Ahojte, boli ste niektorá hospitalizovaná v nemocnici kvôli malému bábätku a dozretej placente? Mne zatiaľ dávajú od piatku tabletky na vyvin dieťaťa a či bude rásť. Ukončujem 36 týždeň pri tom som si myslela že som už v 37 ale bola som 36+5 a moja malá má 2500g a zpdpovedá 34 týždňu. Robia mi 3x cez den ctg a verím že cez týždeň urobia aj prietoky a tam pozrú ako sa to vyvíja, lekarka mi povedala že hmotnosť babätka tak ci tak nebude veľká ale skontrolujú po 10-14 dňoch. Ja som tu od piatku ale poviem vám tie ktoré ste tiež boli niekedy v nemocnici tak je to na psychiku moc. Ja kazdy deň plačem viem že to neprospieva bábätku ale neviem si pomôcť. Neviem čo bude či počkajú do pôrodu alebo vyvolajú, najhoršie je že ma budú kontrolovať a asi čakať 😢
@niky6 Nemam takuto skusenost, ale uplne Ta chapem, ako sa citis, nemocnice su pre mna ako basa, hrozne daco. Ale na druhej strane, si pod dozorom, dozru na Teba a babatko, bodaj by Ti vsetko zabralo, aby babatko este malo vyzivu od Teba. Ja som tretie babatko porodila v 39 tyzdni, lebo som mala vysoky tlak a bali sa, aby sa mu nieco nestalo. Podla neonatologov bol len 37-38 tyzden, takze hranicne zrely, ale mal 3100g. Cim dlhsie babatko v brusku bude, tym lepsie, dozru mu plucka. Snaz sa upokojit, vedia, co robia. Prve dietatko som prenasala tyzden, narodilo sa v ukoncenom 41. tyzdni a malo 2810g. Takze s tou vahou si myslim, ze moze byt ok, ale treba este, aby kustik pribralo. Drzim palce, nech ste hlavne zdravi 🙏
Moja sa narodila v 37+2tt s 2320gr a bola ok takže kľud. Váhu ma "slušnú"
To ze ti ide nemocka na psychiku - na to napíšem len ze si to trochu uprac v hlave lebo naozaj stres neni fajn.. Oddychuj, čítaj, spi...... Možno tam až tak dlho neostaneš. A ak hej je to pre vaše dobro.....
Ta váha není presná podľa sona ja som mala tiež chudé bábätko mal mat pri pôrode 3000 kg a narodil sa 3500 takže netreba strácať nádej. A viem pobyt v nemocnici v takom stave he hrozný ale ber to tak ze ta majú s babom pod dozorom kontrolujú, keby dačo tak hneď to riešia. Drzim place
Viem že tá váha sa môže líšiť nie je to vôbec presné. Len naozaj sa tu cítim ako vo väzení, nie je to dobré ale tak snažím sa vydržať a nemyslieť na to. Budem asi kukať na mobile filmy alebo seriály len nech mi to prejde. Ale jedna vec ma trápi gynekológ ma sem poslal s tým že placenta je dozretá a bábo nepribera a je ako keby biela a niekedy zvyknú pôrod skôr vyvolať ale tu mi nič viac k tej placente nepovedali len že budu kontrolovať mňa a babetko a dajú lieky. Lenže ja som čítala že keď je taká placenta tak je lepšie pôrod vyvolať a nečakať.
@niky6 tak to si na dobrom mieste. Dôveruj im. Tam sú super odborníci.
@niky6 ničoho sa neboj všetko bude v poriadku, váhu ma už peknú, ja som sa narodila v 39tt s váhou 2320g a som tu, verím ze všetko dobre dopadne, držím palceky a veľa síl 😊
V nz nemocnici som bola pri prvom od 24tt do 36 tt, dalo sa, to prežiť 😊 aj keď príjemný pobyt to rozhodne nebol. Neostáva ti nič iné, ako dôverovať lekárom a nájsť si na oddelení nejakú spriaznenú dušu, aby vám rýchlejšie prešiel čas. A na tu placentu sa kľudne opýtaj pri rannej vizite, vtedy je na to vhodný priestor. Držím palce
Ahoj, nebola som počas tehotenstva v nemocnici,stačilo mi po pôrode, nikdy predtým som nebola s ničím v nemocnici, jedine na jednodňovej chirurgii vytiahnut mandle, boli to hrozne dni a dokonca sa kvôli tomu štítim ďalšieho babatka, lebo keď si predstavím znova tu nemocnicu chce sa mi plakať, myslí hlavne na to,že to robíš pre svoje dieťatko a ze potom už budete spolu doma v kľude. Dosť mi pomohlo, nakoľko som po pôrode nemala 3dni malu pri sebe počúvať pesničky, pozerať nejaké filmy, videa ,proste aby si nato nemyslela, alebo si čítaj niečo o starostlivosti o bábätko a tak. A hlavne sa nestresuj, bábätku ani tebe to nerobí dobre a pre babo je teraz každý deň v brušku prínosom. Na tu placentu sa spýtaj a váhou si nerob starosti, mne cele tehu rozprávali ze mala je 2tyzdne pozadu ze je malinka, dokonca mi v deň pôrodu povedali ze ma len 3150g a narodila sa 3650g slečna. Nejako to výdrž potom bude už len lepšie. Držím palce a prajem vám veľa zdravia.
Mne povedali v 36tyždni ze babetko nema ani 2kila. Dnes mám polročnú slečnu. 39tyžni mi urobili cisarsky malá mala 2580g. Tiež som aa bála a plakala, neboj vsetko bude v poriadku
Kluuuud, dcéru som prenášala 2 dni a mala 2510g a syn narodený 35tt mal 2050g. Dcéra má 7 a syn bude mat o týždeň 2 roky a síce su stále menší od rovesníkov ale sú zdravý a krásny.
@niky6 ahoj. Nemocnica isto nie je ideál, ale podľa mňa je skvelé, že si tam, že ti robia toľko ctg, že sledujú. Skús byť za to vďačná, aj keď to znie šialene 🙂 ja som mala všetko ok, 37+1 poradňa všetko ok, o 5 neskôr dní som necítila pohyby, šla do nemocnice, dcéra bola mŕtva. Nezistili, ale asi niečo náhle s placentou. Teraz som 27tt a poviem ti, že som rada, že mi navrhli od 37 ležať preventívne. A ešte z okolia na povzbudenie - kamarátkina dcéra rodena v 29tt s váhou 550g (veľmi zaostávala), je teraz ok. 2500g je už teraz veľmi dobrá hmotnosť. Zvládnete to 🙂
@niky6 tiež som ležala v nemocnici presne viem ako to kde na mozog .. úplne som tam chytala depky a čakala som kedy pôjdem domov, bolo to strašne.. Dúfam že už to nezažijem pri ďalšom tehu... mňa strasili predčasným porodom.. dávali mi aj injekcie na dozretie pľúc bábätka.. Stále celé tehu má strasili že bábätko bude maličké, stále bola pozadu s váhou... Asi 4-5 hodín pred porodom mi malú namerali na 2400g a narodila sa mi 3120g baba 😂😂 Ale samozrejme môžu mat pravdu, ale neboj sa ta vaha je už naozaj veľmi dobrá, rodia sa aj bábätka pod 1000g a dnes to sú šikovne deti 😊
Neboj, všetko bude dobre. Mne mala moja malá v 35t 2400 g o 2 týždne rovnaká váha, vraj nepribrala nič, narodila sa v 39tyzdni a mala 2800g ale úplne stačí také babo 😉
Vsetko bude v poriadku, neboj. Ja som rodila na termin planovanou sekciou a maly mal 2250g. Je zdravy ako buk a uz prerastol rovesnikov. Ja som bola v nemocnici pokojna, vzdy som si hovorila ze som aspon pod dozorom 🙂
@niky6 Zdravim, ja som prave 36tt a babatko ma 1950g.. Uz od 20tt meskalo velkostne o 2tt, teraz je to trochu viac ako 2tt. Inak vsetko ok. Zatial ma sleduju ambulantne dvakrat tyzdenne a picham si fraxiparine. Ale Psychicky som uz zufala, lebo cely cas riesia ze je babo mensie. :( Najprv hovorili o zlom termine porodu a teraz neviem co bude dalej. Mam doma este dvoch synov, tak dufam ze to pojde takto ambulantne a priberie do porodu este aspon na tych 2500g 🙏🏼 Prvy bol narodeny v 41tt a mal 3290g Aj manzel mal 3kg ked sa narodil, tak snad je to len tym 🤷🏻♀️ Drzte palce 🙏🏼
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Viem ake to je v nemocke byt som tu po sebe uz 3 krat dnes som len 31+2 mala ma ne co malo vyse kila nepreibera nerastie tak mali my dnes robit cisarak ale zislo stoho ze prietoky su ok hlavnez eod vcera ma chystali papiere nic nejest nepit oholili dolu a ze idem dom vsetko ok za pol hodku ze nejdem dom ze zostavam zajtra rano prietoky a uvidi sa co bude uz som cisto na psychiatriu nie do porodnice