Ahojte, mala niektora problem pri porode kvoli skolioze ale takej co ako keby ste mali jednu nohu kratsiu? Mam aj krivu chrbticu.
Ja som pred par rokmi bola na ortopedii a tam mi povedali ze to vyzera tak ze mam ako keby jednu nohu kratsiu. Nosila som aj vlozku v topanke. Ze vraj sa vtedy rodi cisarskym. Rada by som sla aj na vysetrenie ale vraj az mesiac pred porodom sa ide.
Dakujem za kazdu radu
Dcéra má indikovaný cisársky rez kvôli skolioze , ale ona je po operácii a jej by sa nerozostupovali panvové kosti .Inak by to nebol problém rodiť normálne.
tak ze je zbytocne potom aj ist na ortopediu ked som nebola operovana? pre mna je lepsie normalne rodit nez sa dat rezat :D
Ak nemáš nejake závažné problémy, tak by som to asi neriešila. Ja som len spomenula gyn že mám skoliozu a tu nohu kratšiu, povedal že ak nemam vyslovene bolesti že sa nemozem postavit z postele, tak netreba to riesit. Mala som posledne tyzdne druhého tehotenstva aj zapal sedacieho nervu a v pohode som porodila prirodezene aj druhé dietatko🙂
@barboratoth tak potom dobre zbytocne to aj riesit potom 🙂
Ja som mala, asi aj mám stále skoliozu, 1x som to spomenula, tak som musela k ortopédovi, ale pôrod prebehol normálne a 2x som to ani neriešila.
Mam tiez skoliozu, 2 prirodzene porody za sebou a nikdy mi nenapadlo riesit porody v suvislosti so skoliozou.
zatial to neriesim chrbat ma neboli gynekolog o tom vie dnes som sa o tom s nim bavila na poradni povedal mi ze ak nebola operovana chrbtica tak je vsetko v poriadku ale pre istotu ma pred porodom posle nech sa na mna pozrie ortped aspon to bude na papieri ci som ok alebo nie
tak mas dosledneho gynekologa, to je super... moj gynekolog riesil len gynekologicke zalezitosti, zvysok ho nezaujimal😔
@0silvia0 to je skoda lebo hoci co sa moze stat mna napr vystrasila s tym moja sesternica ze sa dieta moze zaseknut ci co v tej panve jak je nakrivo za to aj riesim :(
A tu na MK som zas citala ze niektore vraj aj tahali za sebou nohu neviem ci ozaj kvoli tomu
Ja mam skoliozu, kratsiu nohu, prasknutu platnicku, niekolkonasobne operovane kolena, artrozu na bedrach a strasne som nechcela sekciu. Ale po 16 hod zacali malej klesat ozvy tak sa inak nedalo...konzultovala som s ortopedom aj porodnikom prirodzeny porod a obaja boli za. Takze verim ze aspon ten druhy sa podari prirodzene 🙏
@veronice drzim palce predsa len prirodzene rodit je lepsie 🙂 ja tiez tak chcem verim tomu ze tu len hystercim :D
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ja mám jednu nohu o 2 cm kratšiu, totálne zle postavenie tela kvôli tomu, a vobec by ma ani nenapadlo ist kvôli tomu na cisársky. Toto nie je indikácia k sekcii.