Mali ste vysoký tlak v tehotenstve?

kkupka
17. feb 2012

Prosím o radu pre moju kamošku. Písala mi či jej neviem poradiť, má tlak 163 a doktor jej dal 4 tabletky. ona sa ma pýta, či nemá ísť do nemocnice radšej, lebo sa bojí. čo vy na to? kto sa s tým stretol? je to normálne?

magic08
17. feb 2012

vysoky tlak nie je sranda v tehu, urcite by som sla do nemocky, v lepsom pripade ju pustia domov, v horsom si ju nechaju na pozorovanie. ale vysoky tlak v tehu je nebezpecny pre nu aj pre dieta, zvlast vo vysokom stadiu tehu.

adulikka
17. feb 2012

Ja som mala pri všetkých troch deťoch vysoký tehotenský tlak (inak mám nízky ),pri dcére ležala mesiac v nemocnici ,vlastne až do pôrodu.Mňa veru tam poslali s tým ,že ma už domov nepustia.Doktor mi zavolal aj sanitku ,len čo som sa šla domov pobaliť a hne´d naspäť ,tak ale zas doktor musí poslať do nemocnice .A Ak nie čo najmenej sa pohybovať ,nerozčulovať sa...

duratlicka
6. nov 2012

Mne stupol tlak zo dna na den,vzdy som mala nizky a zrazu opuchnute ruky a tlak 150/100.Kedze som bola uz v 39.tyzdni,okamzite mi vyvolavali porod a vsetko bolo ok.

janaalzbeta
6. nov 2012

to nie je sranda, nech ide do nemocnice............ja som mala, už potom aj bielkovinu na tri čiarky v moči. Mala som ukončenie tehu v 24tt malý prežil s váhou 580g. Teraz máme dva roky DMO diagnózy..........atď určite nech to nenechá mňa lekári nepočúvali a pozri ťažká gestóza ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ potom daj vedieť ako čo............je to nebezpečné pre bábo ako aj maminku......

lejlla
6. nov 2012

ano ja som mala pri oboch...uzivala som magnezko,dopegyt a chodila som pravidelne na interne oddelenie na kontroly.pri prvom som bola tyzden v nemocke,pri druhom som to ustala doma...vela zdaru 🙂

zonjushe
6. nov 2012

ja som mala od 36 tt vysoky tlak, ale aj bielkovinu v moci a opuchy..v 38 tyzdni mi spravili sekciu..nie je to sranda..

ciarka2015
18. nov 2015

Ahoj ja mam problemi s vysokym tlakom tiez hlavne teraz v 3 trimestri.159/98 pravidelne.Dnes som bola v Hainburgu a zajtra idem na 24 hod.do nemocnice si polezat kde ma budu monitorovat 24 hod.Nieje to sranda som 39 tyzdni a aj dnes sa citim hrozne a do toho uz prisiel aj strach.Myslim ze by bolo lepsie keby mi urobili sekciu ako to natahovat a davat mi lieky .

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre