Mám helikobaktera?

lydia029
4. jún 2023

Ahojte mamičky . V prvom rade sa chcem ospravedlniť keď píšem niečo nevkusne . Viem že nieste žiadny doktori ale hľadám útechu a radu . Mám strach že som chytila helikobaktera a že mi budú pchať hnusní hadicu do krku. Je to pravda , či v tehotenstve nemôžem robiť takéto kroky ?

kacena4
4. jún 2023

neviem ake kroky ale helikobakter sa nezistuje hadickou ale dychanim do pristroja

martaatram
4. jún 2023

@kacena4 nieje to pravda ? Bola som 3krat na hadici gastro koli helicobakterovi…

svetlonos
4. jún 2023

@kacena4
ahoj, kde zijes ? 🙂
Bolo by super keby sa to zistovalo vsade len dychanim 😂 Ja som mala chut zbiť doktora za ten ukon. Musis prehltat hadicu a pchsju ti ju cez krk do zaludka, mas pocit ze ta dusia za ziva 🤯

svetlonos
4. jún 2023

Mila autorka,
neviem ci sa to robi aj v tehotenstve ale silno teda pochybujem, ze by to nasadili tu brutalnu trojkonbinaciu liekov. Ak by ti ho aj zistili, tie lieky ti na 80% nedaju.

svetlonos
4. jún 2023

A robi sa to aj pod narkozou, vacsinou sa to ale vtedy plati alebo mas nejake sukromne pripoistenie. Ja som bola raz, lieky zabrali hned druhy den. Na kontrolu by ma nedohnalu ani stadom divych koni. Tu v at to robia pod narkozou/ oblbovakom ale vacsinou len tym sukromne pripoistenym.

lovatko
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
martaatram
4. jún 2023

@lydia029 myslim ze aj v lekarni maju domáci test

lydia029
autor
4. jún 2023

Milé mamičky. Ďakujem za odpoved , i keď niektoré znejú desujuco a tie ďalšie zase upokojujúco . Neviem čo si mám o tom myslieť ( ja lenže aby som bola pripravená na najhoršie )🤔

martaatram
4. jún 2023

@lydia029 ja som to mala 3kombinacia antibiotikami..urcite ti to v tehotenstve nedaju …a on nikdy nezmizne iba sa ,,uspi,,da sa to stravou upraviť

laurikalalinka
4. jún 2023

@lydia029 helicobacter,zistia odobratim vzorky z sliznice žalúdka pomoc hadičky inak sa to nedá,ja som bola 5krát,ale už nikdy viac...ak bude helicobacter samček antibiotiká a Helicid pomôžu,no ak samička,ta stále kladie vajíčka,čiže vznikne chronický zápal žalúdka...

kiki68
4. jún 2023

Helicobacter sa zistije zo vzorky stolice a z dychu. Endoskopia je uz ked je tam nieco viac. Napr mas dalsie problemy a tie su uz naozaj na pozretie vsetkeho. Tam sa berie vzorka potom na viac veci.

martaatram
4. jún 2023

Boze zisťuje sa helicobakter aj ked nemas alebo nevies ontom ze mas ine potiaze …mna bolieval zaludok mali podozrenie na heli poslali ma na gastro a tam sa potvrdil ..skoro som sa dorevala prosila nechcela som hadicu ..z dychu mi nedovolili a povedali ze ak by mi vyslo aj zo stolice na gastro musim ist tak ja uz neviem

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre