Mali ste polyp v tehotenstve?

lubicaziv
21. mar 2014

Milé mamičky. . Máte niektorá "skúsenosť" s polypom v tehotenstve ? Dosť ma to vystrašilo. Ďakujem za každú odpoveď

lulja
21. mar 2014

polypy sú v tehotenstve celkom bežná vec. pokiaľ nerobia šarapatu, zvyknú sa iba sledovať, rieši sa to po tehotenstve. moj doktor ma chcel v 14. týždni operovať v narkóze, zošívať krčok, atď.. ja som to odmietla, chytila ma panika, čo všetko môže taký zákrok spôsobiť, čo potom s oslabeným krčkom, čo to moje chúďa a narkóza, atď...v 21. týždni som začala krvácať a krvácala s prestávkami skoro dva týždne. odvtedy akoby uťal a zatiaľ je pokoj... teraz končím 30. tt, tak snáď to už nejako dobojujeme.

adrika762
21. mar 2014

Ahoj, ja som to mala pri prvom dieťati v 20tt, začala som krvácať prestalo to ale tak odstránili mi to pod slabou narkózou a viac sa to neobjavilo a bola všetko ok. Som druhý krát tehotná ale tak poklopem všetko je ok nemala som stým problém. 🙂

ynett
21. mar 2014

Ja mám polyp na krčku maternice, zistili mi ho v cca 20 tt. Zatiaľ nerobí žiadnu šarapatu, nekrvácam ani nič...klop klop klop. Dúfam, že takto vydržíme čo najdlhšie. Je ale pravda že kvôli tomu som na rizikovom až do pôrodu takže sa šetrím. Ani jeden z lekárov mi nenavrhol niečo riešiť teraz. až potom po pôrode. 🙂

lenkaz1986
22. okt 2018

@ynett ako ste dopadli stym krckom?ja som dnes 9tt a cakam na vyslesky s cytologie ..velmi sa bojim ...ako zvladnem tehu ...a ci donosim

lenkaz1986
22. okt 2018

@adrika762aj ja mam polyp ,🤨🤨 takže da sa to odstranit aj v tehu??som v 9 tt okrem špinenia nemam problem ale som len na začiatku tehu 🤔🤔🤔

ynett
23. okt 2018

@lenkaz1986 ahoj, ked som bola na cisárskom tak zistili že žiadny polyp to nie je. Takže sa nič neriešilo.

mamcotka
11. feb 2019

Baby ste tu ešte? Ako pokračujete? Ja som čerstvo tehotná a mám polyp aj myómy..

matya12
13. sep 2019

Mne odstraňovali polyp v 17tt bez anestezy... Vsetko ok!

lucinkaso
10. aug 2021

@matya12 ahoj aj mne zistili polyp som v 13tt a občas sem tam krvacam moja gynekologicka mi vravela ze v 16tt mi to v ambulancii odstráni bez anestezy mam otázku je to bolestivé a ako dlho to trvá? Ďakujem vopred za bližšie informácie

matya12
11. aug 2021

@lucinkaso ahoj, príjemné to nie je, ale čaká ta pôrod cize na bolesť sa pripraviť musíš... 🙈Ale nie, neviem to úplne zhodnotiť, mne to robil najväčší surovec v nemocnici, cely zákrok som prerevala ale nie od bolesti ale od strachu 🤷‍♀️ nechcem ta ale vystrasit, dá sa to zvládnuť, našťastie to bolo veľmi krátke, úprimne ani neviem ako to prebiehalo a co tam robil. Ja som mala žiaľ smolu na lekára.. Ak dôveruje svojej doktorke tak nemaj strach, určite bude mat citlivý prístup! Držím palce

janulla1
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lucinkaso
12. aug 2021

@matya12 tak ďakujem za odpoveď moja gynekologicka mi vravela ze vraj to nieje bolestivé no obavy mam z toho lebo si myslím ze určite bude no musím zvládnuť keď som zvládla prvý pôrod teraz už je to moje druhé tehotenstvo

matya12
13. aug 2021

@lucinkaso jasne, ja od porodu vravím ze sa ani tubaeky nebojím, uz ma nebude nič bolieť! Samotný zákrok asi boľavý nebol, vravím ja som mala surovca, pamätám si ze niečo do mňa vrazil a uz to som plakala a sestricka ze to si ma iba pripravuje.. No zbohom. Určite to bude s normálnym prístupom iné! My mamy zvládneme všetko!

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre