Mám Covid a som tehotná. Čo mám robiť, keď mi bude zle?

14. feb 2021

Som pozitivna na covid ale aj tehotna mam byt este do 24.2 v karantene a ze vraj ma budu volat este raz na testy ale bojim sa ze este budem pozitivna a teraz co ani na poradnu nikde nemozem ist a ked mi pride zle alebo nieco neviem ako sa to riesi bojim sa aj o bábätko volat sanitku alebo ako sa to riesi?

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
patka06
14. feb 2021

na testy by ťa znova volať nemali ..pretože pozitívna na PCR môžeš byť ešte niekoľko týždňov
Ak si sama a bolo by ti veľmi zle, zavoláš na 155 oznámiš, že si pozitívna, aby sa vedeli podľa toho zariadiť ...a buď ti poradia čo robiť alebo vyšlú k tebe posádku

autor
14. feb 2021

@patka06 no pekne tochto som sa bala len teraz sa bojim ze ci ma zoberie na poradnu doktor co ak ma odmietne? uz som v 33 tyzdni

patka06
14. feb 2021

U lekára sa preukážeš, že si bola Covid už mala a tým pádom sa netestuješ nasledujúce 3 mesiace

autor
14. feb 2021

ok cize potom pytat len potvrdenie ze som to prekonala ... to asi od obvodaka ci?
@patka06

petamich
14. feb 2021

netreba ani potvrdenie, staci SMS/email s vysledkom testu, ze si bola pozitivna a nie starsi ako 3M

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
14. feb 2021

@viestta ta snad nebudem musiet volat... :(

patka06
14. feb 2021

tak ako píšu vyššie ..stačí sms prípadne mail o tom, že si bola pozitívna

autor
14. feb 2021

@viestta uz o tom vedia len sestricka mi povedala ze sa mam ozvat potom jak mi zas budu volat ohladom testov neviem co ona splieta a preto sa bojim ze ma odmietnu zobrat na poradnu ked jej poviem ze mi nikto nevolal

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
14. feb 2021

@viestta zrusila mi poradnu sestricka mala som ist zajtra

patka06
14. feb 2021

zavolaj sestričke, keď budeš po karanténe a bez príznakov a dohodni si termín ..ak by spomenula test, normálne jej vysvetli, že po Covide sa predsa netestuješ

autor
14. feb 2021

@patka06 ok... len mne to tak padlo jak keby tym chcela povedat ze po karantene ked nedonesies negativny test tak tu ani nechod
za to som taka vystresovana a aj nahnevana zacala sa so mnou vadit ze to budu volat zas na testy darmo som jej hovorila ze sa tri mesiace nemusim testovat

autor
14. feb 2021

@petamich vytlacim tu sms ze by som to mala aj na papieri

patka06
14. feb 2021

buď pokojná ..je to hlúposť, ale keby veľmi veľmi trvala na svojom a nechceš sa s ňou hádať, tak pôjdeš na antigénový test, ten bude negatívny

martinapodhorcova
14. feb 2021

tak si po karantene dajte urobit antigenovy test ci ste negativna (=nie ste infekcna) a preukazte sa tym, ak by sestricka mala vazny problem 🙂
Nerobte si znova PCR test, ako uz spomenuli vyssie, moze vykazat pozitivitu (pritomnost virusu v tele i ked uz nie infekcnost) este niekolko tyzdnov.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
14. feb 2021

@martinapodhorcova pri najhorsom to tak poriesim antigenovym testom

autor
14. feb 2021

@viestta to este asi stare opatrenia asi ovlada... napr na usg ma objednala doktorka bez problemu
len clovek sa uz boji lebo vselico sa stava a zas nemam pod srdcom dajaku vec ale zive stvorenie nie je to sranda tak zanedbavat vysetrenia

marica61
14. feb 2021

To je neskutocne, co za debilizmus tu zavladol.
Taky komplikovany zivot sme nezili este nikdy.
Dakujeme, pan premier. 😴😴😴

petamich
14. feb 2021

hlavne klud a nevytvaraj si este viac stresu ako uz beztak mas
je pochopitelne, ze ked si pozitivna a v karatene tak ti tu poradnu zajtra zrusili, ziadny lekar a uz vobec nie gynekolog predsa nemoze riskovat, aby pacient nakazil jeho a on nakazil tehotne zeny, ak by si potrebovala akutnu starostlivost poskytnu ti ju len ich treba vopred upozornit (🤞🏻🤞🏻 to ale neprivolavajme)
a po uplynuti karanteny si dohodnes nahradny termin a ak by sestricka bola opat mimo, vobec by som sa s nou nebavila a pytala si k telefonu lekara a ak by ma odmietli osetrit tak je to na nahlasenie, ze ti odmietli poskytnut zdravotnu starostlivost

autor
14. feb 2021

@petamich jasne to viem nebudem pozitivna behat hore dole 😀 aj tak som na rizikovom tak nechodim ani do prace.... to uz jedine tak jak pises poriesit

ivanape11
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
loginexistuje
15. feb 2021

kym si v karantene nemas chodit na vysetrenia ba v pripade ohrozenia zivota na pohotovost sestricka postupovala spravne zrusila poradni a na usg by si nemala ist teraz je to porusenie karanteny pokuta a ohrozenie zdravia inych vysetrenia si preplanujes na obdobie po skonceni karanteny
tuch par dni je hore dolu

erickatt
16. feb 2021

U ktorého dr z trnavy je tak ,,mila" sestricka??

erickatt
16. feb 2021

@marica61 lebo on ten covid vymyslel? ...

autor
16. feb 2021

daco v tej chorobe pravda musi byt par dni po testovani a mam teploty, kaslem, vsetko ma boli... a asi zo srandy mi pozitivny test nevysiel

erickatt
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
drzaopica
Autor odpoveď zmazal
Zobraz

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre