko a ako pokračuje/ pokračovalo jej tehotenstvo? Mňa si hádžu z oddelenia na oddelenie, od lekára k lekárovi a nikto sa k tomu nevie úprimne vyjadriť, čo to pre mňa a bábätko znamená, aké sú riziká a čo mám vlastne robiť...či čakať na predčasný pôrod, alebo čo. Prosím, je tu niekto, kto zažil, alebo zažíva rovnaký problém? Asi sa zbláznim od strachu, čo bude s bábätkom.

nikpa
9. dec 2021

@ah1992 odteká ti alebo prečo jej máš málo, odkedy?

sssilvuska
9. dec 2021

@ah1992 ja som mala malo plodovej vody..jedna dr mi povedala že musím vypiť 2l denne hoci nasilu ďalšia že to vôbec nepomôže ..tak neviem skús tu vodu a uvidíš.. inak som mala len zvýšený tlak ku koncu tehotenstva ale všeobecne bolo všetko bezproblémové a bábo zdravé 🙂 držim palce

nikaeli
9. dec 2021

mala som málo vody, nik to neriešil.. dcéra už má 14 rokov a je úplne v pohode 😉

mariska1989
9. dec 2021

Pokiaľ je málo plodovej vody malo by sa piť viac vody ako si zvyknutá.voda rastúcim týždňom tiež zväčšuje takže niečo do pôrodu sa ti nazbiera no naj tomu dopomôcť a čo hrozí ťažko povedať každá to má ináč niektorá porodí skôr niektorá akurát niektorá v termíne ale stane sa že aj po termíne .bábo by malo byť v poriadku .ty hlavne v kľude a držím palce až čo najviac potiahneš do konca

ivetamigalova
10. dec 2021

@ah1992 Ja som síce mala malo plodovej vody až ku koncu tehotenstva (od cca 34 tyzdna), kedy sa to zvýšeným príjmom tekutín nedá doplniť, no u teba skus naozaj tej vody pit viac. Budu sa snažiť prísť na príčinu, skontrolujú babatko, budú sledovať ci sa množstvo nespraví. Ak to samozrejme nepôjde k lepšiemu, budú porod vyvolavat. Mňa takisto sledovali každý deň, kým to množstvo uz nebolo kriticke, a následne porod vyvolali. Držím palce, viem čo prežívaš ✊

vanda323
10. dec 2021

@ah1992 To isté mám ja. Som na rizikovom doma. Beriem Magnosolv gaujacuran . A musím ležať ale fakt že mám chodiť len na záchod

ah1992
autor
10. dec 2021

@nikpa neodteká, len sa netvorí...je jej 35 mm, vraj je ro v norme, len mám prirodzene strach

ah1992
autor
10. dec 2021

@vanda323 držím silno palce, nech sa máte dobre🙏

ah1992
autor
10. dec 2021

@ivetamigalova ďakujem🙏

ah1992
autor
10. dec 2021

@mariska1989 ďakujem🙏

ah1992
autor
10. dec 2021

@nikaeli to ma teší🙏🙏

vanda323
10. dec 2021

@ah1992 Ďakujem, podobné

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre