Mali ste zvýšené teploty v 1. trimestri?

14. nov 2024

Som v 9.tyzdni a takmer kazdy den mi podvecer vystupi teplota aj na 37,6 az tak ze mam zimnicu. Nemam priznaky ziadnej infekcie, nikto v mojej domacnosti nie je chory,vsade sa serem s respiratorom, chodime maximalne do obchodu, s nikym sa nestretavam aby som neochorela. A cakam dvojicky - cize mam aj vyssi progesteron aj HCG.
Mam uz nervy, lebo teplota 38 moze poskodit plod a bojim sa.
Mate s tym skusenost? Dakujem za odpovede...

anavixy
14. nov 2024

Merias si teplotu po tom ako ti prejde zimnica? Vtedy je najvyssia… Davas si paralen? CRP mas skontrolovane? Takuto zvysenu teplotu mas od zaciatku ci len teraz? Na vecer prirodzene stupa teplota o par desatin stupna, plus aj v tehotenstve moze byt teplota normalne zvysena, takze moze byt, ze je to len tym a je to ok.
Horucka nad 38 moze (teda aj nemusi) mat vplyv na poskodenie plodov, ak trva viac dni a neznizuje sa, ale nie tak, ze ti raz vystupi a uz je zle. Takze ak zatial nemas horucku, tak si ju len sleduj a ak by si ju mala, tak si ju urcite znizuj paracetamolom a ries s lekarom. Drzim palce 🍀

svetlonos
14. nov 2024

Ries to s tvojou dr pre tvoj pokoj. Ja som prvý 3mester myslela, ze syna doslova vykaslem. Mala som aj teploty. Brala som povolený paracetamol len. Des a hrôza to bolo. Maly je zdravý, mala som "len" tehotensku cukrovku.

autor
14. nov 2024

@anavixy vdaka. V prvom tehotenstve som mavala max 37,3. Moja teplota po ovulacii k veceru je 37,1-2. Zaroven si vsimam, ze mne cim je horsie od zaludka, tym mi aj stupne teplota - akoby to bolo z hormonov. Zaroven mam opuchnutu sliznicu nosa a ide mi trochu krv - to byva z progesteronu. A nie, k lekarovi idem az za 2 tyzdne. Dakujem za odpoved,no neviem co dalej,napisem mu mail. Teplotu si meriam pod jazykom tak ako sa ma meriat bazalna teplota.

michaela329
14. nov 2024

Ja som mala na večer vždy okolo 37,2 do 37,5. A to bolo v lete.

autor
14. nov 2024

@michaela329 ano?????nechcem vyzniet blbo ale rada to pocujem. Babo je zdrave? Ci si tiez cakala dvojicky ci 1? Uz mi je naozaj do revu,mam 37,6 prave

michaela329
14. nov 2024

Jedno, ešte stále čakám 🙂 Ale všetky skríningy sú v poriadku, som 29tt.

autor
14. nov 2024

@michaela329 aha tak drzim palce nech vsetko ide dobre 🙂

autor
14. nov 2024

@svetlonos tak super ze to dobre dopadlo

autor
14. nov 2024

A nikto iny s tym nema skusenost?

babushkaem
14. nov 2024

Ja detto, nejaky 8-9tt, teploty do37,6.

okm221
15. nov 2024

Ale vieš o tom ze od bazalnej teploty musíš odpočítať 0.5 stupňa aby si dostala realmu teplotu? Po ovulácii sa vždy teplota zvyšuje vplyvom progesteronu a ak si tehotná tak to tak zostáva.. Ja mam bazlku po ovu 37-37.2 bežné.. Čiže reálne 36.5-36.7

autor
15. nov 2024

@babushkaem to iste :D a pytala si sa gynekologa na to?

autor
15. nov 2024

@okm221 ano aj ja mam tak. A nezalezi ze kde to merias? Ja pod jazykom, ale meriam tak nie len bazalnu ale aj cez den - lenze mne aj muz bezdotykovym nameria na CELE 37,5 vecer. Na druhej strane ked sa meria babatkam v konecniku tak ano tam viem ze treba odpocitat 0,5 stupna.
A tu zvysenu teplotu aj citis, ked ta realne klepe aj pod paplonom tak proste necitis sa uz dobre

autor
15. nov 2024

A zeny dakujem za odpovede, hned som kludnejsia.

okm221
15. nov 2024

Ano odpocitava sa aj v ústach aj v konečníku aj v cike.. Nemôžeš sa tak strachovať, lebo stále príde niečo nové, kedy sa budeš báť, skus si merať digitálnym alebo ortutovym teplomerom pod pazuchou

zuzka3110
15. nov 2024

Ahoj.Ja som 8+4tt a teplotu som mala odkedy som zistila,ze som tehotna.37,2-37,3 -merala som si pod pazuchou ortutovym.mala som jus tale,kedykolvek som si ju zmerala,uz si ju nemeriam cca 2 tyzdne,nech ma to nerozculuje ale myslim,ze stale ju mam.

autor
15. nov 2024

@okm221 aha, tak odpocitam alebo si zmeriam na cele :D...hej viem ze sa nemozem tolko bat,len predosle babo sa narodilo chore tak to z toho

autor
15. nov 2024

@zuzka3110 ano asi je lepsie potom uz prestat merat...

kiki68
15. nov 2024

Mala a nikto nevedel preco, v 14-16 tt to prestalo zrazu. Gyn tym nebol nadseny, podla neho sa telo branilo tehu a tak mi svihol utrogestan, magnezko a tehu aspirin. To pomohlo a prestala som mavat tie teploty. Ale ze to ma viac zien, co som sa tak bavila.

autor
15. nov 2024

@kiki68 aha...a kolko si mavala tak maximalne?

kiki68
15. nov 2024

No okolo 37,3 sa to drzalo kazdy den, ale bolo aj 37,6 . Ja som robila v skolke a deti boli chore, tak ja ze checknem seba, bum vzdy takto. Jedna mama z Vietnamu mi hovorila, ze jej tiez tak bolo, ze povedala muzovi “ bud som tehu, alebo mam vaznu nemoc “, Ja som mala stale zimnice. Aj v tomto tehu mam stale zimnice. Moje telo zjavne neznasa tehotenstvo. Pre mna je to nejaky votrelec v systeme a telo sa snazi likvidovat to. Akurat ze nema co, zjavne tomu dieta prejde cez rozum 😀🙈

kiki68
15. nov 2024

Inak potom som bola chora, asi ruka/ noha/ usta, ale maly vysev a tam to bol boj. To bol 8tt, infuzky pomohli a dalo sa to. Tam bola teplota vyse 39 zrazu

autor
15. nov 2024

@kiki68 fuha, tak to telo asi kazde aj trosku bojuje :D hlavne nech to dobre dopadne

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre