Málo železa v 15. týždni

12. nov 2020

Ahojte, mate niektora skusenosti s chudokrvnostou v tehu? Ja som si zatial iba domaci test robila ale vysiel pozitivne. Od 5 tt trpim silnymi nevilnistami tak toho jem dost malo. V 12tt som mala odbery ok, ale zaciatkom minuleho tydzna sa mi objavila taka cudna dychavicnost mega unava a busenie srdca. Viem ze vsetko su to aj priznaky tehu, aj pri orvej som mala ale nie v takej miere. Beriete nejake zelezo v podobe doplnkov?

polovnicka92
12. nov 2020

Známej pomohlo železo od Dr. Max 🙂

s_a
12. nov 2020

železo by sa hlavne nemalo brať len tak svojvoľne ako sa ti zachce..

diaalex
12. nov 2020

Tardiferon od lekára mi pomohol 🤗

zuzka251
12. nov 2020

gyn ti zisti z krvi, ci treba uzivat

vikisukik
12. nov 2020

Treba to jednoznacne povedat doktorovi a riesit s nim. On by ti mal zobrat krv a zistit, ci mas malo zeleza a na zaklade toho nejake predpisat, ktore sa mozu brat pocas tehotenstva.

tinka_21
12. nov 2020

Prírodná Šťava Rabenhorst Eisenblut - pravidelne dávam dcére. a videla som ju vo vitríne aj u môjho gynekológa, pýtala som sa sestričky, majú ju tam na ukážku ako odporúčanie pre tehotné. Keď som ju ja začala kupovať, mali ju len v Kysuckom Novom Meste, kde sídli výhradný distribútor pre SR, teraz ju už dostať kadetade, ja objednávam aktuálne cez internetovú lekáreň ;)

alexandra2468
12. nov 2020

Ja som mala zelezo na predpis cele tehotenstvo. Aj som zvracala cele tehotenstvo, takze prijem jedla minimalny. Maso skoro vobec.

Ved ked ti gyn vezme krv, tak ti povie, ci ti treba zelezo.

mlska19
12. nov 2020

Mne na základe testov odporučila Globifer - odkedy ho beriem, cítim sa tak nejako "živšie". Ak máš málo železa na začiatku, bude to len horšie, železo má tendenciu do konca tehotenstva klesať. Ale nech ti to vytestuje gynekológ.

zuzka251
12. nov 2020

ale pozor ten Rabenhorst Eisenblut nie je “prirodne” zelezo...subtam sice ovocne stavy, ale co sa tyka zeleza, jeto uplne bezny glukonat 🙂

andreatytler
12. nov 2020

Tie priznaky co opisujes mozu byt aj nahly nizky tlak, ktory sa vacsinou znizi v druhom trimestri. Ja som takto skoro odpadavala cely druhy trimester.
Pytaj sa na kontrolu zeleza a cukru.

tinka_21
12. nov 2020

@zuzka251 tak to uz neviem takto do detailov 🙂 kazdopadne, aj pre dceru bolo stravitelnejsie v porovnani s Maltoferom napriklad. A poznam par pripadov, kedy sa zelezo pekne dvihlo 🙂 takze ja len z hladiska ucinku 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre