Ahojte, od rana som mala slabe hnedo ruzove spinenie, na obed som bola u dr, podla ms som 5+2tt. Na utz videl gestacny vak a zarodok embrijka, zatial bez akcie srdiecka. Chcem sa opytat, je velkost vacku a embrijka v poriadku, nie je prilis male? Bola som u ineho dr nez u mojho, bola som v takom strese ze som sa na nic nevladala pytat. Za kazdu skusenost/radu dakujem 🙂 mam za sebou 2 MA, preto ten vacsi stres
@petrisa213 a nevies nahodou, aky velky si ten gestacny vak mala?
Dakujem za podporu, je mi luto ze si si tym tiez musela prejst. V kolkom tt akurat si? 🙂
@sssimikkk bohužiaľ, toto si vôbec nepamätám ani približne. 🤷♀️ Teraz som v 26tt. A teba po tých 2 MA lekár neposlal na nejske vyšetrenia? Po 2 už zvyknú, alebo aj keď už máš po 32 r. Mňa poslal na hematologiu, kde kontrolovali genetiku, štítnu žľazu a trombofilne stavy. No všetko bolo v úplnom poriadku. Gynekológ mi povedal ze teda náhody a pokračujeme ďalej. S hematologickou sme sa vtedy dohodli ze keď znova otehotniem, mam ihneď prísť a dá mi preventívne na prvý trimester fraxiparine, aj tak bolo. Neviem ci aj to pomohlo, minimálne na psychiku to bolo veľké plus, že aspoň niečo beriem.
@petrisa213 tak super, to uz si uzivas 🙂 ja som mala prvy MA v 2018, vtedy ma dr rovno poslal na genetiku kde bolo vsetko v poriadku, v 2019 sa nam narodila dcerka, tehotenstvo bez jedineho problemu, a teraz v decembri 2020 MA dvojicky. Takze donosit dieta dokazem, manzel je tiez v poriadku, bohuzial v dnesnej dobe je to bud alebo, silnejsi prezije. Hnusne sa to pise, cita, pocuva, ale bohuzial to tak je..
Ale verim teda ze tie velkosti su ok a o tyzden to krasne narastie 🥰 ty cakas tretie dietatko ak dobre ratam?
@sssimikkk áno áno tretie ❤️, prvé 2 boli tiež úplne bezproblémové tehotenstva, dokonca s dcérkou som otehotnela už 2 mesiace po pôrode 🙈😁 a teraz keď sme chceli tretie tak toto. Tiež som si povedala ze to tak ma byt ak by malo byť bábätko choré a jednoducho to tak príroda zariadila. To bol 8tt. Po polroku som otehotnela znova a to tiež skončilo v 7tt. To už sí človek povie ze ci to je zas naozaj náhoda? A keď mi vyšli všetky výsledky dobre o to väčší strach človek má, či sa to už konečne podarí. Ale verím ze všetko má svoj zmysel a nič sa nedeje len tak. Teraz mam termín na narodeniny mojej najlepšej kamarátky, čo mi aj vlani svedkina na svadbe bola, o mojom prvom potrate sa jej snívalo bez toho aby vôbec niekto vedel ze som tehotná 🙈 ešte ani rodina to nevedela, čakali sme do štedrého dňa ze všetkým oznámime. A potratila som 23.12. A 24.12 mi ráno kamoška píše ze sa jej snívalo ze ma stretla v meste s bledo modrým kocarikom a kočarik prázdny. Ja v čiernych šatách. Teraz verím ze to všetko asi tak malo byt. A ten dátum pôrodu teraz rovno6na jej narodeniny, no som zvedavá 🙈 prve dve deti mám presne na termín
Ahoj prvý krát som bola u dr v 6+2tt, mne malinke ešte vidieť nebolo iba gestacny vak ,kt. Mal veľkosť 0.7cm , tak myslím ze na 5+2 tt to bude v poriadku. Hlavne kľud a oddychovať, držím všetky palce a prajem vám veľa zdravia.
@petrisa213 tak s tou kamaratkou do bude dake osudove 🙈☺️ tak drzim palce so zvysnym tehu, uzivaj si to🥰
@sssimikkk ďakujem 😊 tebe tiež držím všetky palce co doma máme 😊
@sssimikkk ahoj ja som to mala takto nejako. V cca 5-6tt a potom som išla neskorej na sono o nejaké 3 týždne a už bol krásne vidieť aj plod aj srdiečko myslím si že to je na dobrej ceste treba veriť a nestresovať sa ..ľahko sa to hovorí ..chápem ťa..tiež mám za sebou 2 MA ..a teraz je tomu cez rok čo mi tá naša slečna zmenila život 🤗🤗 tiež sa narodila o 2tyzdne skorej presne na narodeniny mojej naj kamošky 💪🙂😂🙏🤗
@katarina9593 kraasne, dakujem za povzbudenie 🙂 tak ste ma teda vsetky presvedcili, ze je to asi ok 🙂 ja som len prechadzala milion for samozrejme, a to ma asi vystresovalo, niektore ho mali ovela vacsie ale zas nebolo vidno embrijko. O tyzden idem k svojmu, uvidime 🙂
A gratulujem k dcerke a uspesnemu tehotenstvu 🥰 nasa ma rok a pol, ja by som tych deti mala aj 8 kebyze to situacia dovoli 😅
@sssimikkk nieje za čo určite to bude Okey 🙂ja keď som teraz z dcérou zostala tehotná tak som si povedala že buď sa udrží alebo nie ale mala som taký zvláštny kľud v sebe a prišla som a bum potvrdené srdiečko triskalo 🥰🥰🤗 noo toto je najhoršie keď prechádzaš fóra a veľa čítaš a plus keď sa pridajú niektore veľmi príjemné ženy ktoré ťa ešte zďobu za to čo sa to vôbec pýtaš tak to nepridá na psychike... Uvidíš určite bude všetko Okey daj vedieť ako si dopadla držím palceky a gratulujem k tehotenstvu 💪aj ja ďakujem 🥰ajeeje hanby som tiež tých detí mala dosť ale keby som mala veľký dom a nekonečný príjem 😂😂😂
@katarina9593 ved prave, niekedy su tie diskusie viac na skodu 🙈 ale verim ze to bude ok ☺️ beriem to tak ze teraz robim pre babo maximum, o malu sa stara moja mama ☺️
Haha ano ano presne, to su jedine dva zadrhely, inak by som kludne rodila aj kazdy rok 🙈😁😁
@sssimikkk no však práve takže vypustiť všetko z hlavy venuj sa malej a bude všetko ako má čo sa má stať sa stane niekedy sme malý pani na to 🤷... No tak to máš super keď sa stará mama o ňu 👍mne keby niekto ešte pomáha tak mám aj 5 deti ale zas ...😂😂
@katarina9593 hej, musim sa tak nastavit, mysliet pozitivne.. 🙂 mama je super, ma 50 rokov takze s nou beha po ulici a podobne 😅 mam pocit ze kebyze moze, nasu dceru by si aj adoptovala 😂🙈
@sssimikkk ahoj môžem sa opýtať že ako si dopadla ? 🙂
@henrietka12 ahooj, vsetko dopadlo ok, syn sa narodil 9.10. 🙂 mala som ale hematom, prve 3 mesiace som vela krvacala, niekedy z nicoho nic aj ked som poldna prelezala, nemohla som sa namahat, nosit dceru, tazke nakupy (podla mojej mamy bolo aj 10 rozkov tazky nakup🙈), ziadne dlhe prechadzky, jednoducho kludovy rezim. Hematom sa ku koncu 3 mesiaca ale vstrebal, dovtedy to bolo "kto z koho", pri kazdom krvacani mohol odist aj plod, ale maly si to vybojoval 😊 a aby nam malo nebolo, o rok na to som porodila dalsiu dceru 🤣 tehotenstvo bez problemov, aj napriek tomu ze syn bol teda maly a trebalo ho nosit, chodit sa naucil asi tyzden pred narodenim dcery 😅 ale to som si vydychla, bolo to o nieco jednoduchsie ako mat dve nechodiace deti 🙈😊 tak mame teraz doma 4rocnu, 2rocneho a 1rocnu 😊
@sssimikkk tak to som rada ze to takto stastlivo dopadlo, aj keď to teda musel byť boj ten prvý trimester ešte aj s tým hematomom 🤦♀️🤦♀️ akoby sa človek po MA nebál dosť 🤦♀️ ale teda bolo ti to vynahradene doslova a do písmena 😂😂 Poznám to veľmi dobre, my máme tiež prvé dve deti do roka 😂🤦♀️ syn mal akurát 11 mesiacov keď sa druhá dcéra narodila. 😂 Ako mi veľa ľudí hovorilo, poorane pole rodí najlepšie 😂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@sssimikkk mne v 6 tt nebolo nič vidieť, žiadny plodik iba prázdny gestacny vak. Tak ťažko povedať, ale to ze tebe aspoň ten maličký plodik je vidno môže uz viac znamenať. Úplne chápem tvoj strach, tiež mam 2 MA za sebou. Ale napr aj pri druhej dcérke mi v 6tt bolo vidno iba prázdny vak. Teraz som tehotná znova a to bolo tiež to isté, že v 6tt nič len prázdny vak. Jedine co teraz sa dá spraviť je len čakať 🙏🙏 veľmi moc držím palce. Ono aj 1 MA je viac než dosť, nie tak keď to zena tuziaca po bábätku zažíva opakovane ☹️ držím silno silno palce