Som totálne zachripnutá, už skúšam všeličo no nič mi hlas nevracia je to druhý deň, podotýkam že som tehotná v 1.trim. no zatiaľ to nikomu nehovoríme. Zajtra mame ísť na svadbu no s mojim hlasom neviem či ísť či neísť. Manžel z toho nadšený nebol že možno nepôjdeme ako chcem tam ísť len ako budú pomne pozerať keď som zachripnutá, mam aj sople trochu a hlieny. Horšie ako to vysvetliť svadobčanom 😐, keby to tak už prešlo, inhalujem sa vincentkou, pijem aj veľa čaju, dneska som si aj kúpila lieky kto môžu samozrejme aj tehotné.
Vy by ste išli, dajte svoj názor 😷.
Nesla by som chora na svadbu.. ako vam su blizki novomanzelia?
Nie. Chora, tehotna a na svadbu? Najhorsia kombinacia.
NIE!
Nešla by som, nech ide manžel ak chce ísť aj sám, zdravie je prvoradé.
Ak nie si zdravá, nechoď. Aj kvôli sebe, aj kvôli druhým. Skoré uzdravenie!
Ja by som išla a to nie som žiadna párty žena 😉 Ak by som bola len zachrípnutá s trochou soplu a inak sa cítila fajn, prečo nie? Svadba je pozitívna udalosť, postretáš kopec ľudí, čo zase rok neuvidíš (lebo korona, lebo lockdown, potom všemožné obmedzenia, potom bábo), treba načerpať dobrú energiu, lásku čo bude sršať z mladomanželov a hneď bude lepšie na duši = aj na tele 😘
Nešla by som, radšej by som sa liečila.
Ak uz chces ist daj sa predtym otestovat (bez ohladu ci si ocko alebo nie)
Tehotna a chora zaroven a pocas corona obdobia, hlavne ak sa nevydava, ci nezeni surodenec by som uz vobec nesla... Teraz oddychuj a vyliec sa.
Ja by som sa šla ráno otestovať a s negatívnym výsledkom testu by som s radosťou šla.
Ak by to bolo mojim alebo manzelovym surodencom, sla by som na obrad a potom domov. Ak vzdialenejsim pribuznym alebo kamaratom, nesla by som.
Ale zalezalo by aj od celkoveho stavu, lebo niekedy mam sople len tak a citim sa ok. Niekedy ledva zijem.
Si chora. Mas sople, nemas hlas. Ja, ked stratim hlas, tak sa mi vrati ako tak do tyzdna. Po kalciovych injekciach o den dva skor. Urcite nie za 2 dni. Ako sa vravi, nadcha trva liecena 7 dni a neliecena tyzden.... Ty sa vazne pytas, ci mas ist chora trsat na svadbu? Co im chces vysvetlovat? Prepacte, nemam covid, oba nafchu a zapalene hrdlo, ci laryngitidu, nebojte, lieky beriem?Ked xacnrs za stolomkychat a kaslat, budu na teba hladiet, ze ta pohladom prepichnu. To da ani coldrexom nemozes naliat, lebo sa predavkujes.... nebud blba. Chlap nech ide sam a ty do postele.
Baby, je to druhy den, podla popisu choroba nastupuje, zajtra,pozajtra sa zhorsi. Ma oslabenu imunitu, nikde bysom sa netrepala. Ale tak ona si musi ujasnit, ci je prednejsia zabava, alebo zdravie.
@madeline1 neviem 😇. Tesne pred týmto šialenstvom som bola na svadbe tiež totálne zachrípnutá, občas som sa vysmrkala a čuduj sa svete.....nikto sa nič nepýtal, neriešil, všetko v pohode. Teraz? .... stačí si kýchnuť len na ulici a už ľudia zazerajú, ohovárajú 🙈
Btw. pred 2 týždňami som bola tiež na svadbe (prvej v čase "korony" ). Nikto nič neriešil, stretli sme kopec ľudí - neuveríš, ale boli tam aj zaočkovaní so soplom 😉, ale toľko pozitívnej energie, že sa konečne vidíme 😍 - z toho budeme žiť s spomienkach ešte dlho 🙂
Nešla
Nie nešla by som... Celkovo keď som chorá, aj keď len prechladnuta do spoločnosti nechodím... A je mi to jedno ci je to svadba alebo narodeniny alebo len stretnutie priateľov... A nerobila som to ani pred koronou à nebudem to robiť ani teraz ani keď toto šialenstvo sa skončí resp zmierni
išla... skús sa otestovať...
Boli sme v podobnej situácii, akurát, že chorá bola dcéra a mali sme ísť len my rodičia. Robili sme jej 2 testy doma a oznámili čo sa deje nastavajucim.
Ja osobne ak by som bola chorá by som nešla. Na svadbe ješ, piješ si blízko iných. Si chorá ešte iba 2.deň. Nevieš ako bude choroba pokračovať.
Keď si chorá tak nechod medzi ludi, ja som toto nikdy nechápala ani pred koronou.
Minuly rok sme tak boli svagrovi, ja som teda hlas mala, nekaslala som, len mi tieklo obcas z nosa. Keby to nebol tak blizky clovek, nesla by som. Jednak som nemala 100% energie, jednak som sa necitila dobre voci ostatnym, ze som tam obcas zasmrkala. Bola to sice taka partia, ze ich ohrozenia som sa asi bala len ja, ostatni si z toho nic nerobili a nechapali moje vycitky svedomia, ale predsa. Pokial by som bola v tom case este aj tehotna, tak by som sa po obrade ospravedlnila, myslim, ze to kazdy pochopi.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?