Málo plodovej vody

28. nov 2022

Dobrý deň, stalo sa niektorej, že ste mali malo plodovej vody v 31+2tt? Dnes som bola na kontrole a doktor povedal, že mám malo. Pýtala som sa ho, čo mám robiť, tak o 10 dni mám prísť, že znova skontrolujeme. Silno ma vystrašil, pýtala som sa ho, či nemám ísť na pohotovost, tak že nie, že babatko sa ma dobre, pohyby boli keď robil utz a že je všetko v poriadku až na tu vodu. A pritom na vložke vôbec ale vôbec nie je nič vidno, že by odtekala. Kontrolujem si to. Neviem čo mám robiť 😢 sedím a plačem. Bojím sa veľmi, o jedno dieťatko som už prišla. Čo sa týka pohybov, tak cítim ako sa maly hýbe/cítim ho menej lebo je tak otočený, že pohyby sú utlmené…..boli ste niektorá v takej situácii ako ja? Dakujem

anjelicek26
28. nov 2022

Povedal menej - hranicne - primalo? Trochu menej nevadi, babo sa chvilu na to vycika a cele to bude inak vyzerat... Vela pi, relaxuj, daj si magnezko a uvidis, co bude na najblizsej kontrole. Verim, ze to nic zle nebude.

fizbo
28. nov 2022

Ja som mala podobne v nejakom 36. tyzdni. Potom na kontrole uz v norme. Neboj sa nic, posudzuje sa to velmi subjektivne, tazko to odmerat. A stale sa tvori nova a nova voda, kolise to, o 10 dni uz mozes mat dost, alebo ak aj stale menej tak ta budu mozno viac sledovat. Citala som ze treba vela pit, no ale neviem ci je to take jednoduche.

fizbo
28. nov 2022

inak mne tiez vobec nic neodtekalo, to nemusi, voda sa moze vstrebavat, aby sa mohla furt tvorit nova

tanicka907
28. nov 2022

Nerozumiem ako by ti mohla odtekat plodova voda? To sa deje? ked ti zacne odtekat tak uz je vlastne porusene vnutro ci to chapem zle?

heln
28. nov 2022

@tanicka907 ano, plodova voda moze pomaly po kvapkach odtekat, nie je to vobec vynimocne.

heln
28. nov 2022

ahoj, mne sa to nestalo, ale ked som bola mesiac pred porodom v nemocnici, tak tam bolo vela zien, ktore mali malo plodovky, alebo im odtekala. takze je to dost bezne, nie si jedina. odporucam kludovy rezim (ak ti nahodou odteka), pit vela tekutin a keby sa ti nieco nezdalo, tak chod na urgent. a hlavne klud, 32. tyzden je uz pekny, to uz potiahnes do zdarneho konca.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre