Mali ste počas tehotenstva aktívne pľúcne chlamýdie?

cemi
21. nov 2012

Mne sa totiz potvrdili, plucny mi odmietol dat atb, mam si len posilnovat imunitu prirodnymi prostriedkami a za dva mesiace na opatovny odber. Som z toho dost smutna 😒 Budem rada ak mi napisete vase skusenosti. Dakujem velmi pekne.

kveta
21. nov 2012

Porad sa s dalsim odbornikom. Zapal v tele dokaze spustit predcasny porod, takze to radsej skonzultuj s niekym dalsim.

mzz
18. mar 2013

ja som ich mala, riesilo sa to na infekcnom, brala som antibiotika - riesila som to v 7 mesiaci

karolka1
18. mar 2013

Ja mám zvýšené hodnoty už asi 3 roky, v zime simesiac pokašlem a mám plné dutiny, inak som bez príznakov. roky som bola preliečovaná min. 3 mesace, silné ATB, no príznaky vymyzli a zvýšená hodnota aj po pol ročnej kontrole stále. Teraz som v 4 mesiaci a nejako to zatiaľ neriešim. Kašlala som aj túto zimu, ale otehotnením akoby uťal. Tak to nejako neriešim... Hádam bude dobre. Držkajme sa navzájom!!!

adika11
23. jún 2013

Ahojky, chcela by som sa spýtať majú tieto plúcne chlamýdie nejaký vplyv na bábetko, môžu mu nejako uškodiť a dajú sa vobec liečiť počas tehotenstva?Ja som v 31 tt a mám podozrenie, zajtra idem k dr na testy.

simca06022011
23. jún 2013

@adika11 o vplyve neviem, podla mna je tam riziko prenosu na babatko, ale to je skor otazka na odbornika. Ak ich budes mat, liecit ti ich nebudu, pretoze tie ATB su velmmi silne a musia sa brat dlhodobo...

janulina.k
23. jún 2013

ja som mala pocas celeho tehu nie chlamydie, ale mykoplazmy, co je podobne a nejaky extra problem s dychanim som nemala, aj ked som sa bala, pretoze som astmaticka..ale..rodila som v 34tt kvoli preeklampsii 😒 takze neviem, ci to ma nejaky suvis..

dadec
4. júl 2013

ja som v 7.mesiaci tehotenstva prekonala infekciu, velmi som kaslala a zle sa mi dychalo. Uzivala som ATB. Brali mi krv a vysledky ukazali zvysene protilatky na plucne chlamydie a mykoplazmy. Ale doktorka ma ukludnila, ze pokial uz nekaslem, tak to zmizlo a nemusim sa bat. O 2 tyzdne mam prist na kontrolny odber krvi.

esik7
21. sep 2016

Ahoj cemi chcem sa poradit ako si dopadla vrazdy s tymi pľúcnemi chlamýdiami ja som v siedmom mesiaci a dnes mi ich potvrdili z krvy a taktiez mi lekarka nechce dat ATB, vraj az po porode mozes mi prosim napisat ako ste to riesili dalej. Dakujem
@cemi

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre