Prosím o radu pre moju kamošku. Písala mi či jej neviem poradiť, má tlak 163 a doktor jej dal 4 tabletky. ona sa ma pýta, či nemá ísť do nemocnice radšej, lebo sa bojí. čo vy na to? kto sa s tým stretol? je to normálne?
Ja som mala pri všetkých troch deťoch vysoký tehotenský tlak (inak mám nízky ),pri dcére ležala mesiac v nemocnici ,vlastne až do pôrodu.Mňa veru tam poslali s tým ,že ma už domov nepustia.Doktor mi zavolal aj sanitku ,len čo som sa šla domov pobaliť a hne´d naspäť ,tak ale zas doktor musí poslať do nemocnice .A Ak nie čo najmenej sa pohybovať ,nerozčulovať sa...
Mne stupol tlak zo dna na den,vzdy som mala nizky a zrazu opuchnute ruky a tlak 150/100.Kedze som bola uz v 39.tyzdni,okamzite mi vyvolavali porod a vsetko bolo ok.
to nie je sranda, nech ide do nemocnice............ja som mala, už potom aj bielkovinu na tri čiarky v moči. Mala som ukončenie tehu v 24tt malý prežil s váhou 580g. Teraz máme dva roky DMO diagnózy..........atď určite nech to nenechá mňa lekári nepočúvali a pozri ťažká gestóza ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ potom daj vedieť ako čo............je to nebezpečné pre bábo ako aj maminku......
ano ja som mala pri oboch...uzivala som magnezko,dopegyt a chodila som pravidelne na interne oddelenie na kontroly.pri prvom som bola tyzden v nemocke,pri druhom som to ustala doma...vela zdaru 🙂
ja som mala od 36 tt vysoky tlak, ale aj bielkovinu v moci a opuchy..v 38 tyzdni mi spravili sekciu..nie je to sranda..
Ahoj ja mam problemi s vysokym tlakom tiez hlavne teraz v 3 trimestri.159/98 pravidelne.Dnes som bola v Hainburgu a zajtra idem na 24 hod.do nemocnice si polezat kde ma budu monitorovat 24 hod.Nieje to sranda som 39 tyzdni a aj dnes sa citim hrozne a do toho uz prisiel aj strach.Myslim ze by bolo lepsie keby mi urobili sekciu ako to natahovat a davat mi lieky .
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
vysoky tlak nie je sranda v tehu, urcite by som sla do nemocky, v lepsom pripade ju pustia domov, v horsom si ju nechaju na pozorovanie. ale vysoky tlak v tehu je nebezpecny pre nu aj pre dieta, zvlast vo vysokom stadiu tehu.